Net als steeds deze zomer wordt een periode van aangenaam zomerweer na een paar dagen de kop weer in gedrukt. Ook nu is weer sprake van een koele(re) fase met een stevige noordenwind en vrij veel bewolking. Uit die bewolking valt soms wat lichte (mot)regen of een enkele bui. Voorlopig houdt dit weerbeeld aan, maar in de loop van volgende week nemen de neerslagkansen af en schijnt weer vaker de zon. In de zon is het dan zeker weer een stuk aangenamer dan nu met de vele wolken.

Noordelijke stroming door hoog Gaya

Het hogedrukgebied Gaya boven Schotland heeft een uitloper tot over Scandinavië. Boven Polen ligt het lagedrukgebied Nick en storingen verbonden aan dit laag zorgt voor vrij veel bewolking en van tijd tot tijd wat lichte (mot)regen of enkele buien. Vooral de oostelijke helft van het land (dichterbij het laag) heeft regelmatig met wat neerslag te maken.

Deze donderdagmiddag is er vrij veel bewolking en verspreid over het land valt wat lichte (mot)regen of een bui. Vanuit het noordoosten klaart het geleidelijk op en breekt op steeds meer plaatsen de zon door. Het is 18 graden in de bewolkte gebieden en 21 in de gebieden met zonneschijn.

Morgen zijn er vrij veel wolkenvelden en vooral in het oosten is kans op buien. Verder naar het westen is het een stuk droger of helemaal droog en schijnt af en toe de zon. De noordelijke wind is matig en aan zee en bij de Wadden af en toe (vrij) krachtig en het lijkt erop dat nergens de 20 graden wordt gehaald. De maxima blijven steken bij 18 of 19 graden.

Tonny Morsink maakte eerder deze week deze prachtige foto van de bloeiende hei

Rest van de maand weinig verandering

Tijdens de laatste dagen van augustus verandert er weinig. Er zijn wolkenvelden en met name zaterdag komt het vooral in de oostelijke helft van het land tot enkele buien. In het westen lijkt het over het algemeen droog te blijven. Zondag is het over het algemeen droog met wellicht alleen in het (uiterste) oosten nog een bui.

Ook maandag en dinsdag is er een mix van wolken en af en toe zonneschijn. In het oosten is aanhoudend kans op een bui. De noordelijke wind blijft frisse lucht aanvoeren en het wordt 18 tot 21 graden. Temperaturen van 20 tot 23 graden zijn eind augustus gebruikelijk.

Ook eind volgende week ligt er nog steeds een hoog ten westen van ons land met een aanhoudende noordelijke stroming bij ons. Bron: WXcharts.com

Later weer een (na)zomerse periode?

De pluimen hieronder laat het gematigde (na)zomerweer de komende tijd goed zien. De temperatuur ligt gemiddeld gezien rond of iets onder 20 graden en later volgende week lijkt het kwik zelfs nog iets te dalen. Wel schijnt dan wat vaker de zon en is het voor het gevoel aangenaam. Na het volgende weekend (vanaf 6 september) neemt de kans op een warmer weerbeeld toe. Ook het gemiddelde van alle berekeningen komt dan boven 20 graden uit. Wellicht krijgen we dan ook nog een fraaie periode met nazomerweer!

Tot in het eerste weekend van september is de kans op 20 graden en meer niet veel groter dan 30%. Daarna neemt de kans op warmer weer duidelijk toe. Bron: Weerplaza.nl

Dit was het voor nu. Blijf ons volgen en graag weer tot een volgende keer!

Meer weer en foto’s vind je op Facebook, Instagram en/of Twitter. Ook zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS.

Jouw BLOG / Weerbericht ?!

Mocht je overigens ook eens willen bloggen over JOUW mooie plekje of ervaringen in de Alpen of ook de Lage Landen of zelfs weerberichten willen schrijven voor het sterk groeiende platform van Alpenweerman neem dan contact met ons op!

Met dank ook aan Protest, kledingsponsor Alpenweerman.

Innsbruck Tourismus – Partner Alpenweerman


Innsbruck en NKBV zijn partners van Alpenweerman.

Vorig artikelObergurgl is wintersporten op het hoogste niveau
Volgend artikelHigh-end skiën in de Silvretta Arena. Seizoenstart op 25 november 2021.
Rico Schröder is van kinds af aan gek op alles wat met het weer te maken heeft. Hij is werkzaam bij Weeronline en voor Alpenweerman verzorgt hij de weerpraatjes voor de Benelux en in het bijzonder voor Nederland. Dat alles in een voor een breed publiek leesbare vorm.