Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemene situatie:
Onder aanvoering van het hogedrukgebied Queena krijgt deze septembermaand een nazomers slot. Helemaal stabiel zal het niet zijn, want kleine ‘schoonheidsfoutjes’ zorgen soms voor meer bewolking en wat regen en/of buien. De temperatuur wordt aangenaam voor de tijd van het jaar.

de weerkaart voor vandaag, Bron: DWD

We begonnen de dag van gisteren op veel plaatsen met veel bewolking en hier en daar viel wat lichte regen en motregen. De regen trok weg en vanuit het zuidwesten klaarde het op steeds meer plaatsen flink op en kwam de zon tevoorschijn. In het noordoosten scheen de zon 1 uur, in het westen en zuiden was kon 5 tot 8 uur zonneschijn worden genoteerd.

De temperatuur steeg naar waarden tussen de 16 en 19°. Nieuw-Beerta noteerde maximaal 15,5° en de topper was Hoek van Holland met 19,0. In België lagen de maxima tussen de 12 in de hogere delen en 18-19 in het centrum met in Gent maximaal 19,0°.

een fraaie mix van zon en wolken gisteren bij Martin Vye

Wat gisteren dus nog niet helemaal lukte, gaat vandaag wel gebeuren. Het blijft overal droog en er zijn flinke perioden met zon. De zwakke tot hooguit matige wind waait uit het zuiden tot zuidwesten en draait geleidelijk naar zuidoost.

De temperatuur is duidelijk hoger dan de laatste tijd en stijgt naar 18 tot 20, in het zuiden en in delen van België lokaal naar 21°. Ook in de hogere delen van België wordt het weer wat warmer met maxima van een graad of 16-17.

Vanavond en de komende nacht blijft het ook droog met een afwisseling van wolkenvelden en opklaringen. Lokaal ontstaat in de rustige atmosfeer nevel en mist en bij weinig wind koelt het af naar waarden tussen de 6 en 8°. Langs de kust blijft het kwik enkele graden hoger.

ook bij Jolanda Bakker scheen de zon geregeld
Johan Klos maakte gisteren deze prachtige foto

Morgen schijnt geregeld de zon, maar er zijn ook wolkenvelden op de passage van een front. Het front zal gedurende de dag van west naar oost overtrekken en uit de bewolking kan wat lichte regen en motregen vallen. Na frontpassage klaart het weer op en blijft het droog.

De zwakke zuidenwind wordt na frontpassage noordwest en wordt matig en de temperatuur stijgt naar maximaal 17-18°. Langs de oostgrens kan het hier en daar 19 of 20° worden en ook België wordt het lokaal een graad of 19.

morgen trekt er van west naar oost een gebied met wat lichte regen en motregen over het land. Bron: wetteronline.de

In het weekend is het prima herfstweer dankzij hogedruk boven Scandinavië. De zon schijnt zowel zaterdag als zondag flink, maar er trekken soms ook wolkenvelden over de Lage Landen. Het blijft droog en er waait niet meer dan een zwakke oost tot noordoostenwind. De temperatuur stijgt zaterdag naar 17 tot 19 en zondag naar 19 tot 21°.

de weerkaart voor volgende week dinsdag volgens ECMWF. Bron: wetteronline.de

Volgende week wordt er tussen het krachtige hogedrukgebied boven Scandinavië en lagedruk op de Atlantische Oceaan met een oostelijke en later in de week zuidelijke stroming vrij warme lucht aangevoerd. Er is echter ook een hoogtelaag in het geding die vanuit het oosten langzaam onze kant opkomt. Helemaal droog lijkt het dan ook niet te blijven met kans op een bui, maar geregeld schijnt in ieder geval ook de zon en bij weinig wind is het gewoon aangenaam.

De kansen op een nazomers slot, zeker met de verwachte temperaturen, nemen dan ook duidelijk toe. Zoals gisteren al gezegd een nazomerse periode rond 29 september wordt een Sint Michielszomer genoemd.

de temperatuurpluim voor het midden van het land. Bron: Kachelmannwetter.com

De temperatuurpluim voor het midden van het land ligt de gehele tiendaagse rond de 20°. Dat is zowaar boven de norm die geldt voor eind september, want normaal is een graad of 18. Overall zal september toch een te koude maand worden met een verwachte gemiddelde temperatuur van 13,8 tot 14,0°. Normaal is 14,5°. Tot nu toe is deze maand 1,1° te koud.

Dit was het voor vandaag. Maak er een mooie dag van en graag weer tot morgenochtend voor een nieuw weerpraatje.

gisteravond nam de bewolking langzaam weer toe. De foto werd gemaakt door Arno van Brakel

Join Alpenweerman community:
Alpenweerman.nl heeft steeds meer lezers voor de dagelijkse weerpraatjes voor zowel de Alpen als voor de Lage Landen en met regelmaat verschijnen er ook andere interessante artikelen. Wil je sponsor of partner worden van het snel groeiende platform Alpenweerman.nl, neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op via info@alpenweerman.nl Op naar een mooie winter!

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

(Visited 297 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier