Advertentie 

Algemene situatie:
Onder aanvoering van hogedruk krijgen we vanaf morgen weer oplopende temperaturen. Het kwik stijgt op veel plaatsen weer tot boven de zomerse grens van 25°. De hoge temperaturen zorgen er wel voor dat later in de week de kansen op onweer in met name de zuidelijke helft zullen stijgen. Pas na het weekend gaat de temperatuur weer (duidelijk) omlaag.

De weerkaart van vandaag. Bron: DWD

Gisteren: eerst bewolkt, later geregeld zon in het zuiden en midden
Gisteren was het aanvankelijk bewolkt, maar in het zuiden en ook in het midden van het land kwam geregeld de zon tevoorschijn. De meeste zonuren werden in Limburg genoteerd.

Het kaartje van de zonuren van gisteren met de meeste zonuren in het zuiden en zuidoosten van het land. Bron: buienradar.nl

De temperatuur steeg naar 16-17° in het bewolkte noorden met op Vlieland 15,7°. Langs de kust werd het 16 tot 19°, maar landinwaarts waren de temperaturen fors hoger. In een zonnig Maastricht werd het 26,2°. In België werd het 16 tot 27° met in Kleine Brogel 27,4°.

We begonnen de dag met veel bewolking en de kleur moest elders gezocht worden. Jolanda Bakker maakte de foto.
Bij Martin Vye was dit het beeld van de hele dag. Grijs en nog eens grijs.
Later op de dag kwam de zon tevoorschijn en dat is goed zichtbaar op deze foto van Ton Wesselius.
Ook Jolanda Bakker maakte een zonnige foto.

Vandaag: weinig verandering
Ook op deze dinsdag is het aanvankelijk bewolkt, maar vanmiddag komt op steeds meer plaatsen de zon tevoorschijn. Het blijft overal droog en er waait een geleidelijk in kracht toenemende noordenwind.

De temperatuur stijgt naar 16-17° op de Wadden en in het noordwesten van het land. Ook in het zuidwesten en langs de Belgische kust worden dergelijke temperaturen genoteerd. Elders wordt het kwik wat hoger met landinwaarts temperaturen van 21 tot 24, in het zuidoosten en in Belgisch Limburg kan het weer een zomerse 25° worden.

Vanavond en de komende nacht is het vrij helder en blijft het droog. Het koelt behoorlijk af naar zo’n 8-9° in het noorden en naar 10 tot 12 elders.

UV-Index: 6-7
De kracht van de zon hoog. De UV-index is 6 tot 7 en dat betekent matig tot sterk en de onbeschermde huid kan dan ook gemakkelijk rood kleuren en verbranden na 10 tot 15 minuten. Als je een huid hebt die zeer snel verbrandt dan kan het zelfs al na minder dan 10 minuten. Goed smeren is en blijft dan ook het advies! Meer lezen over wat UV nou precies is? Lees dan eens ons artikel over UV straling door -HIER- te klikken!

Morgen: veel zon
Morgen wordt een mooie zomerdag met volop zonneschijn. Alleen over het zuid(oost)en van België is later op de dag een enkele bui mogelijk. Elders blijft het droog en er waait een zwakke tot matige noordoostenwind.

De temperatuur stijgt naar 20 tot 22° op de Wadden en naar 24 tot misschien wel 30 elders. Die tropische 30° wordt wellicht gehaald in Belgisch Limburg of in oostelijke Brabant en/of noord Limburg. Op de meeste plaatsen wordt het 26 tot 28°.

De verwachte weerkaart voor donderdag volgens EC. Bron: wetteronline.de

Na morgen: zomers, maar in de zuidelijke helft kans op onweer
De luchtdruk blijft ook na morgen hoog ten noorden en aanvankelijk ook ten oosten van onze streken en laag ten zuiden. Donderdag wordt het wederom een prachtige zomerdag met volop zonneschijn. In België is in de middag kans op een regen- of onweersbui en dat is donderdagavond ook in het zuiden van Nederland het geval.

De temperatuur stijgt naar 22 tot 24° op de Wadden en naar 26 tot 29, lokaal weer een tropische 30 elders met de hoogste temperaturen langs de oostgrens.

Vrijdag schijnt ook de zon, maar tegen en in de avond neemt de kans op een regen- of onweersbui over België en het zuiden van het land geleidelijk toe. De temperatuur stijgt naar 24 tot 28°, maar mogelijk komt het kwik in het oosten nog wat hoger uit met kans op tropische waarden.

De verwachte weerkaart voor komend weekend volgens EC. Bron: wetteronline.de

In het weekend verandert er weinig. De zon schijnt flink, maar later op de dag neemt telkens de kans op een regen- of onweersbui toe en dan vooral in de zuidelijke helft van de Lage Landen. De temperatuur blijft warm tot zomers. Na het weekend lijkt de temperatuur wel te gaan dalen en dat is mooi zichtbaar aan onderstaande temperatuurpluim.

Temperatuurpluim:

De pluim voor het midden van het land van de diverse ‘opers’ van diverse weermodellen. Bron: Kachelmannwetter.com

De pluim van de hoofdberekeningen laat zien dat de temperatuur na vandaag eerst duidelijk omhoog gaat. Van morgen tot en met zaterdag wordt op veel plaatsen weer een zomerse dag genoteerd met temperaturen van 25° of meer.

Vanaf zondag gaat de temperatuur naar beneden en halverwege volgende week wordt het niet warmer dan 20° of wellicht nog wat lager… Het is nog ver weg, maar zou het de schaapscheerderskou zijn? Ofwel een relatief koele periode in juni die vaak plaatsvindt tussen 5 en 20 juni. We wachten het af…

Voor watersporters de windverwachting voor vandaag en morgen:
De wind waait uit het noorden met 5 tot 7 knopen. Aan zee neemt de wind vanmiddag toe naar 15 knopen. De golfhoogte is 0,4 meter en de watertemperatuur 16°.

Morgen waait de wind uit het noordoosten met 9 knopen. De windvlagen komen uit op zo’n 12 knopen. De golfhoogte is 0,4 en het water is 16°.

Deze prachtige foto werd gemaakt door Joyce Derksen.

Dit was het weer voor vandaag. Morgen zal Maarten het weerbericht voor de woensdag verzorgen en ik ben er donderdag weer. Voor nu een mooie dag en graag weer tot morgen.

Alpenweerman en Surviking presenteren: Outdoor Meteorologie Training
In samenwerking met Surviking staat op zaterdag 23 juni een outdoor meteorologie training gepland. Wil je alles weten over het weer, maar ook hoe je deze kennis kunt toepassen tijdens je buitenactiviteiten? Dan is deze training echt iets voor jou! Vele onderwerpen zoals wolkenherkenning, het lezen van weerkaarten, gevaren herkennen en de relatie van het weer met outdooractiviteiten zullen voorbij komen. Voor aanmelding en meer informatie kun je op de website van Surviking terecht door –HIER– te klikken of door de link te kopiëren in je browser: https://surviking.nl/outdoor-meteorologie-training/.

Join Alpenweerman community:
Alpenweerman.nl is volop groeiende en heeft steeds meer lezers voor de dagelijkse weerpraatjes voor zowel de Alpen als voor de Lage Landen. Verder verschijnen er met regelmaat ook andere zeer interessante artikelen. Bovendien zijn we eerder dit jaar uitgeroepen tot de snelste stijger en staan we op een hele mooie 6e plaats voor ‘meest effectieve en toonaangevende Nederlandse wintersportwebsite’s 2018′.

Mocht je interesse hebben om binnen het Alpenweerman platform te participeren of om ons team te komen versterken (Alpenweer, Benelux-weer, IT, marketing, bloggen, vloggen, sociale media) neem dan contact met ons op via info@alpenweerman.nl 

Wil je sponsor of partner worden van ‘The fastest rising star at the sky’, dan kan ook geheel vrijblijvend contact met ons worden opgenomen via het genoemde mailadres en vraag dan naar de mogelijkheden.

Wij kunnen de volgende diensten leveren:
Weerbericht op maat! Maak je niet druk om het weer, dat doen wij voor u!

  • Trainingen voor bedrijven, scholen, verenigingen, sponsoren etc..
  • Cursussen tbv weerkunde, meteo, weerstations etc..
  • Kennissessies op locatie (ook in het buitenland)
  • Seminars en Webinars
  • NIEUW Excl. compleet verzorgde “Ski Safari ‘s” Wallis (Aletsch / Zermatt – Cervinia)
  • Wereldwijde weathercard service
  • Ook in de Alpenlanden kan het op locatie geregeld worden.

Wilt u meer informatie of wilt u weten wat wij voor uw kunnen betekenen?
Neem dan contact op met: info@alpenweerman.nl / remco@alpenweerman.nl

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

(Visited 364 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Val Thorens

Beste skioord 2023: Val Thorens

Val Thorens is zojuist voor de 8e keer uitgeroepen tot beste skigebied ter wereld. Val Thorens ligt op een hoogte van 2.300 m en is daarmee het hoogst gelegen skioord van Europa. Als eerste geopend (in november) en als laatste gesloten (in mei), biedt het skiërs een enorm speelterrein voor een onvergetelijke vakantie. Lees meer

Advertentie

SnowWorld

Wintersport in SnowWorld

Skigebied SnowWorld is hét Nederlandse skigebied met vijf skidorpen. De skiliften draaien tot ’s avonds laat en er valt voor jong en oud veel te beleven. Skiën, snowboarden, klimmen en après-skiën. Skigebied SnowWorld biedt de ultieme wintersportervaring bij jou in de buurt. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier