Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Tot en met zondag blijft het wisselvallig met op alle dagen perioden met regen of buien. Vooral in de nacht naar morgen en vrijdag later op de dag zijn er buien. Bovendien staat er morgenmiddag veel wind met in het noordelijk kustgebied windstoten tot 75 km per uur. Zaterdag een grijze dag met in het hele land regen en buien maar minder wind. Daarna lijkt het wat droger te worden en gaat de temperatuur iets omlaag naar ongeveer normale temperaturen voor de derde decade van oktober.

Tot en met zondag worden de regenmeters vooral in het noordwesten nog verder gevuld. Morgen daar de meeste regen en mogelijk ook een klap onweer. In de loop van volgende week krijgt een hogedrukgebied meer invloed op het weer in de lage landen en wordt het droger en iets koeler.

Volop zon boven Texel gisterenochtend. Foto Ronald van der Lee
Prachtige ochtend gisteren. Foto Jannes Wiersema
Een mooie herfstdag in het noorden. Foto Martin
Prachtig herfstweer. Foto Jolanda Bakker

Gisteren begon de dag met behoorlijk wat zon. Vooral in het noorden bleef het lang mooi met niet al te veel wind. Het werd ongeveer 15 graden. Aan het begin van de middag nam de bewolking vanuit het zuidwesten toe en in de loop van de middag ging het vanuit het westen regenen. Aan het eind van de middag vielen er vooral in het noordwesten (alweer) stevige buien.

Eerste regenwolken gisterenmiddag. Foto Jolanda Bakker

Vandaag wegtrekkende regen, wat opklaringen maar later vanmiddag vanuit het zuidwesten opnieuw regen.

Overdag regent het in het zuidoosten en noordoosten in de ochtend nog wat. Meer naar het westen en zuidwesten komt de zon af en toe tevoorschijn. Het wordt vandaag ongeveer 15 graden. In hoog België maximaal 11 graden. De wind is zuidwest en matig, kracht 3. Aan zee af en toe vrij krachtig kracht 4 tot 5. Vanmiddag neemt de bewolking vanuit het zuidwesten opnieuw toe en gaat het regenen. De regen beperkt zich eerst tot het westen en het noordwesten van het land. De wind neemt vooral in het westen toe tot krachtig, kracht 6.

De weerkaart van vandaag met boven het zuidoosten nog een regenfront. Het lagedrukgebied ‘Thilo’ ten westen van ons land bepaald zeker tot en met zondag het weer in de lage landen.
Bron: DWD.

Vannacht regent het in het hele land. Er kan tussen de 5 en 10 mm neerslag vallen. De wind is eerst matig, aan de kust krachtig 4 of 5. Later in de nacht neemt de wind vooral  aan de kust toe tot kracht 6 of 7.

Morgen regent het geruime tijd. Bovendien staat er vooral aan de west en noordwest kust behoorlijk wat wind uit zuid tot zuidwest, windkracht 6, mogelijk 7 met windstoten tot mogelijk 75 km per uur. Pas morgenavond nemen regen en wind af en wordt het rustiger. Het wordt ongeveer 14 graden. Daar waar het wat harder regent iets is de temperatuur een paar graden lager.

Ook Zaterdag nog een wisselvallige dag. Het is waarschijnlijk de hele dag bewolkt en grijs weer. Bovendien vallen er geregeld buien. In de noordelijke helft van het land kunnen de buien ‘clusteren’ waardoor het daar langer achter elkaar regent. Daar is ook een klap onweer mogelijk. De temperatuur komt zaterdag op ongeveer 14 graden uit. Wel is de wind duidelijk minder aanwezig. Aan de kust nog kracht 4 maar in het binnenland niet meer dan kracht 3 uit het zuidwesten tot westen.

De luchtdruk verdeling boven West-Europa voor woensdag 23 oktober. Ten noord-oosten van Nederland bevind zich een hogedrukgebied. Daardoor een zuidoosten wind.
Bron: GFS

Enige dagen hogedruk invloed

Zondag neemt de kans op regen af en komt de zon er wat vaker aan te pas. Omdat er vooral later op de dag en in de avond meer opklaringen komen, kan het in de nacht van zondag naar maandag afkoelen naar ongeveer 5 graden in het binnenland.

Na zondag komen we steeds meer onder invloed van een hogedrukgebied. De eerste dagen geeft dit een (zuid)oosten wind en wordt het iets koeler. In de ochtend kan maandag en dinsdag mist voorkomen. Later volgende week komt de wind meer uit het zuiden en later zuidwesten. De temperatuur stijgt dan weer iets en het kan weer wat wisselvalliger worden.

De neerslagkansen voor de Benelux. De eerste dagen nog veel ‘blauw’. Daarna een periode met duidelijk droger weer. Pas naar het einde van de volgende week nemen de neerslagkansen en de wisselvalligheid weer toe.

Ook de temperatuur gaat de komende dagen iets omlaag (zie ook de pluim hieronder). In de loop van volgende is er een kans dat de temperatuur weer wat gaat stijgen.

Bron: Meteologix

Ook aan de temperatuurpluim van de belangrijkste weermodellen is te zien dat na het midden van de volgende week de onzekerheid toeneemt. Op dit moment lijkt het er het meest op dat het tegen volgend weekend weer wisselvalliger wordt.

Morgen kijken we of dit scenario uit gaat komen. Vanaf Texel een fijne dag en morgen weer een nieuw weerbericht op Alpenweerman.nl!

Wil je in de tussentijd op de hoogte blijven neem dan eens een kijkje op ons forum.

Maak je weerfoto’s? Stuur ze gerust in en wij plaatsen ze bij de berichten. Insturen kan via foto@alpenweerman.nl of via Twitter: @alpenweerman, @ricoschroder, @maartenminkman of @daaanvdb.

Alpenweerman kalender 2020

Komende winter 2019/2020 zal Alpenweerman weer een nieuwe jaarkalender uitgeven. Dit keer zijn er 2 edities. Een Alpen kalender en een Benelux kalender. Ook hebben we dit jaar een stemsysteem in het leven geroepen zodat jullie, onze lezers en volgers, kunnen stemmen welke foto’s er in de kalender komen te staan.

De kalender voor 2020 zal flink vernieuwd zijn. Zo hebben wij diverse aanbevelingen gekregen van onze lezers welke wij graag ten harte nemen. Om te kunnen stemmen dient u wel geregistreerd te zijn op Alpenweerman.nl. Registeren of inloggen kunt u hier: https://www.alpenweerman.nl/registreer-inloggen/

U kunt u mooiste foto sturen naar kalender@alpenweerman.nl

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of Twitter. Like en volg ons!

(Visited 265 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

één reactie op “Lage Landen: Nattigheid nog niet voorbij. Na zondag droger en wat koeler.”

 • Bertil Blaas
  17 oktober 2019 at 12:55

  Dag Roland,

  Mooi, duidelijk en uitgebreid geschreven weerbericht. 👍
  Ook jij bedankt, ben hier dagelijks volger van Benelux/Alpenweer.
  Zelf weerfanaat en vooral in winterperiode.
  Groeten Bertil.

Comments are closed.

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer