klik hier voor de voordeelaanbiedingen


 

Algemeen: Een gordel van relatief hogedruk ligt over Zuidelijk Europa met aanvoer van warme subtropische lucht. Boven Scandinavië is de luchtdruk laag. Op de scheidingslijn ligt de straalstroom met daarin van tijd tot tijd storingen die de Benelux landen weten te bereiken. De komende dagen verandert hier nog niet veel in. Op en ten noorden van de straalstroom is het dus wisselvallig en koel, terwijl ten zuiden van de Jet het warme zomerweer regeert, met op de meeste plaatsen ook veel zon. In het weekeinde volgt een flinke stabilisatie van het weertype. Een hogedrukgebied boven de Atlantische Oceaan trekt naar onze omgeving en zorgt voor een flinke weersverbetering.
De zon komt er weer bij en de temperatuur loopt op naar aangename waarde.

Korte terugblik

Het was een grijs, somber en troosteloos gisteren. Er viel van tijd tot tijd regen, maar er waren gelukkig ook drogere momenten. Op sommige plaatsen kwam het kwik niet hoger dan 16 graden. Dat liep toch wel flink achter met de norm van 22 graden die we mogen verwachten begin juli. Op de Wadden en in het uiterste noorden dachten ze er anders over. Die kwamen net ten noorden van de frontale storing uit, met mooie opklaringen tot gevolg.

bewolking
Prachtig te zien de wolkenband met neerslag, die de scheidingslijn vormt tussen de warme lucht boven het zuiden en de koelere lucht in het noordelijk deel van Europa. Bron: Nasa
zomerweer
Jannes Wiersema maakte een foto van de mooie opklaringen in Roodeschool (Groningen). Zo ziet het weerbeeld er ineens een stuk vriendelijker uit.

Immer wieder regen

Het verhaal wordt eentonig, tot het weekeinde verandert er nauwelijks iets aan de positie van de straalstroom. Storingen weten de Benelux steeds te bereiken. Het is wachten totdat de Jet gaat meanderen.

Vandaag zijn de rollen omgedraaid en is de meeste neerslag te verwachten in het midden en vooral het noorden. Hier ook weinig zon. In het zuiden, en vooral in Limburg liggen de kaarten er iets beter voor. De zon is af en toe te zien en het kwik loopt daar in de middag op tot tussen 20 en lokaal 24 graden.

temperatuur
Grote verschillen vandaag tussen het noorden en het zuidoostelijk deel van het land. Daar vertoeven ze even in “de warme sector”

Vrijdag regen, daarna opklarend vanaf het zuidwesten

Vrijdag verloopt een groot deel van de dag nog wisselvallig en soms nat. Vanuit het zuidwesten volgen echter later in de middag enkele opklaringen. Een enkele bui blijft nog mogelijk. Zoals het er nu naar uitziet zal de wind niet fors gaan uithalen. Matig tot vrij krachtig boven land. Alleen aan de kusten kan het tijdelijk even hard gaan waaien. Met 17 tot 19 graden is het wederom koel.

opklaringen
De eerste opklaringen zijn vrijdag te verwachten in de loop van de middag in het zuidwesten en zuiden.

Na lang wachten keert zomerweer terug

Dankzij een hogedrukgebied wat nadert vanaf de Atlantische Oceaan, krijgen we komend weekeinde een heel ander weerbeeld te zien. Namelijk de zon. Hoewel zaterdag lokaal een bui kan vallen, dat is dan meteen voorlopig de laatste, zal het voor een langere periode droog blijven. Het is nog niet meteen heel warm, maar eerder aangenaam. Met een noordwestelijke stroming, die later dit weekeinde ruimt, is de lucht afkomstig van maritiem polaire afkomst.

mooi zomerweer
Dankzij een hogedrukgebied in onze omgeving wordt het droog en schijnt de zon veelvuldig.
temperatuur
De maxima komen zaterdag en zondag uit tussen 18 graden (aan zee) en 22 graden verder landinwaarts. Dit is heel normaal voor de tijd van het jaar.

Ten slotte nog de weerpluim

Oplopende temperaturen als gevolg van meer zonneschijn. Volgende week zijn zomerse temperaturen (25 graden) weer mogelijk. Vooral in het zuiden.
Afplatting van de hoeveelheid berekende neerslag. Dit duidt op een stabieler weertype. Een enkele bui is later in de week wel weer mogelijk. Over het algemeen is de trend droog.

Foto uitgelichte afbeelding: Jolanda Bakker

Wil je meepraten over het weer? Meld je nu geheel GRATIS en gemakkelijk aan op ons Forum via Facebook of mailadres. Praat met ons mee, stel vragen en geniet van de voorpret van jouw wintersport of vakantie in de Benelux!Meer weer en foto’s vind je op Facebook Instagram en/of Twitter. Ook zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS.

(Visited 540 times, 1 visits today)

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Ortovox

Ortovox: duurzame veiligheid in de bergen

Ortovox produceert volledig klimaatneutraal de allerbeste buitensportkleding en bijbehorende accessoires, ook voor wintersport. Wat in 1980 begon met een revolutionaire lawinepieper heeft dit jaar geleid tot ontwikkeling van een hightech airbagsysteem. Dat natuurlijk naast de kleding en gear die comfortabel, stijlvol zijn en altijd gericht op veiligheid.


Wil je meer weten over Ortovox, bijvoorbeeld over de klimaatneutrale collectie, de Safety Academy met lawinetrainingen of natuurlijk de kleding, klik dan hieronder. In Nederland koop je Ortovox bij TwinSeasons. Lees meer

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer