Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

De weersverwachting voor het weekend ziet er niet bepaald zomers uit. Er worden talrijke buien verwacht, maar de meeste nattigheid valt wel tijdens de avond, nacht en ochtend. Zowel zaterdagmiddag als zondagmiddag is het op de meeste plaatsen droog met geregeld zon. De temperatuur stijgt zaterdag naar 21-24 en zondag naar 20-22 graden. Na het weekend neemt de buienkans af en later in de week wordt het ook warmer.

Wisselende bewolking horende bij een wisselvallig weerbeeld. Jolanda Bakker maakte de foto.

Fraaie vrijdag

Op deze vrijdag is het nog prima weer met geregeld zonneschijn en bovendien blijft het overdag droog. Er trekken ook wolkenvelden en sluierwolken over het land en de temperatuur stijgt naar 21-23 graden. De wind waait uit het zuidwesten en is matig over land en vrij krachtig tot krachtig in het noordwestelijk kustgebied.

Vanavond neemt de bewolking toe en vanuit het westen volgt regen. Vannacht gaat het op meer plaatsen regenen en de meeste regen valt in het noorden, westen en midden. De temperatuur daalt naar 16-17 graden.

Nat weekend

Morgen krijgen we de zon weinig te zien. De bewolking overheerst en er trekken buien over het land. In de ochtend komen de buien vooral in het westen voor, morgenmiddag is de kans op buien het grootst in het binnenland. De temperatuur stijgt naar 21-24 graden.

Zaterdagavond en in de nacht naar zondag trekt vanuit het zuidwesten een regengebied over het land. De nacht verloopt op veel plaatsen dan ook nat. De zondag starten we op veel plaatsen nog met regen, maar vanuit het westen wordt het geleidelijk weer droog. Er moet nog wel rekening worden gehouden met een enkele bui. Zondagmiddag wordt het op veel plaatsen droog en breekt af en toe de zon door. De temperatuur stijgt naar 20-22 graden.

Monique Bormans maakte deze foto.

Minder buien, meer zon en gematigde temperaturen

Het weerbeeld na het weekend ziet er beter uit. De buien verdwijnen niet helemaal uit het weerbeeld, maar ze worden wel minder talrijk en bovendien is de zon geregeld te zien. Met 19-22 graden is het nog wel te koel voor de tijd van het jaar. Ook de nachten zijn fris met landinwaarts temperaturen rond of onder de 10 graden.

Mooi slotakkoord zomer

Vanaf donderdag gaat de temperatuur omhoog en komen de maxima uit tussen de 21 en 24 graden. Een mooi slotakkoord van de zomer lijkt in de maak, maar daarover meer in de komende dagen!

Voor nu een mooie dag en graag tot morgen!

de dag begon vandaag fraai met deze zonsopkomst. Ton Wesselius maakte de foto.

Maak je weerfoto’s? Stuur ze gerust in en wij plaatsen ze bij de berichten. Insturen kan via foto@alpenweerman.nl of via Twitter: @alpenweerman, @ricoschroder, @maartenminkman of @daaanvdb. Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS.

(Visited 551 times, 1 visits today)
Advertentie

2 Reactie op “Lage Landen: nat weekend, maar mooi slotakkoord zomer in de maak!”

 • Ed Toorop (de Magister)
  16 augustus 2019 at 10:09

  Fijn dat je weer terugbent. Ik heb gemerkt dat ik de dagelijkse berichten gemist heb, juist in deze periode met dynamisch weer. Hoop dat de vakantie naar wens was!!!

  • Rico Schröder
   16 augustus 2019 at 11:06

   Dank voor je feedback Ed. De vakantie was heerlijk en de komende tijd zullen we (hopelijk) weer nagenoeg dagelijks een weerbericht verzorgen.

   Groet,
   Rico

Comments are closed.

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier