Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

De zomer zit nog steeds in een flinke dip. De zon gaat vaak schuil achter wolken, het is te koel voor de tijd van het jaar en de buien blijven maar komen. Voorlopig komt daar deze week geen verandering in. Natuurlijk zijn er soms mooie momenten, maar stabiel zomerweer hoeven we niet te verwachten deze week. Voor volgende week tekent zich echter wel een strohalm af op de weerkaarten.

Foto: Martin Versluis vanuit Zevenhuizen

Zeer zuidelijke straalstroom

Al vaker hebben we erover geschreven, de straalstroom. De wind die op hoogte waait en de motor van ons weer vormt. Vandaag ligt deze zeer zuidelijk, zelfs over het zuiden van Spanje. Zolang wij ons aan de noordkant van deze jet bevinden kan de warmte ons niet bereiken, en de koelere polaire lucht juist wel. Dit verklaart in een notendop waarom we steeds te maken hebben met de aanvoer van depressies vanaf de oceaan met de koele lucht. In het zuidoosten is de straalstroom verantwoordelijk voor het oppompen van zeer hete lucht uit Afrika. Zuidoost Europa gaat hierdoor gebukt onder een extreme hittegolf.

De ligging van de straalstroom vandaag. De koele lucht kan ons makkelijk bereiken. In het zuidoosten van Europa juist extreem heet. Bron netweather.tv

Wisselvallig en te koel

Voorlopig houden we dus het te koele weertype vast. Ook blijft het wisselvallig met regelmatig buien Ons weer staat onder invloed van een lagedrukgebied boven het zuiden van Scandinavië. Vandaag (maandag) blijft het op de meeste plaatsen in Nederland wel droog, de kans op een bui is klein. Boven België vallen vandaag meer buien, dit veroorzaakt door een koufront wat boven België ligt. Er staat niet veel wind en de temperatuur ligt tussen de 19-21 graden. Gelukkig zullen we vandaag de zon op momenten ook zeker zien doorbreken.

Ook morgen (dinsdag) blijft het in Nederland op de meeste plaatsen droog en wisselt de zon zich met wolken af. In België en ook het uiterste zuidoosten van Nederland maken wederom meer kans op een aantal buien. Aan de temperatuur veranderd niets, 19-21 graden.

Foto: Martin Versluis

Vanaf woensdag is overal in de gehele Benelux weer volop kans op een bui. Soms kan het stevig plenzen en ook is er kans op onweer. Gelukkig is de zon tussen de buien door wel te zien. De wind blijft rustig en qua temperatuur pakken we een kleine winst; 20-22 graden. Ook in het weekend lijkt het buiig te blijven. Lokaal valt er veel regen in korte tijd en onweert het. Een wisselvallige week, dat is ook goed te zien in de neerslaghoeveelheden die worden verwacht. De vakantiegangers in eigen land moeten het deze week vooral hebben van de momenten tussen de buien door.

De berekende neerslagsom tot zondag. Bron ECMWF.

Vanaf volgende week warmer en droger?

Het is op deze termijn uiteraard nog onzeker, maar er lijkt een goede kans (60%) te zijn op een droger en warmer weertype vanaf volgende week. Het Amerikaanse model GFS laat al een aantal runs op de lange termijn stabilisatie zien. De temperatuur stijgt dan voorzichtig richting de 25 graden en het lijkt daarbij droog te blijven.

Vanaf dinsdag 10 augustus neemt de marge in spreiding van de temperatuur naar boven toe. Bron GFS/weerplaza
Ook ligt het gemiddelde voor neerslag op 0 mm vanaf 10 augustus. Bron GFS/weerplaza

Het is te hopen voor de vakantiegangers en de warmte liefhebbers dat we deze strohalm gaan grijpen. Blijf volgen hoe de weerkaarten zich ontwikkelen. Fijne dag en graag tot het volgende weerbericht! Groet Sebastiaan.

Jouw BLOG / Weerbericht ?!

Mocht je overigens ook eens willen bloggen over JOUW mooie plekje of ervaringen in de Alpen of ook de Lage Landen of zelfs weerberichten willen schrijven voor het sterk groeiende platform van Alpenweerman neem dan contact met ons op!

Met dank ook aan Protest, kledingsponsor Alpenweerman.

Innsbruck Tourismus – Partner Alpenweerman

(Visited 67 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier