Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Dat het wisselvallig is dat weten we inmiddels wel met sinds 23 september elke dag een flinke bak regen. Ook gisteren viel weer op veel plaatsen geruime tijd regen, maar op deze zaterdag blijft het zowaar droog met geregeld zonneschijn.

Morgen neemt de kans op regen weer toe en dan vooral in het zuiden en midden van het land. Het noorden van het land kan rekenen op een overwegend droog weekend. De temperatuur blijft voorlopig (veel) te laag voor de tijd van het jaar.

Een natte dag gisteren in grote delen van het land. Jolanda Bakker maakte de foto.
Ook op Schiphol was het nat. Meteo Nederland maakte de foto.
Regenachtig in Heerenveen. Albert Thibaudier maakte de foto,

Rustig en droog herfstweer

Op deze zaterdag komt aanvankelijk en vooral landinwaarts hier en daar mist voor. De mist verdwijnt en later vanochtend breekt op steeds meer plaatsen de zon door. De meeste zonuren worden in de noordelijke helft van het land verwacht.

Vanmiddag is er een mix van zon en stapelwolken. Geleidelijk verschijnt er wat sluierbewolking en later vanmiddag kan de zon in de zuidelijke helft daardoor wazig schijnen of wellicht helemaal verdwijnen. Het blijft droog en er waait een matige oostenwind. De temperatuur stijgt naar ongeveer 14 graden.

Vanavond blijft het droog met een afwisseling van wolkenvelden en opklaringen. Komende nacht neemt de bewolking geleidelijk toe en in het zuiden van het land is kans op wat lichte regen. De temperatuur daalt naar 5-7 graden landinwaarts en naar 8-9 graden in het westen. In Zeeland wordt het niet kouder dan 10-11 graden.

Gisteren kwam het lokaal tot opklaringen. Vandaag is dit op meer plaatsen het weerbeeld. Jolanda Bakker maakte de foto.

Droog in het noorden, elders regenachtig

Morgen staat weer regen op het programma en dan vooral voor het zuiden en midden van het land. Het noorden van het land lijkt opnieuw een droge dag te krijgen. Het regengebied trekt in de ochtend het zuiden va het land in en trekt geleidelijk noordwaarts naar het midden. De Waddeneilanden, Friesland, Groningen en grote delen van Drenthe lijken droog te blijven.

De meeste regen wordt ten zuiden van de grote rivieren verwacht en lokaal kan 20-30 millimeter vallen. In het midden wordt een millimeter of 10 verwacht in deze toch al kletsnatte maand. In het noorden blijft het zeer waarschijnlijk droog en in het noordoosten kan de zon nog even schijnen. De temperatuur stijgt gebruikelijk begin oktober naar 15-17 graden, maar morgen wordt het niet warmer dan 12 graden in het noorden en 14 in het zuiden. De wind waait uit het oosten en is meest matig.

Morgenavond neemt de neerslagkans van het westen uit af en wordt het op meerdere plaatsen weer droog. In het zuidoosten kan het nog een tijdje regenen. De nacht naar maandag verloopt koud met flinke opklaringen. De temperatuur daalt op de meeste plaatsen naar 2-5 graden met kans op vorst aan de grond. In het oosten en noordoosten kan het kwik dalen tot dichtbij of wellicht onder nul. In Zeeland wordt het niet kouder dan 6-8 graden.

na deze droge zaterdag is morgen weer kans op regen. Maandag is weer droog, daarna is dagelijks kans op regen.

Droge maandag met zon, vanaf dinsdag wisselvallig

Maandag start de nieuwe week koud met aan de grond wellicht een graadje vorst en op neushoogte een temperatuur van slechts enkele graden boven nul. Overdag is het prima oktoberweer met naast wolkenvelden ook perioden met zon. Het blijft droog en er waait een zwakke tot matige van oost naar zuid draaiende wind. De temperatuur stijgt naar 12-13, in het zuiden lokaal naar 14 graden.

Maandagavond neemt de bewolking toe en in de loop van de avond gaat het vanuit het westen regenen. Deze regen is weer een voorbode van een wisselvallige periode vanaf dinsdag. Elke dag is kans op buien, maar er zijn ook zeker droge perioden met af en toe zon.

Met temperaturen in de nacht van 7-10 graden is de kans op vorst klein. Overdag liggen de maxima rond de 14-15 graden. Lokaal kan het soms 16 graden worden en daarmee wordt de temperatuur langzaam weer normaler.

De pluim voor het midden van het land met daarin de hoofdrun van diverse weermodellen. Bron: meteologix.com

De pluim van de hoofdberekeningen van de diverse weermodellen voor het midden van het land laat zien dat morgen een hele koude dag wordt met temperaturen net boven de 10 graden. Na het weekend gaat het kwik omhoog en ligt dan veelal rond de 14-15 graden.

Echte hondenweer op dierendag. Martin Vye maakte de foto.
Compleet herfst! Ton Wesselius maakte de foto.

Maak je weerfoto’s? Stuur ze gerust in en wij plaatsen ze bij de berichten. Insturen kan via foto@alpenweerman.nl of via Twitter: @alpenweerman, @ricoschroder, @maartenminkman of @daaanvdb.

Alpenweerman kalender 2020

Komende winter 2019/2020 zal Alpenweerman weer een nieuwe jaarkalender uitgeven. Dit keer zijn er 2 edities. Een Alpen kalender en een Benelux kalender. Ook hebben we dit jaar een stemsysteem in het leven geroepen zodat jullie, onze lezers en volgers, kunnen stemmen welke foto’s er in de kalender komen te staan.

De kalender voor 2020 zal flink vernieuwd zijn. Zo hebben wij diverse aanbevelingen gekregen van onze lezers welke wij graag ten harte nemen. Om te kunnen stemmen dient u wel geregistreerd te zijn op Alpenweerman.nl. Registeren of inloggen kunt u hier: https://www.alpenweerman.nl/registreer-inloggen/

U kunt u mooiste foto sturen naar kalender@alpenweerman.nl

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. 

(Visited 325 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Sony camera's

Leg elk moment vast

Of je nu op wintersport gaat, door de bergen gaat wandelen of gaat genieten van een luxe vakantie aan zee, Sony biedt voor elke reis foto- en videografie producten om jouw unieke ervaringen vast te leggen en de content naar een hoger niveau te tillen. Zo is de nieuwe Sony A7C II samen met de FE 16-25mm F2.8 G en FE 24-50mm F2.8 G lens bijvoorbeeld een perfecte lichte en compacte kit als je maar weinig bagage mee kan nemen. Ontdek meer