Advertentie 

Vrijdagavond en in de nacht naar zaterdag kwam het voor het eerst dit jaar tot grootschalig onweer in het land. Aan het eind van vrijdagavond werden 6000 ontladingen waargenomen. Ook viel veel regenwater in korte tijd. Ook gisteravond kwam het tot onweer en dit keer was het raak in het noordoosten. De komende dagen blijft het onstabiel zomerweer met naast geregeld zon ook kans op een (onweers)bui. De temperaturen zijn met 20-25 graden zeer aangenaam.

Ton Wesselius maakte deze foto

Warme dag met in het noordoosten kans op onweer

Vandaag is het wisselend bewolkt met in het westen en zuiden meer zon dan in het oosten en noorden. In het noordoosten kunnen vanmiddag weer enkele onweersbuien voorkomen en de meeste buien zijn voor Groningen en Drenthe. Toch is een enkele onweersbui in Friesland, Overijssel en het oosten van Gelderland niet uitgesloten. De buien trekken traag en daardoor kan veel regenwater in korte tijd vallen met kans op wateroverlast.

Ook in Flevoland, Utrecht en Gelderland is vanmiddag een enkele bui mogelijk op een convergentielijn en daarbij is ook onweer mogelijk. In de westen en zuiden blijft het droog en schijnt geregeld de zon, maar op de westelijke stranden van voornamelijk Noord-Holland kan het flink tegenvallen door laaghangende bewolking en mist van zee.

Voor de buien uit stijgt de temperatuur in het oosten en zuidoosten naar ongeveer 25 graden, elders stijgt het kwik naar 23-24 graden. In de kustprovincies is het 20-22 graden, maar op een mistig strand is het niet warmer dan een graad of 15. Er waait een matige wind uit het westen tot noordwesten, maar in het noordoosten is de wind lange tijd zwak en veranderlijk.

Vanavond nemen de buien in het noordoosten weer in aantal en activiteit af, maar helemaal droog wordt het niet. Ook komende nacht komt het in het noordoosten nog tot enkele buien met kans op onweer. De temperatuur daalt naar 12-15 graden.

Albert Thibaudier maakte deze foto

Mix van wolken, zon en een lokale bui

Morgen is er aanvankelijk vrij veel bewolking en vooral in het oosten en noorden is in de ochtend kans op enkele buien met mogelijk nog onweer. In de middag komt er wat meer ruimte voor de zon, maar het noorden en oosten houdt kans op een bui.

Het wordt 19-21 graden in de kustgebieden en 22-23 graden elders. In het zuidoosten kan het lokaal 24 graden worden. De wind waait uit het westen en is zwak tot matig van kracht.

De hoofdberekeningen van de diverse weermodellen komen komende week elke dag met temperaturen boven 20 graden. Bron: meteologix.com

Voorlopig licht wisselvallig en onstabiel zomerweer

Dinsdag schijnt geregeld de zon, maar geleidelijk neemt de bewolking toe en in de middag trekken vanuit het zuiden buien over het land. Dit kunnen stevige buien zijn met kans op onweer. De temperatuur stijgt naar 20-21 graden in het noorden en westen en naar 22-23 elders.

Ook woensdag schijnt de zon, maar ook dan is kans op buien. De wind krijgt een voorkeur voor het oosten tot noordoosten en is niet meer dan zwak. De temperatuur stijgt naar 21 tot 24 graden.

De rest van de week is het licht wisselvallig zomerweer. De zon schijnt geregeld, maar dagelijks is ook kans op enkele buien. De temperatuur stijgt naar 21-25 graden en daarmee is het warmer dan gebruikelijk in deze tijd van het jaar. Normaal is 18-21 graden.

Komende week is elke dag kans op buien. Bron: meteologix.com

Dit was het weer voor vandaag. Voor nu een mooie dag en graag tot een volgende keer.

Fraaie mix van zon en wolken. Jolanda Bakker maakte de foto.

Stuur gerust foto’s in en wij plaatsen ze bij de berichten. Let op: hoge resolutie en maak je foto’s landscape. Insturen kan via foto@alpenweerman.nl of via Twitter @Alpenweerman.

Wil je meepraten over het weer? Meld je geheel GRATIS en gemakkelijk aan op ons Forum via Facebook of mailadres. Praat met ons mee en/of stel vragen.

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  Instagram en/of Twitter. Ook zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS.

(Visited 894 times, 1 visits today)
Advertentie

2 Reactie op “Lage Landen: onstabiel zomerweer met aangename temperaturen”

 • Bertil blaas
  14 juni 2020 at 08:58

  Goede morgen Rico,

  Goed te lezen op deze zondagochtend jouw weers-verwachting.
  Dank je 👍en fijne zondag verder.

  Groeten Bertil.

  • Rico Schröder
   14 juni 2020 at 09:21

   Hoi Bertil!

   Graag gedaan en ook een fijne zondag!

   Rico

Comments are closed.

 

Advertentie

Val Thorens

Beste skioord 2023: Val Thorens

Val Thorens is zojuist voor de 8e keer uitgeroepen tot beste skigebied ter wereld. Val Thorens ligt op een hoogte van 2.300 m en is daarmee het hoogst gelegen skioord van Europa. Als eerste geopend (in november) en als laatste gesloten (in mei), biedt het skiërs een enorm speelterrein voor een onvergetelijke vakantie. Lees meer

Advertentie

Andorra

Atypical Andorra

Als je wilt dat je winter anders is dan anders, kom dan ontdekken dat je in de sneeuw van Andorra niet alleen kunt skiën. Andorra heeft maar liefst 300km aan skipistes, verdeeld over skigebieden. Maar er is meer. Veel meer! Lees hier alles over wintersporten in Atypical Andorra. Lees meer

Advertentie

Winter in Morzine

Winter in Morzine 

Ga deze winter naar Morzine. Een traditioneel gezellig dorp in het hart van 600 km skipistes in de Portes du Soleil. Levendig nachtleven, gevarieerde pistes en activiteiten om iedereen te vermaken!. Lees meer