Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemene situatie

Stormdepressie Fabienne trekt zuidelijker langs dan eerder gedacht en daardoor komt er later vandaag geen storm te staan aan zee. Wel krijgen we te maken met het regengebied, zodat we ons kunnen opmaken voor een natte zondag en dan vooral in het midden en zuiden van het land en in België. In het noorden regent het ook, maar de neerslaghoeveelheden zijn minder groot.

Vanaf morgen gaan we profiteren van het hogedrukgebied Schorse en dit hoog zorgt komende week voor rustig hogedrukweer met flink wat zonneschijn. Morgen en wellicht ook nog dinsdag is er nog een buienkans, de rest van de week blijft het droog. De temperaturen lopen ook weer op.

De weerkaart voor vandaag. Bron: DWD.

Eerst buien, later vanuit het zuidwesten regen

Gisteren begonnen we de zaterdag met een mix van zon en wolken en hier en daar enkele buien. Gistermiddag werd de bewolking dikker en vanuit het zuidwesten ging het enige tijd regenen.

De temperatuur steeg naar 15 tot 17° met als laagste temperaturen de 14,4° op Vlieland en de 14,5° in Leeuwarden en Lauwersoog. De toppers waren Eindhoven met 16,8, Arcen met 16,9 en Ell met 17,0°. In België werd het 12,4° op de Mont-Rigi en 17,2 in Kleine Brogel.

Deze prachtige foto werd gemaakt door Johan Klos in Kinderdijk.
Deze fraaie halo werd vastgelegd door Albert Thibaudier.
Ook André Muller maakte een fraaie foto van een halo.
Deze foto werd gistermiddag gemaakt door Jolanda Bakker.

Natte zondag

Na nachtelijke regen is het op deze zondag aanvankelijk op de meeste plaatsen droog en hier en daar komen ook opklaringen voor. Vanuit het zuidwesten volgt echter snel weer een nieuw gebied met nattigheid en vooral in het midden en zuiden en niet in de laatste plaats in België kan flink wat regenwater vallen.

De temperatuur wordt vandaag niet hoger dan 13-14° en er waait een zwakke tot matige noord tot noordoostenwind. Later vandaag draait de wind naar noordwest en neemt aan zee toe naar vrij krachtig tot krachtig, windkracht 5 tot 6. De stormkansen zijn dus uit de weerkaarten verdwenen…

Vanavond en de komende nacht trekt de regen geleidelijk weg en in de kustgebieden blijven buien over. Landinwaarts wordt het komende nacht droog met flinke opklaringen. De temperatuur daalt lokaal flink met landinwaarts temperaturen rond de 4°. Aan de grond kan het nog wat kouder worden… In de kustgebieden wordt het niet kouder dan 7 tot 9°.

Perioden met zon, ook nog een buienkans

Morgen ziet het weerbeeld er weer stukken beter uit als we geleidelijk gaan profiteren van het hogedrukgebied Schorse. De zon schijnt geregeld, maar er trekken ook enkele buien over de Lage Landen.

De wind waait uit het noordwesten en is matig over land en vrij krachtig aan zee en in het noorden. Op de Wadden is de noordwestenwind krachtig, windkracht 6. De temperatuur stijgt naar 14-15, in het zuiden en in Belgisch Limburg lokaal naar 16°.

We gaan komende week profiteren van hogedruk. Bron: HD-model / meteologix.com

Rustig hogedrukweer!

Vanaf dinsdag blijven we profiteren van het hogedrukgebied Schorse. Dit hoog komt wat meer boven onze streken te liggen en we krijgen een vriendelijk weerbeeld met flinke perioden met zon. Bovendien blijft het droog, al is er dinsdag lokaal nog wel een bui mogelijk.

De temperatuur loopt op van 16° op dinsdag naar 17 tot 19 op woensdag en naar 18 tot 21° op donderdag. Vanaf vrijdag gaat het kwik weer omlaag en dat kunnen we weer mooi zien aan onderstaande temperatuurpluim.

Temperatuurpluim

De temperatuurpluim voor het midden van het land. Bron: Kachelmannwetter.com

De pluim van de hoofdberekeningen voor het midden van het land laat het allemaal weer mooi zien. Na deze frisse zondag gaat het kwik weer omhoog naar een graad of 20 op donderdag. Daarna zijn de maxima weer lager.

De neerslagpluim voor het noorden van het land. Bron: Kachelmannwetter.com
De neerslagpluim voor het zuiden van het land. Bron: Kachelmannwetter.com

De neerslagpluim voor het noorden en het zuiden van het land laat de grote verschillen zien. In het noorden zijn de neerslaghoeveelheden vandaag duidelijk minder dan in het zuiden van het land. De komende dagen zijn de neerslagkansen in het zuiden heel erg klein, in het noorden is er soms een bui mogelijk.

De dag begon overigens zeer kleurrijk. Aad Hogenboom maakte de foto.
Ook Ton Wesselius maakte een fraaie foto van de zonsopkomst.

De windverwachting voor vandaag en morgen voor watersporters:

De wind waait vandaag over land eerst uit het noordoosten, later uit het noorden tot noordwesten en is matig met 7 knopen. Aan zee waait de wind met 9 knopen, maar later vandaag neemt de wind aan zee toe naar 16 knopen met uitschieters tot 22 knopen.

Morgen waait de wind uit het noordwesten en is over land 15 tot 17 knopen met uitschieters tot 20 knopen. Aan zee waait de wind met  17 tot 20 knopen met uitschieters tot in de twintigers.

De herfst is vandaag om 3:54 uur begonnen. Foto: Jolanda Bakker.

Dit was het weer voor deze zondag. Morgen ben ik er weer en dan kijken we wederom naar de diverse weerkaarten. Voor nu een mooie zondag en graag tot morgen.

Versterk ons team of wordt sponsor

Alpenweerman.nl is volop groeiende en heeft steeds meer lezers voor de dagelijkse weerpraatjes voor zowel de Alpen als voor de Lage Landen. Verder verschijnen er met regelmaat ook andere zeer interessante artikelen.

Mocht je interesse hebben om binnen het Alpenweerman platform te participeren of om ons team te komen versterken (Alpenweer, Benelux-weer, IT, marketing, bloggen, vloggen, sociale media) neem dan contact met ons op via info@alpenweerman.nl 

Wil je sponsor of partner worden, dan kan ook geheel vrijblijvend contact met ons worden opgenomen via het genoemde mailadres en vraag dan naar de mogelijkheden.

Wat kunnen we voor u betekenen…

  • Weerbericht op maat, waar ook ter wereld (weathercard service)
  • Trainingen voor bedrijven, scholen, verenigingen, sponsoren etc..
  • Cursussen tbv weerkunde, meteo, weerstations etc..
  • Kennissessies op locatie (ook in het buitenland)
  • Seminars en Webinars
  • NIEUW Excl. compleet verzorgde “Ski Safari ‘s” Wallis (Aletsch / Zermatt – Cervinia)
  • Ook in de Alpenlanden kan het op locatie geregeld worden.

Wilt u meer informatie of wilt u weten wat wij voor uw kunnen betekenen?
Neem dan contact op met: info@alpenweerman.nl / remco@alpenweerman.nl

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

(Visited 464 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier