klik hier voor de voordeelaanbiedingen


 

De weersverwachting voor het weekend ziet er niet bepaald zomers uit. Er worden talrijke buien verwacht, maar de meeste nattigheid valt wel tijdens de avond, nacht en ochtend. Zowel zaterdagmiddag als zondagmiddag is het op de meeste plaatsen droog met geregeld zon. De temperatuur stijgt zaterdag naar 21-24 en zondag naar 20-22 graden. Na het weekend neemt de buienkans af en later in de week wordt het ook warmer.

Wisselende bewolking horende bij een wisselvallig weerbeeld. Jolanda Bakker maakte de foto.

Fraaie vrijdag

Op deze vrijdag is het nog prima weer met geregeld zonneschijn en bovendien blijft het overdag droog. Er trekken ook wolkenvelden en sluierwolken over het land en de temperatuur stijgt naar 21-23 graden. De wind waait uit het zuidwesten en is matig over land en vrij krachtig tot krachtig in het noordwestelijk kustgebied.

Vanavond neemt de bewolking toe en vanuit het westen volgt regen. Vannacht gaat het op meer plaatsen regenen en de meeste regen valt in het noorden, westen en midden. De temperatuur daalt naar 16-17 graden.

Nat weekend

Morgen krijgen we de zon weinig te zien. De bewolking overheerst en er trekken buien over het land. In de ochtend komen de buien vooral in het westen voor, morgenmiddag is de kans op buien het grootst in het binnenland. De temperatuur stijgt naar 21-24 graden.

Zaterdagavond en in de nacht naar zondag trekt vanuit het zuidwesten een regengebied over het land. De nacht verloopt op veel plaatsen dan ook nat. De zondag starten we op veel plaatsen nog met regen, maar vanuit het westen wordt het geleidelijk weer droog. Er moet nog wel rekening worden gehouden met een enkele bui. Zondagmiddag wordt het op veel plaatsen droog en breekt af en toe de zon door. De temperatuur stijgt naar 20-22 graden.

Monique Bormans maakte deze foto.

Minder buien, meer zon en gematigde temperaturen

Het weerbeeld na het weekend ziet er beter uit. De buien verdwijnen niet helemaal uit het weerbeeld, maar ze worden wel minder talrijk en bovendien is de zon geregeld te zien. Met 19-22 graden is het nog wel te koel voor de tijd van het jaar. Ook de nachten zijn fris met landinwaarts temperaturen rond of onder de 10 graden.

Mooi slotakkoord zomer

Vanaf donderdag gaat de temperatuur omhoog en komen de maxima uit tussen de 21 en 24 graden. Een mooi slotakkoord van de zomer lijkt in de maak, maar daarover meer in de komende dagen!

Voor nu een mooie dag en graag tot morgen!

de dag begon vandaag fraai met deze zonsopkomst. Ton Wesselius maakte de foto.

Maak je weerfoto’s? Stuur ze gerust in en wij plaatsen ze bij de berichten. Insturen kan via foto@alpenweerman.nl of via Twitter: @alpenweerman, @ricoschroder, @maartenminkman of @daaanvdb. Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS.

(Visited 518 times, 1 visits today)

2 Reactie op “Lage Landen: nat weekend, maar mooi slotakkoord zomer in de maak!”

 • Ed Toorop (de Magister)
  16 augustus 2019 at 10:09

  Fijn dat je weer terugbent. Ik heb gemerkt dat ik de dagelijkse berichten gemist heb, juist in deze periode met dynamisch weer. Hoop dat de vakantie naar wens was!!!

  • Rico Schröder
   16 augustus 2019 at 11:06

   Dank voor je feedback Ed. De vakantie was heerlijk en de komende tijd zullen we (hopelijk) weer nagenoeg dagelijks een weerbericht verzorgen.

   Groet,
   Rico

Comments are closed.

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Ortovox

Ortovox: duurzame veiligheid in de bergen

Ortovox produceert volledig klimaatneutraal de allerbeste buitensportkleding en bijbehorende accessoires, ook voor wintersport. Wat in 1980 begon met een revolutionaire lawinepieper heeft dit jaar geleid tot ontwikkeling van een hightech airbagsysteem. Dat natuurlijk naast de kleding en gear die comfortabel, stijlvol zijn en altijd gericht op veiligheid.


Wil je meer weten over Ortovox, bijvoorbeeld over de klimaatneutrale collectie, de Safety Academy met lawinetrainingen of natuurlijk de kleding, klik dan hieronder. In Nederland koop je Ortovox bij TwinSeasons. Lees meer

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer