Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemene situatie:
Het is vandaag rustig weer dankzij het hogedrukgebied Wiete in onze omgeving. Komend weekend is het vrij nat, maar volgende week gaan we profiteren van hogedruk in combinatie met een hoogtelaag. Het is dan vrij koud met geleidelijk toenemende kans op nachtvorst.

de weerkaart voor vandaag Bron: DWD

Gisteren scheen geregeld de zon, maar er waren ook wolkenvelden en hier en daar en met name in de noordoostelijke helft van het land kwam het tot wat lichte regen op de passage van een zwak front.

De temperatuur steeg naar 12 tot 15° met in Herwijnen maximaal 11,8, in Maastricht 11,9 en in Volkel 12,0°. De hoogste temperaturen waren voor het westen met op Schiphol 14,9 en in Wijk aan Zee 15,0°. In België werd het 9 tot 14° met in Antwerpen 13,9°.

deze prachtige foto werd gisteren bij zonsondergang gemaakt door Martin Vye

Na een koude nacht met in opklaringsgebieden temperaturen rond de 2-3° (Twenthe 2,2°) en aan de grond net boven nul, zijn er op deze vrijdag vrij veel wolkenvelden aanwezig met aanvankelijk lokaal ook nevel en mist. Zo nu en dan schijnt ook de zon en op de meeste plaatsen blijft het droog al is een lokale bui niet uitgesloten.

De wind waait uit het zuiden tot zuidwesten en is zwak tot matig van kracht en de temperatuur stijgt naar 12 tot 14° met de hoogste temperaturen in het zuiden en in grote delen van België. In de hogere delen wordt het een graad of 10-11.

Vanavond hebben we een afwisseling van wolkenvelden en opklaringen. Komende nacht neemt de bewolking toe en in de nanacht gaat het vanuit het zuidwesten regenen. Bij een zwakke tot matige zuidenwind daalt de temperatuur naar 4 tot 6° in het binnenland en naar een graad of 10 aan zee.

Meteo-Nederland stuurde deze mooie foto in van een vrij zonnige ochtend
bij Jolanda Bakker was het rustig maar grijs novemberweer

Morgen starten we het weekend bewolkt met enige lichte regen en motregen. De regen trekt naar het noorden weg en morgenmiddag is het droog met geregeld zonneschijn. Aan het eind van de middag gaat het vanuit het westen wederom (buiig) regenen.

De zuidenwind neemt toe naar matig tot vrij krachtig over land en naar krachtig aan zee en de temperatuur gaat nog één keer flink de hoogte in. De maxima komen uit tussen de 14 en 16°, mogelijk wordt het in Limburg een graad of 17-18. Ook in België wordt het 15 tot 17°, maar in de Ardennen en Hoge Venen wordt het 12-13°.

de hoogtekaart voor zondag met daarop goed te zien de lage temperaturen op hoogte. Bron: wetteronline.de

In de nacht naar zondag is het bewolkt en regenachtig en zondag overdag draait het, in koude polaire lucht, om enkele buien, maar in het oosten valt nog geruime tijd regen. Vooral in de westelijke helft schijnt ook geregeld de zon. De wind waait uit het westen tot noordwesten en is matig van kracht en de temperatuur is duidelijk lager en komt in de middag uit op 10-11°.

de verwachte weerkaart voor dinsdag volgens ECMWF. Bron: wetteronline.de

Na het weekend maakt het Azorenhogedrukgebied maandag een verbinding met een Russisch hoog. Het is dan droog met geregeld zonneschijn, maar dinsdag en woensdag zorgt een hoogtelaag voor een spitsing tussen beide hogedrukgebieden en de kans op enige nattigheid neemt weer toe. De temperatuur is te laag voor de tijd van het jaar en stijgt naar waarden omstreeks de 10°.

de temperatuurpluim voor het midden van het land. Bron: Kachelmannwetter.com

De pluim voor het midden van het land laat duidelijk zien dat de temperatuur vooral morgen weer flink oploopt naar waarden rond de 15°. Daarna gaat het kwik naar beneden naar kwikstanden rond of zelfs iets onder de 10°. In de nachten gaat het kwik ook naar beneden met kans op nachtvorst.

Richting volgend weekend lijken de temperaturen weer langzaam wat te stijgen. Een vroege winterinval is dan ook niet te verwachten.

deze ‘echte’ herfstfoto werd ook gemaakt door Jolanda Bakker

Dit was het weer voor vandaag. Morgen ben ik er weer en dan kijken we weer verder naar de ontwikkelingen op de diverse weerkaarten. Voor nu een fijne vrijdag en graag weer tot morgen.

Join Alpenweerman community:
Alpenweerman.nl heeft steeds meer lezers voor de dagelijkse weerpraatjes voor zowel de Alpen als voor de Lage Landen en met regelmaat verschijnen er ook andere interessante artikelen. Wil je sponsor of partner worden van het snel groeiende platform Alpenweerman.nl, neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op via info@alpenweerman.nl

Samen op naar een mooie winter!

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

(Visited 374 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier