Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Na zonovergoten dagen zag het weerbeeld er op deze zaterdag een stuk minder uit. De bewolking overheerst en er valt van tijd tot tijd regen. Ook de komende dagen is het wisselvallig herfstweer onder aanvoering van lagedruk. Geleidelijk gaat we profiteren van een hogedrukgebied, maar omdat we aan de noordflank van dit hoog komen te liggen, passeren (zwakke) fronten nog steeds onze contreien. Op termijn neemt zelfs de kans op een westcirculatie toe met een komen en gaan van depressies. Vroeg winterweer is niet te verwachten.

De weerkaart voor morgen. Bron: DWD

Vooral later op zondag (veel) regen

Het is vanmiddag bewolkt en op veel plaatsen valt nog wat regen. De komende uren moet het geleidelijk droger worden en hier en daar breekt de zon nog even door. De temperatuur ligt tussen 13 en 15 graden en er staat een matige tot vrij krachtige zuiden- tot zuidwestenwind.

Vanavond is het nog niet helemaal droog met enkele buien die van zuidwest naar noordoost over het land trekken. Komende nacht is het wel op de meeste plaatsen droog, maar langs de westkust blijft kans op een bui. Het koelt af naar 6 tot 10 graden en daarmee start de wintertijd niet koud. Om 3:00 uur moeten we de klok weer een uurtje terugzetten en hebben we weer onze ‘normale’ tijd.

Morgen start de zondag droog met vrij veel sluierwolken. De zon schijnt daar goed doorheen. Zondagmiddag neemt de bewolking toe en in de loop van de middag gaat het vanuit het zuidwesten regenen. Vooral aan het eind van de middag en zondagavond plenst het stevig door en kan lokaal veel regen vallen. Er zijn dan ook windstoten mogelijk tot 75 km/uur en soms kan het onweren. Het wordt 14 graden in het noordwesten en 15 tot 17 graden elders met de hoogste temperaturen in het zuidoosten.

De komende dagen is het wisselvallig herfstweer. Bron: WXcharts.com

Komende week wisselvallig en koeler

Maandag schijnt geregeld de zon, maar vooral in de kustregio’s komen buien voor met kans op een klap onweer. In het binnenland blijft het op een enkele bui na droog. Het wordt 12 tot 14 graden en de zuidwestenwind is matig tot krachtig boven land, windkracht 4 tot 6. Vooral langs de noordwestkust kan het af en toe hard waaien, kracht 7. Tijdens buien en langs de noordwestkust zijn ook zware windstoten mogelijk tot 75 km/uur.

Dinsdag is er veel bewolking en trekken waarschijnlijk flink wat buien over het land. Woensdag ziet het weerbeeld weer droger uit en ook donderdag is het op een enkele bui na droog. Het wordt niet warmer dan 9 tot 11 graden en vooral in de nachten kan het bij brede opklaringen flink afkoelen. De minima liggen veelal tussen 3 en 6 graden.

De verwachte weerkaart voor volgende week zaterdag. Bron: WXcharts.com

Meer hogedrukinvloed

Later in de week en volgend weekend neemt de invloed van hogedruk geleidelijk toe, maar omdat het hoog ten zuiden van onze streken blijft, kunnen (zwakke) storingen ons wel af en toe bereiken. De buienkans is dan ook groter in het noorden dan in het zuiden. Na volgend weekend lijkt er zelfs een westcirculatie in de maak, maar daarover vast meer in een volgend weerbericht.

Aan de pluim hieronder is te zien dat de temperatuur met november op de kalender omlaag gaat. In het midden van het land is het dan veelal een graad of 10 en puur kijkend naar het ensemble gemiddelde is er de komende 15 dagen niet veel verandering in temperatuur te verwachten.

De komende dagen maar eens kijken of er verandering op de weerkaarten gaan plaatsvinden, maar vooralsnog is van een vroege winterinval in onze streken geen sprake. Sterker nog: een westcirculatie is later in november groot..

Herfst bij Erika van Leeuwen-de Bruijn

Meer weer en foto’s vind je op Facebook, Instagram en/of Twitter. Ook zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS.

Jouw BLOG / Weerbericht ?!

Mocht je overigens ook eens willen bloggen over JOUW mooie plekje of ervaringen in de Alpen of ook de Lage Landen of zelfs weerberichten willen schrijven voor het sterk groeiende platform van Alpenweerman neem dan contact met ons op!

(Visited 12 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

één reactie op “Lage Landen: november start wisselvallig met lagere temperaturen”

  • Erwin van Erp
    8 november 2021 at 23:04

    UPDATE:

    We zien vandaag toch best leuke winterse kaarten voor de LL richting de 2e helft van november. Zowel in EC als gfs. Behoorlijk koude nachten met mogelijk matige vorst aan de grond en voornamelijk lichte vorst op 2 meter!
    Wat winterse ontwikkelingen dus op termijn!

Comments are closed.

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier