Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Weerbericht

Het is dit weekend ook weer uitermate wisselvallig onder aanvoering van depressie Igor. Het is nat met ook weer heel veel wind. Beter weer is op komst, maar we moeten nog even geduld hebben.

Het warmtefront van Igor zorgt vanochtend voor geruime tijd regen en motregen. Later vanochtend wordt het vanuit het zuidwesten geleidelijk droog, maar de bewolking houdt de overhand met pas later vanmiddag vanuit het zuiden enkele opklaringen.

De wind waait uit het zuidwesten en is vrij krachtig tot krachtig over land en hard tot stormachtig aan zee, windkracht 5 tot 8 met kans op zware windstoten tot 90 km/uur. De temperatuur stijgt naar 10 graden in het noorden en naar 13-14 in het zuiden en in België.

Vanavond zijn er opklaringen, maar komende nacht raakt het weer snel bewolkt en uiteindelijk gaat het ook weer regenen vanuit het westen op de passage van een koufront. De zuidwestenwind blijft stevig doorwaaien en de temperatuur daalt naar 6 tot 8 graden.

Het is nat en dat is ook dit weekend het geval. Jolanda Bakker maakte de foto.
Er staat ook dagelijks veel wind en dat is ook dit weekend het geval. Volgende week wordt het allemaal een stuk rustiger. Ton Wesselius maakte de foto.
Trijntje van den Berg maakte deze foto op een regenachtige vrijdag in Barendrecht.
In het noorden van het land scheen gistermiddag de zon flink. Meteo Nederland maakte deze foto in Leeuwarden.
Ook in Heerenveen prachtig weer. Albert Thibaudier maakte deze foto.
Martin Vye maakte deze prachtige foto in Wolvega.

Weerpraatje

Onder aanvoering van het lagedrukgebied Igor is het dit weekend nog steeds wisselvallig weer met regen en wind. Het Azorenhogedrukgebied zal ons weerbeeld na het weekend gunstig beïnvloeden. De neerslagkansen nemen vanaf dinsdag af, de zon gaat meer schijnen en niet in de laatste plaats de wind neemt in kracht af. Bij dit alles zal de temperatuur ook gaan stijgen.

De weerkaart voor vandaag. Bron: DWD

Gisteren begonnen we weer met regen. Daarna werd het even droog, maar in de middag volgden felle buien die ontstonden boven het midden van het land. Deze buien trokken naar het zuiden. In het noorden van het land zag het weerbeeld er een stuk zonniger uit met in totaal 5-6 uur zon. In het midden scheen de zon 1-2 uur, maar in het zuiden bleef het grijs en bewolkt.

De temperatuur steeg naar 10 tot 14 graden met in Wijk aan Zee maximaal 10,1 en in Volkel 13,8 graden. In België lagen de maxima tussen de 7 en 13 graden met in Antwerpen 13,2 graden.

De kans op windstoten neemt na maandag eindelijk af. Vandaag is de kans op zware windstoten nog groot en ook morgen en maandag komt het nog tot windstoten.

Morgen ligt het lagedrukgebied Igor bij het zuiden van Noorwegen met een kerndruk van 969 hPa. Na de passage van een koufront zitten we in polaire lucht. Daardoor is het  minder zacht met temperaturen tussen de 9 en 11 graden. Verder schijnt geregeld de zon, maar het draait vooral om buien en bij die buien zijn windstoten mogelijk tot 75 km/uur. De reguliere wind waait uit het zuidwesten en is matig tot vrij krachtig over land en krachtig tot hard aan zee, windkracht 4 tot 7.

De verwachte weerkaart voor eind volgende week. Bron: wetterzentrale.de

Na het weekend komt het maandag nog tot enkele buien en ook de wind is nog aanwezig. De temperatuur houdt het bij 8-9 graden voor gezien.

Vanaf dinsdag breidt het Azorenhogedrukgebied zich tot over onze streken uit en dan wordt het (eindelijk) droog en rustig weer met geregeld zonneschijn. De nachten zijn aanvankelijk vrij koud met vooral in de nacht naar dinsdag alsook in de nacht naar woensdag landinwaarts lichte vorst. Overdag loopt het kwik geleidelijk op naar zo’n 13 tot 18 graden van noordwest naar zuidoost aan het eind van de week.

De temperatuurpluim voor het midden van het land. Bron: Meteologix.com

De pluim van de hoofdberekeningen van de diverse weermodellen voor het midden van het land laat zien dat het kwik eerst gaat dalen, maar vanaf dinsdag gaat het kwik flink omhoog naar uiteindelijk lenteachtige temperaturen aan het eind van de week. Volgend weekend gaat het kwik overigens weer omlaag..

Op ons forum kan je gezellig meepraten over het weer in zowel de Lage Landen als de Alpen. Meld je aan en praat mee!

De natuur loopt al flink uit. Jolanda Bakker maakte deze foto van de forsythia.

Dit was het voor deze zaterdag. Morgen ben ik er weer en dan kijken we weer verder. Voor nu een mooie zaterdag, goed weekend en graag tot morgen.

Maak je weerfoto’s? Stuur ze gerust in en wij plaatsen ze bij de berichten. Hoe leuk is het dat duizenden mensen je foto bij de berichten zien. Insturen kan via foto@alpenweerman.nl of via Twitter: @alpenweerman, @ricoschroder of @maartenminkman.

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. 

(Visited 479 times, 1 visits today)

 

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier