Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemene situatie:
In een periode van onbestendig en mild winterweer, profiteren we vandaag van een uitloper van het Azorenhogedrukgebied. Het blijft droog en geregeld schijnt de zon. Morgen zorgt een depressie weer voor regen en na passage stroomt koude lucht naar onze streken met een toenemende kans op winterse neerslag.

In het weekend lijkt het eerst weer wat zachter te worden, maar na het weekend draait de stroming naar het noordoosten en stroomt koude lucht naar onze streken. Vooralsnog moeten we nog veel geduld hebben en kruipt de winter bij wijze van spreken als een slak dichterbij.

De weerkaart voor vandaag. Bron: DWD

Gisteren was het over het algemeen bewolkt met in de ochtend hier en daar een opklaring. Gistermiddag werd de bewolking dikker en uiteindelijk ging het vanuit het noordwesten regenen.

De temperatuur steeg naar 9 tot 11° en er stond weer veel wind. Over land was de zuidwestenwind vrij krachtig tot krachtig en aan zee hard. In Zeeland zelfs even stormachtig, windkracht 8.

Het was bewolkt met veel wind en later regen. De ijsbaan ligt er verloren bij… De foto werd gemaakt door Ton Wesselius.
Gistermiddag ging het regenen en Albert Thibaudier maakte de foto.
Deze foto werd gemaakt door Jolanda Bakker.

We profiteren vandaag van een uitloper van het Azorenhogedrukgebied en daardoor blijft het op deze dinsdag droog en zijn er naast wolkenvelden ook perioden met zon. Er is duidelijk minder wind dan gisteren uit het zuidwesten en de temperatuur stijgt naar 7-8°.

De verwachte maxima voor vandaag volgens HirLam. Bron: wetteronline.de

Vanavond is het nog droog, maar de bewolking neemt toe en komende nacht gaat het vanuit het zuidwesten regenen. Bij een in kracht toenemende zuid- en later zuidwestenwind daalt de temperatuur naar 2-3°. Vanuit het zuidwesten zal de temperatuur komende nacht geleidelijk gaan oplopen.

Morgen krijgen we te maken met de fronten van een depressie op de Noordzee en daardoor is het bewolkt en regenachtig. Later wordt de regen buiig van karakter en is er ook kans op hagel en in de kustgebieden op onweer.

Bij een matige en aan zee (vrij) krachtige zuidwestenwind stijgt de temperatuur naar 8 tot 10°, maar later op de dag zal het kwik wat gaan dalen.

Op hoogte stroomt koude lucht over onze streken met daardoor een een toenemende kans op winterse buien.

Morgenavond stroomt op hoogte, aan de achterzijde van de depressie op de Noordzee, koude lucht over onze streken met temperaturen op het 500 hPa-vlak rond de -36/-37°. De buien die vooral in de nacht als donderdag overdag voorkomen kunnen winters van karakter zijn en gepaard gaan met hagel en wellicht smeltende sneeuw. Ook onweer behoort tot de mogelijkheden.

De temperatuur, die in de nacht daalt naar 2 tot 4°, stijgt donderdag naar 5-6, in het zuiden en in België hier en daar naar 7°. Bij dit alles waait een matige tot vrij krachtige en aan zee krachtige west tot noordwestenwind.

In de Ardennen en Hoge Venen kan donderdag op de hogere toppen weer een sneeuwlaag van enkele centimeters worden gevormd.

Aan het eind van de week kan er lokaal een centimeter of 10 liggen in de Ardennen en Hoge Venen. Bron: Kachelmannwetter.com

In de nacht naar vrijdag komt het nog tot enkele winterse buien, maar vrijdag overdag warmt de bovenlucht op en neemt de kans op winterse neerslag af. Het komt nog wel tot enkele buien.

De temperatuur stijgt naar waarden tussen de 5-6° in het noorden en 8 in het zuiden en in België en de matige en aan zee krachtige noordwestenwind draait geleidelijk naar zuidwest.

De verwachte weerkaart voor komend weekend volgens EC. Bron: wetteronline.de

Zaterdag is het bewolkt en in de middag en avond gaat het regenen. De temperatuur stijgt naar 4 tot 8°. Zondag stroomt er op hoogte weer koude lucht binnen en komt het weer tot buien die toenemend winters van karakter kunnen zijn. De temperaturen komen uit op 6-7°.

De verwachte weerkaart voor volgende week volgens EC. Bron: wetteronline.de

Na het weekend komen we onder invloed van hogedruk, maar de grote vraag blijft waar het hoog komt te liggen. Waarschijnlijk blijft het Azorenhoog dominant met bij ons aanvankelijk een zadelgebied. In de uitermate rustige atmosfeer gaat het in de nacht licht vriezen en overdag wordt het zo’n 3 tot 5°.

De temperatuurpluim voor het midden van het land. Bron: Kachelmannwetter.com

De pluim van de hoofdberekeningen van de diverse weermodellen laat het weer prima zien. Aanvankelijk gaat de temperatuur omhoog, maar met februari op de kalender gaat het kwik weer naar beneden. In het weekend is alleen het Amerikaanse weermodel zacht, de overige modellen gaan voor lagere temperaturen.

Volgende week kan het in de nacht en ochtend licht vriezen en overdag ligt het kwik enkele graden boven nul. Kortom: normaal winterweer voor onze streken…

De pluim van het ECMWF. Bron: buienradar.nl

De pluim van het ECMWF voor het midden van het land laat zien dat het aanvankelijk nog vrij zacht is. Vanaf donderdag wordt het kouder met een langzame toename op de kans op vorst.

Voor vandaag wil ik het hierbij weer laten. Maak er een mooie dag van en graag weer tot morgen.

De natuur gaat gewoon door. Nu al veel knoppen zichtbaar. De foto werd gemaakt door Ton Wesselius.
Ook de krokussen komen weer boven de grond. De foto werd gemaakt door Jolanda Bakker.

Join Alpenweerman community:
Alpenweerman.nl heeft steeds meer lezers voor de dagelijkse weerpraatjes voor zowel de Alpen als voor de Lage Landen en met regelmaat verschijnen er ook andere interessante artikelen. Wil je sponsor of partner worden van het snel groeiende platform Alpenweerman.nl, neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op via info@alpenweerman.nl

Wij kunnen de volgende diensten leveren:

  • Weerbericht op maat! Maak je niet druk om het weer, dat doen wij voor u!
  • Trainingen voor bedrijven, scholen, verenigingen, sponsoren etc..
  • Cursussen tbv weerkunde, meteo, weerstations etc..
  • Kennissessies op locatie (ook in het buitenland)
  • Seminars en Webinars
  • NIEUW Excl. compleet verzorgde “Ski Safari ‘s” Wallis (Aletsch / Zermatt – Cervinia)
  • Wereldwijde weathercard service
  • Ook in de Alpenlanden op locatie kan geregeld worden.

Wilt u meer informatie of wilt u weten wat wij voor uw kunnen betekenen?
Neem dan contact op met: info@alpenweerman.nl / remco@alpenweerman.nl

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

(Visited 766 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier