Lage Landen: op naar tropische temperaturen

Zoals wij eerder hebben aangekondigd zullen de zeer warme dagen aanvangen. Direct wil ik daar even op inhaken wat betreft de UV Straling die enorm kan oplopen komende dagen.
Lees dan ook dit ARTIKEL, en doe er je voordeel mee

We hebben lang moeten wachten, maar we krijgen toch echt zomerweer. Vandaag komt de temperatuur uit tussen 22 en 28 graden. Er zijn (stapel)wolken, maar ook veel zon en er staat weinig wind. Morgen wordt een zonnige dag en zomers tot tropisch warm. Op woensdag kunnen we een tropische dag verwachten met aansluitend onweersbuien.

Vanochtend vroeg is het op verschillende plaatsen nevelig of mistig. Er zijn wolkenvelden, maar ook de zon laat zich veelvuldig zien. Er staat nauwelijks tot geen wind.

Vanmiddag is het in het westen zonnig en landinwaarts wordt de zon vergezeld door stapelwolken. Het is warm met in het binnenland temperaturen tussen 25 en 28 graden. In het noorden en aan de westkust wordt het 22-24 graden. De wind blijft kalm.

Vanavond verdwijnen landinwaarts de stapelwolken en schijnt op de meeste plaatsen uitbundig de zon. De temperatuur daalt langzaam en ligt laat in de avond tussen 16 en 20 graden. Ideaal weer om de bbq aan te steken. Vannacht koelt het verder af naar 14 graden aan zee tot 11 in het oosten.

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]

via twitter @Wessie54 Roelofarendsveen
via twitter @Wessie54 Roelofarendsveen

Morgen schijnt de zon volop. Met een zwakke tot matige oosten- tot zuidoostenwind stroomt warme lucht het land binnen. De middagtemperaturen liggen van noord naar zuid tussen 25 en 31 graden. Aan zee kan in de middag een zeewindje ontstaan, waardoor de temperatuur iets lager komt te liggen.

Woensdag schiet de temperatuur nog verder de lucht in. Op de Wadden (circa 28 graden) na, wordt het in het hele land met 30-33 graden tropisch warm. Als in De Bilt, zoals verwacht, de temperatuur naar 30 graden of hoger stijgt, krijgen we de eerste officiële tropische dag van het jaar. De wind is (zuid)oostelijk en hoogtuit matig van kracht. Op de stranden kan het later op de dag iets afkoelen omdat de wind vanaf zee kan gaan waaien.

In de avond neemt de kans op regen- en onweersbuien toe en komt er een einde aan de hitte.

[/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]

CnlQ1rhW8AAmTnr
via @weerenfoto op twitter

De dagen daarna is het vrij rustig, licht wisselvallig zomerweer met temperaturen rond of net hoger dan normaal. Elke dag is kans op regen, maar veel regen valt er niet. De zon breekt regelmatig (even) door en in het zuidoosten is het nog vaak zomers warm. In het noordwesten liggen de maxima rond 22 graden.

Bron weerbericht: Amber Struijk van weeronline

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

Meer (Alpen)weer en updates ook via Alpenweerman Facebook of Twitter[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]