Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Vrijdagavond en in de nacht naar zaterdag kwam het voor het eerst dit jaar tot grootschalig onweer in het land. Aan het eind van vrijdagavond werden 6000 ontladingen waargenomen. Ook viel veel regenwater in korte tijd. Ook gisteravond kwam het tot onweer en dit keer was het raak in het noordoosten. De komende dagen blijft het onstabiel zomerweer met naast geregeld zon ook kans op een (onweers)bui. De temperaturen zijn met 20-25 graden zeer aangenaam.

Ton Wesselius maakte deze foto

Warme dag met in het noordoosten kans op onweer

Vandaag is het wisselend bewolkt met in het westen en zuiden meer zon dan in het oosten en noorden. In het noordoosten kunnen vanmiddag weer enkele onweersbuien voorkomen en de meeste buien zijn voor Groningen en Drenthe. Toch is een enkele onweersbui in Friesland, Overijssel en het oosten van Gelderland niet uitgesloten. De buien trekken traag en daardoor kan veel regenwater in korte tijd vallen met kans op wateroverlast.

Ook in Flevoland, Utrecht en Gelderland is vanmiddag een enkele bui mogelijk op een convergentielijn en daarbij is ook onweer mogelijk. In de westen en zuiden blijft het droog en schijnt geregeld de zon, maar op de westelijke stranden van voornamelijk Noord-Holland kan het flink tegenvallen door laaghangende bewolking en mist van zee.

Voor de buien uit stijgt de temperatuur in het oosten en zuidoosten naar ongeveer 25 graden, elders stijgt het kwik naar 23-24 graden. In de kustprovincies is het 20-22 graden, maar op een mistig strand is het niet warmer dan een graad of 15. Er waait een matige wind uit het westen tot noordwesten, maar in het noordoosten is de wind lange tijd zwak en veranderlijk.

Vanavond nemen de buien in het noordoosten weer in aantal en activiteit af, maar helemaal droog wordt het niet. Ook komende nacht komt het in het noordoosten nog tot enkele buien met kans op onweer. De temperatuur daalt naar 12-15 graden.

Albert Thibaudier maakte deze foto

Mix van wolken, zon en een lokale bui

Morgen is er aanvankelijk vrij veel bewolking en vooral in het oosten en noorden is in de ochtend kans op enkele buien met mogelijk nog onweer. In de middag komt er wat meer ruimte voor de zon, maar het noorden en oosten houdt kans op een bui.

Het wordt 19-21 graden in de kustgebieden en 22-23 graden elders. In het zuidoosten kan het lokaal 24 graden worden. De wind waait uit het westen en is zwak tot matig van kracht.

De hoofdberekeningen van de diverse weermodellen komen komende week elke dag met temperaturen boven 20 graden. Bron: meteologix.com

Voorlopig licht wisselvallig en onstabiel zomerweer

Dinsdag schijnt geregeld de zon, maar geleidelijk neemt de bewolking toe en in de middag trekken vanuit het zuiden buien over het land. Dit kunnen stevige buien zijn met kans op onweer. De temperatuur stijgt naar 20-21 graden in het noorden en westen en naar 22-23 elders.

Ook woensdag schijnt de zon, maar ook dan is kans op buien. De wind krijgt een voorkeur voor het oosten tot noordoosten en is niet meer dan zwak. De temperatuur stijgt naar 21 tot 24 graden.

De rest van de week is het licht wisselvallig zomerweer. De zon schijnt geregeld, maar dagelijks is ook kans op enkele buien. De temperatuur stijgt naar 21-25 graden en daarmee is het warmer dan gebruikelijk in deze tijd van het jaar. Normaal is 18-21 graden.

Komende week is elke dag kans op buien. Bron: meteologix.com

Dit was het weer voor vandaag. Voor nu een mooie dag en graag tot een volgende keer.

Fraaie mix van zon en wolken. Jolanda Bakker maakte de foto.

Stuur gerust foto’s in en wij plaatsen ze bij de berichten. Let op: hoge resolutie en maak je foto’s landscape. Insturen kan via foto@alpenweerman.nl of via Twitter @Alpenweerman.

Wil je meepraten over het weer? Meld je geheel GRATIS en gemakkelijk aan op ons Forum via Facebook of mailadres. Praat met ons mee en/of stel vragen.

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  Instagram en/of Twitter. Ook zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS.

(Visited 888 times, 1 visits today)

2 Reactie op “Lage Landen: onstabiel zomerweer met aangename temperaturen”

 • Bertil blaas
  14 juni 2020 at 08:58

  Goede morgen Rico,

  Goed te lezen op deze zondagochtend jouw weers-verwachting.
  Dank je 👍en fijne zondag verder.

  Groeten Bertil.

  • Rico Schröder
   14 juni 2020 at 09:21

   Hoi Bertil!

   Graag gedaan en ook een fijne zondag!

   Rico

Comments are closed.

 

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer

CP Helmen

CP Skihelmen met vizier 

Het Zwitserse topmerk CP focust zich als pionier van de Skihelm met Vizier al ruim tien jaar op de ontwikkeling hiervan en niet zonder succes! Inmiddels is CP marktleider in het hogere segment in de Alpenlanden en ook in Nederland groeit dit topmerk onstuimig. Het beste altijd nog beter maken: dat is de missie van CPLees meer