Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

De rest van deze week blijft het herfstig met regen, buien en af en toe veel wind. Komend weekend lijkt vooral zaterdag een redelijke dag te worden. Verder is het de komende dagen zacht met 8 tot soms 13 of 14°. Na het weekend zou een hogedrukgebied ten noorden van de Benelux voor rustig lenteweer kunnen gaan zorgen.

Door de vele regen zijn sommige landerijen niet meer begaanbaar. Foto Jolanda Bakker

Gisteren

Opnieuw een natte dag. Op veel plaatsen viel meer als 10mm, plaatselijk zelfs meer als 15mm neerslag. Met een aan de kust af en toe harde en in het binnenland matige tot vrij krachtige wind uit het zuidwesten leek het herfst. Maar met 9 tot 13° was het wel zacht voor begin maart (normaal ongeveer 6 of 7°).

Afgelopen nacht

Klaarde het vooral in het noorden op. Naar het zuiden toe was het bewolkt en viel nog regen. In het noorden daalde de temperatuur naar 4 tot 7°, in het zuiden bleef het zacht met 9 tot 12°. De wind ruimde naar west en nam af naar zwak tot matig, 2 tot 4 Bft., in het uiterste noorden eerst nog vrij krachtig, 5 Bft.

En ook het verkeer had veel last van de regen gisterenmorgen. Foto Ton Wesselius
De weerkaart voor vandaag. Bron: UKMO

Een golvend front met regen boven het zuiden van de Benelux trekt later vandaag wat naar het noorden en veroorzaakt regen.

Vandaag

Is het vooral in het noorden droog en daar schijnt vanochtend ook af en toe de zon. Naar het zuiden toe is het bewolkt en valt er van tijd tot tijd regen. Vanmiddag trekken bewolking en regen wat naar het noorden. In het uiterste noorden en op de Wadden kunnen vanmiddag ook enkele buien vanaf de Noordzee overtrekken, terwijl het in het zuiden dan af en toe kan opklaren. De wind is zuidwest en is zwak tot matig, 2 tot 4 Bft. In de loop van de middag vooral in het (zuid)westen een toenemende wind tot (vrij) krachtig, 5 of 6 Bft. De temperatuur loopt opnieuw behoorlijk op; het wordt 9° op de Wadden tot plaatselijk (als het even opklaart) 14 of 15°(!) in België.

Vanavond en vannacht

Regent het van tijd tot tijd boven het midden van de Benelux. Later trekt de regen naar het oosten weg en klaart het af en toe op. Vooral in het noorden en noordwesten drijven enkele buien vanaf de Noordzee binnen. De wind neemt aan de kust en rond het IJsselmeer toe naar (vrij) krachtig tot hard, 5 tot 7 Bft., in het binnenland naar matig tot vrij krachtig, 4 of 5 Bft., en komt uit zuidwest tot west. De temperatuur zakt naar rond 5° in het uiterste noorden tot ongeveer 9° in het zuiden.

Morgen

De Benelux blijft onder invloed van lagedrukgebieden waarvan de fronten vandaag regen in het zuiden en buien elders veroorzaken. Tussendoor zijn er enkele opklaringen.

De dag start met opklaringen en de zon laat zich af en toe zien maar vooral in het zuiden is meer bewolking en kan regen vallen. Later op de dag neemt de bewolking vanuit het noordwesten toe en vallen er enkele buien. Morgenavond en in de nacht naar vrijdag klaart het opnieuw op. De zuidwestenwind is in het binnenland matig, 4 Bft., en aan de kust en rond het IJsselmeer (vrij) krachtig, 5 of 6 Bft. In het uiterste noorden morgenochtend nog even hard, 7 Bft. De temperatuur ligt morgenmiddag tussen 6 en 10°.

Vrijdag

Veroorzaakt een randstoring boven Denemarken bewolkt en vooral in de noordoostelijke helft van de Benelux buiig weer. Later op de dag neemt de kans op opklaringen toe. De wind draait naar het noordwesten en neemt in de loop van de dag af naar matig, 3 of 4 Bft., maar blijf het in het noordelijk kustgebied nog enige tijd vrij krachtig, 5 Bft. De temperatuur ligt vrijdag tussen 5 en 10°.

De weerkaart voor zaterdag. Bron: Met Office

Komend weekend

Profiteert de Benelux zaterdag van een rug van hogedruk. Daardoor is het een groot deel van de dag droog en schijnt de zon af en toe. Later op zaterdag een toenemende bewolking en in de nacht naar zondag trekt een gebied met regen van west naar oost over. Zondag klaart het in de loop van de dag op en zijn er naast wolkenvelden ook opklaringen. De zuid tot zuidwesten wind is zaterdag zwak tot matig, 2 tot 4 Bft., maar neemt later op de dag toe naar (vrij) krachtig aan de kust, 5 of 6 Bft. Zondag waait het eerst nog stevig uit het zuidwesten maar neemt de wind in de loop van de dag overal af naar zwak tot matig. De temperatuur ligt zaterdag tussen 7° in het noordoosten en 12° in het zuidwesten. Zondag is het met 8 tot 13° nog zachter.

Volgende week

Lijkt een hogedrukgebied zich ten noord(oost)en van de Benelux op te bouwen. Als dit scenario uitkomt, betekent dat voor de Benelux een overgang naar droog, rustig en vrij zacht weer. Wel neemt dan de kans op nachtvorst en mist in de nacht en vroege ochtend toe.

De kans grafiek voor de neerslag laat vooral de eerste dagen een grote kans op neerslag zien. Na het weekend wordt het droger weer. Bron: Alpenweerman.nl.

De pluim met de hoofdberekeningen van de temperatuur voor midden Nederland laat zien dat de temperatuur na het weekend langzaam wat stijgt. Het lijkt een overgang te worden naar rustiger en stabieler weer. Bron: Meteologix.

Vrijdag kijken we vooruit naar het weekendweer en het weer volgende week op alpenweerman.nl.

Vanaf Texel een fijne woensdag!

En beken treden alweer buiten de oevers. Foto Ton Wesselius

Wil je meepraten over het weer? Meld je nu geheel GRATIS en gemakkelijk aan op ons Forum via Facebook of mailadres. Praat met ons mee, stel vragen en geniet van de voorpret van jouw wintersport of vakantie in de Benelux!Meer weer en foto’s vind je op Facebook  Instagram en/of Twitter. Ook zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS.

(Visited 795 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier