Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Het afgelopen weekend was al kletsnat en morgen gaat ook oktober kletsnat van start. Op deze laatste dag van september ziet het weerbeeld er vriendelijk uit. De zon schijnt geregeld, maar droog blijft het helaas niet met kans op een bui. De temperatuur is aanvankelijk een graad of 18, later in de week gaat het kwik wat  omlaag. Aan het eind van de week is de verwachting enigszins onzeker vanwege orkaan Lorenzo.

Jolanda Bakker was afgelopen weekend in Zeeland en maakte deze prachtige foto.

Buien, maar ook geregeld zonneschijn

Vandaag trekken buien over het land, maar tussendoor zijn er ook zonnige momenten. De meeste buien komen vanochtend in het noordoosten voor en daarbij waait ook een vrij krachtige tot krachtige wind. Bij de Wadden waait het hard, windkracht 7, maar geleidelijk neemt de wind in kracht af.

Vanmiddag is er een afwisseling van zon en stapelwolken en vooral in het noorden en oosten is er een buienkans. In het zuiden en zuidwesten neemt de bewolking geleidelijk toe. De temperatuur stijgt naar 16 graden in het noorden en naar 18 in het zuiden van het land. De wind waait uit het westen en is matig en bij de Wadden (vrij) krachtig.

Vanavond neemt de bewolking verder toe en in het zuiden en westen neemt geleidelijk de kans op regen toe. Later vanavond gaat het op meerdere plaatsen regenen. Komende nacht regent het overal geruime tijd en vooral in het noorden en noordwesten regent het soms stevig door. De minste regen wordt in het zuidoosten verwacht. De temperatuur daalt naar 11-14 graden met de laagste waarden in het noordoosten.

Kletsnat

Morgen start oktober kletsnat. Het is bewolkt en een ware optocht aan buien trekt over het land. Later op de dag neemt het aantal buien wat af en kan het soms even opklaringen. De temperatuur stijgt naar 17-19 graden, maar in het noordoosten kan het kwik blijven steken bij maximaal 15-16 graden. Met wat geluk kan het in het zuidoosten 20 graden worden. Bij dit alles waait een overwegend matige zuidwestenwind.

Woensdag waait de wind uit het noordwesten en is matig boven land en vrij krachtig tot krachtig aan zee. Er komen weer heel wat buien op ons land af, maar tussen de buien door schijnt ook geregeld de zon. Door die noordwestenwind wordt het een frisse dag met maximaal 13-15 graden. Normaal is het begin oktober nog 15-17 graden.

Veel regen het afgelopen weekend. Albert Thibaudier maakte deze foto in Heerenveen.
Aanvankelijk is de kans op regen groot. In het weekend neemt de kans op droger weer toe.

Aanhoudend wisselvallig, onzeker door Lorenzo

Ook de dagen daarna blijft het wisselvallig herfstweer. Toch lijkt het allemaal minder kletsnat dan de eerste dagen. Het weerbeeld bestaat uit een mix van zon, wolken en regelmatig enkele buien, maar er zijn ook fraaie droge momenten.

De verwachting is enigszins onzeker en dat heeft alles te maken met de koers van orkaan Lorenzo. Deze orkaan zal woensdag dichtbij of ten westen van de Azoren naar het noordoosten trekken en daarna richting Ierland. Wat uiteindelijk de precieze gevolgen zijn voor ons weer moet worden afgewacht.

Donderdag is de wind nog noordwest en wordt het maximaal 14-15 graden, maar daarna wordt het geleidelijk weer zachter. Vrijdag liggen de maxima tussen de 16 en 18 graden, in het weekend wordt het 17-19 graden. De hogere temperaturen zijn het gevolg van het naderbij komen van Lorenzo. Aan de voorzijde van het systeem draait de stroming bij ons van noordwest naar zuid en gaat het kwik omhoog.

De pluim voor het midden van het land met daarin de hoofdrun van diverse weermodellen. Bron: meteologix.com

De pluim van de hoofdberekeningen van de diverse weermodellen voor het midden van het land laat zien dat de temperatuur vanaf woensdag duidelijk lager is. Daarna loopt het kwik langzaam weer op. Na het weekend is de trend weer dalende. Vooral het Europese weermodel is al vanaf zaterdag frisjes.

Herfst!. De kastanjes vallen uit de bomen. Ton Wesselius maakte de foto.

Maak je weerfoto’s? Stuur ze gerust in en wij plaatsen ze bij de berichten. Insturen kan via foto@alpenweerman.nl of via Twitter: @alpenweerman, @ricoschroder, @maartenminkman of @daaanvdb.

Alpenweerman kalender 2020

Komende winter 2019/2020 zal Alpenweerman weer een nieuwe jaarkalender uitgeven. Dit keer zijn er 2 edities. Een Alpen kalender en een Benelux kalender. Ook hebben we dit jaar een stemsysteem in het leven geroepen zodat jullie, onze lezers en volgers, kunnen stemmen welke foto’s er in de kalender komen te staan.

De kalender voor 2020 zal flink vernieuwd zijn. Zo hebben wij diverse aanbevelingen gekregen van onze lezers welke wij graag ten harte nemen. Om te kunnen stemmen dient u wel geregistreerd te zijn op Alpenweerman.nl. Registeren of inloggen kunt u hier: https://www.alpenweerman.nl/registreer-inloggen/

U kunt u mooiste foto sturen naar kalender@alpenweerman.nl

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. 

(Visited 440 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer