Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Vandaag en morgen is het nog erg wisselvallig met vandaag buiige regen en behoorlijk veel wind. Zondag minder buien en na het weekend enige dagen wat rustiger weer. Maandag en dinsdag is het iets koeler en is er in de ochtend kans op mist. Als woensdag de wind meer uit het zuiden gaat waaien kan de temperatuur oplopen tot boven de 15 graden, in het zuiden en België mogelijk zelfs 20 graden. Donderdag en vrijdag kan er misschien een (onweers)bui vallen.

Vandaag en morgen nogmaals behoorlijk wat regen met vooral vandaag veel wind. Aan de kust in de loop van de dag kracht 6 of 7. In het noorden zijn windvlagen tot ongeveer 75 km per uur mogelijk. Zaterdag grijs weer met (mot)regen. Later op de dag een aantal opklaringen. Zondag vult het lagedrukgebied boven de Noordzee dat verantwoordelijk is voor het wisselvallige weer langzaam op. Daarna komen we onder invloed van een groot hogedrukgebied dat ons eerst rustig najaarsweer geeft. Later in de week doen de temperaturen tijdelijk nazomers aan (15 tot plaatselijk 20 graden).

Mooi weer gisterenochtend met prachtige herfstkleuren.
Foto: Jolanda Bakker

Gisteren begon de dag net als de dag ervoor vriendelijk. Alleen in het zuidoosten viel nog wat lichte regen. In de loop van de ochtend nam de bewolking vanuit het zuidwesten al weer toe en aan het begin van de middag viel in het noordwesten al de eerste lichte bui. Later op de dag volgden er meer buien, vooral in het westen en zuidoosten van het land. De maximum temperatuur was rond 15 graden en de wind was matig in het binnenland tot vrij krachtig aan de kust, kracht 3 tot 5.

Herfst en wat toenemende bewolking gisteren.
Foto: Jolanda Bakker
Luchtdruk verdeling vrijdag 18 oktober 2019.
Bron: DWD.

Vandaag buiige regen en vooral in het noordwesten veel wind

Een lagedrukgebied ten westen van Ierland veroorzaakt vandaag erg wisselvallig weer.

Vandaag overdag vanuit het zuidwesten steeds meer bewolking en later ook regen. De meeste regen valt het westen en noordwesten van de Lage Landen. De wind is matig tot vrij krachtig in het binnenland, kracht 4 tot 5 en vrij krachtig tot hard aan de kust, kracht 5 tot 7. In het noordwesten zijn windvlagen tot ongeveer 75 km mogelijk en kan een klap onweer te horen zijn.

Vannacht neemt de regen in het binnenland af en kan het daar wat opklaren. Aan de kust blijft het meestal bewolkt en zijn enkele buien mogelijk. De wind neemt in de loop van de nacht iets af naar kracht 3 in het binnenland en 5 aan de kust.

Luchtdruk verdeling zaterdag 19 oktober 2019.
Bron: DWD.

Morgen blijft het lagedrukgebied ten noordwesten van de Lage Landen van invloed op ons weer. Eerst zijn er vooral in het westen en noordwesten enkele buien. In het binnenland is het nog droog. Later op de dag wordt het daar ook grijs en regent of motregent het af en toe. De wind is duidelijk minder dan vandaag, matig 3 tot vrij krachtig 5 aan de kust. Het wordt ongeveer 14 graden.

In de avond klaart het in het binnenland wat op en neemt de wind verder af, kracht 2 tot 3. Aan de kust blijven buien mogelijk en staat er iets meer wind, kracht 4. Het koelt in de nacht af naar ongeveer 8 graden in het binnenland en 13 graden aan zee.

Luchtdruk verdeling zondag 20 oktober 2019.
Bron: DWD.

Zondag neemt de wisselvalligheid verder af. Het lagedrukgebied boven de Noordzee vult langzaam op en trekt richting Scandinavië. Een hogedrukgebied boven het noordwesten van de Atlantische Oceaan trekt richting de Noordzee.

Daardoor op zondagochtend in het zuidoosten misschien nog wat lichte regen en in het westen en noordwesten een bui. Later op de dag kan de zon af en toe tevoorschijn komen. De wind neemt verder af naar kracht 2 in het binnenland en 4 aan de kust.

In de nacht naar maandag kan er in het binnenland mist ontstaan. Het koelt af naar ongeveer 7 graden in het binnenland en 12 graden aan de kust.

Luchtdruk 0 meter. Woensdag 23 oktober 2019.
Bron: ECMWF.

Enige dagen hogedruk invloed, later komende week nazomer temperaturen

Een hogedrukgebied, eerst boven de Noordzee, later in de week boven Oost-Europa, bepaalt komende week het weer in de Lage Landen

Maandag en dinsdag is het rustig weer. Er is weinig wind uit het oosten, later zuidoosten en af en toe zon. In de ochtend kan er plaatselijk mist zijn. De temperatuur ligt in de nacht tussen de 7 graden in het binnenland en 12 graden vlak aan zee. In hoog België ongeveer 5 graden. Overdag wordt het maximaal 12 tot 15 graden.

Woensdag draait de wind meer naar het zuiden. Er wordt dan duidelijk warmere lucht aangevoerd. Bij af en toe zon en wat vriendelijke wolken wordt het ongeveer 14 graden in het noordwesten en kan het in Vlaanderen en Zuid-Limburg 20 of 21 graden worden.

Ook donderdag en waarschijnlijk vrijdag nog hoge temperaturen voor deze tijd van het jaar, 14 tot 19 graden. Wel neemt later op donderdag en vrijdag de kans op een plaatselijke bui toe. De wind is zwak uit het zuidwesten, kracht 2 tot 3, later op vrijdag iets aantrekkend.

Neerslag kans.
Bron: Alpenweerman.nl.

In de grafiek is duidelijk te zien dat de neerslagkansen na morgen duidelijk afnemen. Vanaf donderdag neemt de kans op een bui weer wat toe.

Maximum temperatuur kans.
Bron: Alpenweerman.nl.

De temperatuur gaat komende dagen iets omlaag (wat meer groen en minder geel). Later in de week neemt de kans op hogere temperaturen duidelijk toe. Dit lijkt echter tijdelijk. Vanaf volgend weekend nemen de groene en zelfs blauwe kleuren duidelijk toe (kans op temperaturen onder de 10 graden).

Pluim midden Nederland – Hoofdrun.

De pluim van de hoofdberekeningen van de diverse weermodellen voor het midden van het land laat zien dat het kwik eerst licht daalt. Later volgende week gaat de temperatuur duidelijk omhoog.

Morgen legt mijn collega uit hoe het verder gaat. Vanaf een bewolkt en winderig Texel een fijne dag en morgen weer een nieuw weerbericht op Alpenweerman.nl!

Wil je in de tussentijd op de hoogte blijven neem dan eens een kijkje op ons forum.

Maak je weerfoto’s? Stuur ze gerust in en wij plaatsen ze bij de berichten. Insturen kan via foto@alpenweerman.nl of via Twitter: @alpenweerman, @ricoschroder, @maartenminkman of @daaanvdb.

Typisch voor deze periode van het jaar.
Foto: Jolanda Bakker
Gisteren een groot deel van de dag fijn wandelweer.
Foto: Jolanda Bakker
Een fraaie start van de ochtend.
Foto: Jolanda Bakker

Alpenweerman kalender 2020

Komende winter 2019/2020 zal Alpenweerman weer een nieuwe jaarkalender uitgeven. Dit keer zijn er 2 edities. Een Alpen kalender en een Benelux kalender. Ook hebben we dit jaar een stemsysteem in het leven geroepen zodat jullie, onze lezers en volgers, kunnen stemmen welke foto’s er in de kalender komen te staan.

De kalender voor 2020 zal flink vernieuwd zijn. Zo hebben wij diverse aanbevelingen gekregen van onze lezers welke wij graag ten harte nemen. Om te kunnen stemmen dient u wel geregistreerd te zijn op Alpenweerman.nl. Registeren of inloggen kunt u hier: https://www.alpenweerman.nl/registreer-inloggen/

U kunt u mooiste foto sturen naar kalender@alpenweerman.nl

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of Twitter. Like en volg ons!

(Visited 344 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Sony camera's

Leg elk moment vast

Of je nu op wintersport gaat, door de bergen gaat wandelen of gaat genieten van een luxe vakantie aan zee, Sony biedt voor elke reis foto- en videografie producten om jouw unieke ervaringen vast te leggen en de content naar een hoger niveau te tillen. Zo is de nieuwe Sony A7C II samen met de FE 16-25mm F2.8 G en FE 24-50mm F2.8 G lens bijvoorbeeld een perfecte lichte en compacte kit als je maar weinig bagage mee kan nemen. Ontdek meer