Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Lagedrukgebied IVAN boven de Noordzee veroorzaakt onstuimig weer vandaag. Aan de kust en in Limburg geldt code geel voor zware windstoten. Vanochtend en gedurende het grootste deel van de dag moet rekening gehouden worden met windstoten van 75-90 km/u uit een zuidwestelijke richting. Op pinksterzondag is er minder wind en blijft het grotendeels droog. De dagen daarna blijft het aan de koele kant en is het wisselvallig met van tijd tot tijd buien.

Dreigende luchten gisteren boven Heerenveen Friesland. In het noorden van het land vielen de meeste zware buien (foto: Albert Thibaudier)

Mooie lucht gisteren voorafgaand aan het front (foto: Alfons van den Hoek)

De derde keer was het deze week dat het KNMI een code oranje afgaf gisteren. De eerste twee keer terecht en vielen er zware buien. Ook gisteren vielen er aantal stevige buien, maar waren lang niet zo erg als verwacht. Door de sterke wolkenbedekking voorafgaand aan het front kwam de temperatuur minder hoog uit dan verwacht. De buien op het koufront konden hierdoor niet activeren waardoor het zware weer voor een groot deel van het land uitbleef. Dat had ook anders kunnen zijn. Vooral in het noorden vielen de meeste buien en ook bij onze oosterburen.

Lagedrukgebied Ivan trekt over de Noordzee langs ons voorbij. Dit gaat gepaard met een krachtig zuidwestenwind vandaag (weerkaart DWD, via Wetterzentrale.de)

Vandaag is het een stuk frisser dan gisteren en ligt de temperatuur ruim 5 graden lager. Er staat een krachtige wind vanuit het zuidwesten. Bovendien geldt een code geel voor de kustprovincies voor zware windstoten tussen 75 en 90 km/uur. Ook in Limburg pakt de wind soms uit naar rond 75 km/uur en geldt ook hier code geel. Het is bewolkt en er vallen verspreid over het land buien. In de middag neemt de buien intensiteit af en laat de zon zich af en toe zien. Pas tegen de avond gaat de wind weer liggen. De maximumtemperaturen lopen uiteen van een 14 graden in het noordwestelijk kustgebied tot 19 graden in het zuidoosten. 

ode geel voor de kustprovincies voor zware windstoten tussen 75 en 90 km/uur mogelijk. Ook in Limburgpakt de wind soms uit naar rond 75 km/uur en geldt ook hier code geel. (bron: KNMI)

Pinksterzondag gaat de wind liggen en keert de rust terug in de atmosfeer. De dag begint  overal droog en het is een afwisseling van zon en wolkenvelden. De temperatuur loopt op naar een graad of 20. Tegen de avond neemt de kans op een bui toe vanuit het zuidwesten.

Pinkstermaandag staan opnieuw in het teken van wisselvallig weer. De dag begint overal droog, maar in de loop van de middag neemt kans op buien toe. De temperatuur ligt iets hoger dan de dagen ervoor en er staat minder wind. In de loop van de middag breidt een neerslaggebied zich uit over het land.

De temperaturen blijven veelal steken rond de 20 graden en het is aan de koele kant. Het Europese model laat de komende dagen hogere temperaturen zien dan het Amerikaanse weermodel.

Na het pinksterweekend blijft het nog even wisselvallig. De temperaturen blijven veelal steken rond de 20 graden en het is aan de koele kant. Vrijwel iedere dag vallen er buien. Het Europese weermodel laat op de lange termijn iets hogere temperaturen zien. In de tweede helft van de week vanaf donderdag wordt het geleidelijk iets warmer. Het blijft dan vaker droog en er is meer ruimte voor de zon.

 

Maak je weerfoto’s? Stuur ze gerust in en wij plaatsen ze bij de berichten. Insturen kan via foto@alpenweerman.nl of via Twitter: @alpenweerman, @ricoschroder, @maartenminkman of @daaanvdb. Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. 

(Visited 354 times, 1 visits today)

 

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier