Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemeen: geleidelijk weer oplopende temperaturen
Op de weerkaart vinden we ook vandaag het hogedrukgebied Ortrud. Dit hoog ligt vandaag boven het zuiden van Engeland en de komende dagen trekt dit hoog over onze streken naar het oosten. De stroming draait dan ook van noordwest naar zuid en de temperaturen gaan omhoog en we krijgen een aangenaam weekend.

Na het weekend krijgen we een nieuw hoog en draait de stroming weer ’terug’ naar het noordwesten. De temperaturen gaan dan ook weer naar beneden.

Giel Swager stuurde deze prachtige foto van de zonsopkomst toe via Twitter.

Gisteren: wolkenvelden, ook wat zon
Het was gisteren over het algemeen bewolkt en in de ochtend spetterde het lokaal wat. Hier en daar kwam ook de zon tevooschijn en de meeste zon vonden we langs de kust. Later op de dag kwam op meerdere plaatsen de tevoorschijn met uiteindelijk 1 tot 3 uur zon in het binnenland en 6 tot 9 uur in de kustgebieden.

De temperaturen stegen naar waarden tussen de 10 en 12° met maximaal 10,0° op Terschelling en maximaal 12,2 in Gilze-Rijen. In België lagen de maxima tussen de 5° in de Ardennen en 11-12 elders met in Sint-Katelijne-Waver maximaal 12,5°.

een mix van zon en wolken gistermiddag bij Ton Wesselius in het westen van het land.

Vandaag: overwegend bewolkt
Ook vandaag overheerst de bewolking en uit die bewolking kan het lokaal wat spetteren. De zon zal ook af en toe schijnen en bij een zwakke tot matige noordwestenwind stijgt de temperatuur naar 12° in het noorden en naar 14 elders in de Lage Landen. Op de Wadden wordt het opnieuw niet warmer dan een graad of 10.

Vanavond en de komende nacht hebben we een afwisseling van wolkenvelden en opklaringen. Lokaal spettert het wat, maar de meeste plaatsen houden het wederom droog. De wind waait niet meer dan zwak uit het westen en de temperatuur daalt naar 4 tot 7°.

Deze prachtige bloesemfoto werd gemaakt door Martin Vye.

Morgen: perioden met zon
Morgen zijn er naast wolkenvelden ook flinke perioden met zon. Het blijft droog en waaien doet het niet of nauwelijks. De temperatuur stijgt naar 13 tot 15°, maar op de Wadden is het opnieuw met een graad of 11-12 wat kouder.

Morgenavond en in de nacht naar zondag is het helder en bij een zwakke tot matige geleidelijk zuid wordende wind daalt de temperatuur naar waarden tussen de 1 en 4° met kans op vorst aan de grond.

Zondag: volop zon en warm
Zondag is het prachtig lenteweer met volop zonneschijn. Het blijft droog en bij een zwakke tot matige zuidenwind stijgt de temperatuur naar 17-18° in het noorden en naar 20, lokaal 21 in het zuiden en in delen van België.

Meteo Nederland (@SevereWeather_N) maakte wederom een mooie foto van de zonsondergang.

Pluim:
Na het weekend krijgen we weer te maken met een volgend hogedrukgebied. Dit hoog ligt echter weer ten westen van onze streken en de stroming komt dan ook weer uit het noordwesten. Storingen kunnen ons geleidelijk bereiken en het wordt dan ook wisselvallig lenteweer met weer duidelijk lagere temperaturen.

Het één en ander is weer goed te zien aan onderstaande temperatuurpluim voor het midden van het land. We zien vandaag temperaturen van een graad of 13-14 en morgen van ongeveer 15°. Zondag wordt het een graad of 20, maar daarna gaat het kwik weer snel naar beneden en blijft dan (ruim) onder de 15°.

De temperatuurpluim voor de komende 10 dagen voor het midden van het land. Bron: Kachelmannwetter.com

De neerslagpluim voor de komende dagen is nog altijd droog, maar vanaf halverwege volgende week neemt de kans op regen weer toe.

De neerslagpluim voor de komende 10 dagen voor het midden van het land. Bron: Kachelmannwetter.com

Voor vandaag wil ik het hierbij weer laten. Morgen kijkt Daan weer verder naar de ontwikkelingen op de weerkaarten en ik ben er dan zondag weer.

Ik zou zeggen: blijf het volgen, vertel het verder en breng iedereen op de hoogte van het dagelijkse weerpraatje voor de Lage Landen. Net als afgelopen winter is er ook de rest van het jaar elke dag een uitgebreid weerpraatje.

mooie lentekleuren gefotografeerd door Martin Vye.

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of Twitter.  Ook zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Wist je dat we op Facebook inmiddels de grens van 10.000 likes zijn gepasseerd? Dank daarvoor en ik zou zeggen: op naar de 20.000! Foto’s zien we gaarne tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Fijne dag en graag weer tot morgen.

Join Alpenweerman community:
De meteorologische winter is voorbij, maar niet getreurd, want ook de rest van het jaar gaan we verder met elke dag een weerbericht voor zowel de Alpen als natuurlijk hier in de Lage Landen en ook andere interessante berichten. Blijf dan ook de ontwikkelingen volgen op Alpenweerman.nl.

JOIN US, wordt sponsor of partner van Alpenweerman.nl en neem geheel vrijblijvend contact met ons op via info@alpenweerman.nl.

Zie ook onze nieuwe Alpenweerman promo (via YouTube)

summer or winter, be prepared!

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

Meer (Alpen)weer en updates ook via Alpenweerman Facebook of Twitter

(Visited 194 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier