Lage Landen: Nog één tropische dag aangevuld met onweer.

Gisteren hadden we in de Lage Landen een schitterende dag te pakken. De stranden lagen vol en zoals je op onderstaande satelliet kunt zien lag het grote gedeelte van Europa in het felle zonnetje.

CnuETh-WIAQIhQP

Op de stranden was het ook heerlijk vertoeven. Wel moest je een zeer hoge factor op je lichaam smeren aangezien je binnen 15 minuten kunt verbranden. Zeker aan de kust met een klein briesje kan dit nog sneller gaan. Dit zelfde geldt voor vandaag omdat we wederom een zeer warme dag krijgen.

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]

13723893_1230398963698890_5023716812034213040_o
19:00 in de avond Bergen aan Zee. De zon schijnt nog flink en ook op dit tijdstip was het goed smeren.

Vandaag is er veel ruimte voor de zon en wordt het tropisch warm met maxima van 30-35 graden. In de loop van de dag ontstaan stapelwolken en tegen de avond neemt de kans op felle onweersbuien vooral in het binnenland toe. Vanaf morgen is het minder heet en krijgen we een mix van zon, stapelwolken en een lokale bui.

Vandaag wordt het in (vrijwel) het hele land tropisch heet. De maxima variëren van 30-32 graden in het westen en noorden tot plaatselijk 35 graden in het oosten van Noord-Brabant en het noorden van Limburg. Door stadseffect kan het in de centra van steden nog wat warmer worden. Ook de gevoelstemperatuur is hoog met vanmiddag 32-35 graden. Juist in het westen van het land ligt de gevoelstemperatuur nog iets hoger dan de waarde die de thermometer aangeeft. Dit komt door een relatief hoge luchtvochtigheid.

Eind van de middag wordt de wind is het westen (zuid)westelijk en koelt het daar af. Tot die tijd waait er een zuid(oost)enwind. De wind is matig van kracht en wordt wat vlagerig gedurende de dag.

Verder is het vandaag eerst volop zonnig. In de middag neemt geleidelijk de bewolking toe. Eind van de middag kunnen vooral in het binnenland stapelwolken uitgroeien tot stevige onweersbuien. Hierbij is kans op hagel, windstoten en veel neerslag in korte tijd.

Vanavond komen vooral in de oostelijke helft van het land stevige onweersbuien voor. In de nacht trekken ze naar Duitsland weg. Het wordt een zwoele nacht met minima rond 18 graden.

Morgen wordt het met 23 graden in het westen tot 28 in het oosten en stuk minder heet dan vandaag. Het weerbeeld bestaat uit een mix van zon, stapelwolken en in het binnenland een enkele bui. Daarbij is in het oosten nog kans op onweer. De wind is matig van kracht en waait uit westelijke richtingen.

Ook vrijdag komt een aantal buien voor. De meeste buien zijn opnieuw voor de oostelijke helft van het land. Er is veel bewolking, maar zeker in de kustprovincies komt ook soms de zon tevoorschijn. Het wordt 21 graden op de Wadden tot 25 langs de grens met Duitsland.

Zaterdag is er nog vrij veel bewolking en plaatselijk komt nog een bui voor. Met 20-24 graden als middagtemperatuur is het voorlopig de ‘koudste’ dag.

Zondag blijft het droog en is er meer ruimte voor de zon. Het wordt 22-26 graden met de hoogste maxima in het zuidoosten.

 

Het weer werd vandaag verzorgd door Weeronline.nl met als meteoroloog, Johnny Willemsen

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en -of Twitter.  Ook zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS . Foto’s, neerslaghoeveelheden en andere updates vanaf locatie zien we gaarne tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Join Alpenweerman community
Het wordt weer een mooie en lange zomer en de volgende winter, die komt bestimmt!  JOIN US en wordt sponsor of partner van Alpenweerman.nl. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op via info@alpenweerman.nl

bergwijzer

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

Meer (Alpen)weer en updates ook via Alpenweerman Facebook of Twitter[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]