Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Het is ook op deze woensdag regenachtig en winderig. Morgen is het meest droog met geregeld zon, maar vrijdag en zaterdag valt wederom regen. Nog even doorbijten dus, maar vanaf zondag gaan we profiteren van hogedruk. De neerslagkansen nemen fors af en het wordt kouder, maar de grote vraag is waar het hoog komt te liggen. Het lijkt toch voor winterliefhebbers weer een verkeerde positie met in onze streken een aanvoer over de (relatief zachte) Noordzee. Het geduld van winterliefhebbers wordt deze winter danig op de proef gesteld.

Het is regenachtig. Erica van Leeuwen maakte de foto.

Het is vandaag aanvankelijk droog met vooral in het zuiden en oosten geregeld zon. Vanuit het westen neemt de bewolking toe en al vrij snel gaat het in het westen en noordwesten regenen. Vanmiddag regent het overal enige tijd, maar in het zuidoosten blijft het tot ver in de middag droog. De stevige zuidwestenwind neemt langzaam in kracht af. De temperatuur is 11-13 graden, maar in de loop van de dag gaat het kwik langzaam omlaag.

Vanavond en vannacht blijft het droog met flinke opklaringen. De zuidwestenwind is matig boven land en vrij krachtig aan zee en de temperatuur daalt naar 4-5 graden. Aan zee wordt het niet kouder dan een graad of 6.

Jolanda Bakker maakte deze foto.
Suzanne Vermulm maakte deze foto.

Droge donderdag, daarna weer een paar dagen wisselvallig

Morgen blijft het droog en schijnt geregeld de zon. Er zijn ook stapelwolken en in de middag neemt vanuit het westen de sluierbewolking toe. De wind waait matig uit het zuiden tot zuidoosten en de temperatuur stijgt naar 9-11 graden. In de zon en uit de wind doet het dan enigszins lenteachtig aan.

Vrijdag is het weer bewolkt en in de ochtend regent het enige tijd. In de middag breekt de zon geregeld door, maar het komt dan tot enkele buien. De zuidwestenwind waait overwegend matig en aan zee vrij krachtig en de temperatuur stijgt naar 10-11 graden.

Zaterdag zijn er wolkenvelden en komt het tot enkele buien. Zo nu en dan schijnt ook de zon en de temperatuur is lager en komt in de middag uit op maximaal 7 graden. Voor het gevoel is het dan een graad of 4.

De pluim voor de komende 10 dagen met de opers van de diverse weermodellen. Bron: meteologix.com

Enkele dagen rustig hogedrukweer met normale temperaturen

Vanaf zondag gaan we profiteren van hogedruk en is er meer ruimte voor de zon. Het blijft droog en na een nacht met landinwaarts temperaturen rond of iets onder nul, wordt het zondagmiddag 6-7 graden.

De eerste dagen van de nieuwe week is het rustig en meest droog weer met naast wolkenvelden ook geregeld zonneschijn. De temperatuur stijgt naar een vrij normale waarde van 6-7 graden. In de nacht en ochtend ligt het kwik rond of onder nul. Lang lijkt het droge weer niet aan te houden, want aan het eind van de week trekt het hoog zich mogelijk naar de Azoren terug en komen depressies weer in beeld.

Ton Wesselius maakte deze foto.
Trijntje van den Berg maakte deze foto.

Maak je weerfoto’s? Stuur ze gerust in en wij plaatsen ze bij de berichten. Insturen kan via foto@alpenweerman.nl.

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  Instagram en/of Twitter. Ook zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS.

(Visited 1.252 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier