Advertentie 

De eerste dagen is het nog licht wisselvallig met naast zon ook nog kans op enkele buien. De temperatuur stijgt naar 19-22 graden. Vanaf woensdag verdwijnen de buien en gaat de zon vaker en langer schijnen. Bovendien gaat het kwik omhoog en aan het eind van de week is het 22-26 graden. In het weekend kan het nog wat warmer worden met op veel plaatsen zomerse temperaturen van 24-28, lokaal 29 graden.

Fraaie wolken gisteren na de regen. Ton Wesselius maakte de foto.
Jolanda Bakker maakte deze foto.
Monique Bormans maakte deze foto.
Ook bij Albert Thibaudier in Friesland was het een bewolkte dag.
Jan Hogendoorn maakte deze foto in Culemborg.

Zon, maar ook enkele buien

Vandaag is kans op enkele buien en deze buien komen aanvankelijk voor in het noorden en westen van het land. In het oosten en zuiden is het eerst nog droog, maar vanmiddag is op meerdere plaatsen kans op een bui. Het weerbeeld laat verder een mix zien van zon en stapelwolken. De wind waait uit het zuidwesten en is matig boven land en (vrij) krachtig in de kustgebieden.

De temperatuur stijgt naar 19 graden langs de noordkust, op de Wadden en in het noordwesten. In het westen, noorden en midden van het land wordt het 20-21 graden en in het oosten en zuiden 22, lokaal 23 graden.

Vanavond en de komende nacht is er een afwisseling van wolkenvelden en opklaringen. Vooral in de kustgebieden is kans op een lokale bui. Landinwaarts blijft het droog en de zuidwestenwind neemt in kracht af. De temperatuur daalt naar 10-12 graden. In het westen van het land wordt het niet kouder dan 13-14 graden.

Rustig zomerweer!

Morgen zijn er flinke perioden met zon. Vooral landinwaarts komen ook stapelwolken voor en in de middag is kans op een enkele bui. De wind waait uit het zuidwesten, later op de dag uit het westen en is zwak tot matig van kracht. De temperatuur stijgt naar 19-20 graden in de kustgebieden en naar 20-21 graden in de rest van het land. In het zuidoosten kan het 22 graden worden.

Woensdag en ook donderdag is het rustig zomerweer met flinke zonnige perioden. Er zijn ook stapel- en sluierwolken en het blijft droog. De temperatuur stijgt woensdag naar 21-23 graden, donderdag wordt het 22-24 graden en in het zuidoosten kan het lokaal 25 graden worden. Daarmee is de temperatuur, na een wat minder warme periode, weer normaal voor de tijd van het jaar.

De temperatuur gaat geleidelijk omhoog later in de week.

Zomerse warmte keert terug

Vrijdag wordt het enkele graden warmer en daarbij schijnt de zon flink. De temperatuur stijgt naar 22-23 graden in het noordelijk kustgebied en op de Wadden. Elders in het noorden en ook in het westen wordt het 24 graden en in het midden, oosten en zuiden wordt het 25-26 graden.

Zaterdag zijn de temperaturen zomers en de zon schijnt flink. Het wordt 24-25 graden langs de noordkust, op de Wadden en in de Kop van Noord-Holland. In de rest van het land wordt het zomers warm met 26-28 graden. In het zuidoosten kan het wellicht 29 graden worden.

Zondag schijnt ook de zon, maar later op de dag neemt de bewolking toe en mogelijk ook de kans op een bui. De temperatuur stijgt naar 24-25 graden in het westen en naar 27-28 graden in het oosten en zuidoosten van het land.

Wisselvalligheid neemt toe in slotweek zomer

Na het weekend lijkt de wisselvalligheid geleidelijk weer toe te nemen. De temperatuur stijgt maandag nog naar 22-26 graden, maar daarna gaat er dagelijks wat vanaf en aan het eind van de week is het 19-22 graden. Het is allemaal nog ver weg en de komende week gaan we eerst geleidelijk stijgen met de temperatuur.

De pluim voor het midden van het land met daarin de hoofdrun van diverse weermodellen. Bron: meteologix.com

De pluim van de hoofdberekeningen van de diverse weermodellen voor het midden van het land laat zien dat de temperatuur later deze week stijgt naar zomerse waarden. De warmte lijkt van korte duur, want na het weekend gaat het kwik weer omlaag.

Gistermiddag klaarde het flink op. Jolanda Bakker maakte de foto.
Ook bij Ton Wesselius klaarde het op.

Maak je weerfoto’s? Stuur ze gerust in en wij plaatsen ze bij de berichten. Insturen kan via foto@alpenweerman.nl of via Twitter: @alpenweerman, @ricoschroder, @maartenminkman of @daaanvdb. Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. 

(Visited 341 times, 1 visits today)

 

Advertentie

Val Thorens

Beste skioord 2023: Val Thorens

Val Thorens is zojuist voor de 8e keer uitgeroepen tot beste skigebied ter wereld. Val Thorens ligt op een hoogte van 2.300 m en is daarmee het hoogst gelegen skioord van Europa. Als eerste geopend (in november) en als laatste gesloten (in mei), biedt het skiërs een enorm speelterrein voor een onvergetelijke vakantie. Lees meer

Advertentie

SnowWorld

Wintersport in SnowWorld

Skigebied SnowWorld is hét Nederlandse skigebied met vijf skidorpen. De skiliften draaien tot ’s avonds laat en er valt voor jong en oud veel te beleven. Skiën, snowboarden, klimmen en après-skiën. Skigebied SnowWorld biedt de ultieme wintersportervaring bij jou in de buurt. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier