Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Onder aanvoering van het lagedrukgebied Benni bij Schotland is het vandaag kletsnat. Afgelopen nacht passeerde het koufront, maar vanochtend passeert er nog een golf in het koufront, waardoor het nog wel even boven ons land blijft liggen met alle nattigheid erbij. Vanmiddag zal het koufront geleidelijk het land via het oosten verlaten. Morgen ziet het er veel droger uit met ook wat zon, maar door kustconvergentie komen vooral in het westen buien voor. Dinsdag krijgen we dan weer te maken met een randstoring, maar de dagen daarna bepaald hogedruk ons weer. De regenkansen nemen af en het wordt rustiger en droger. 

De weerkaart voor vandaag. Bron: DWD

Het is op deze zondag bewolkt en kletsnat met geruime tijd regen. Soms plenst het flink door, maar er zijn ook korte perioden dat het eventjes droog is. In het westen en midden van het land is het een graad of 13, maar in het oosten en zuidoosten is het nog 16 tot 18 graden en in het zuiden van Limburg kan het 19 graden worden. Boven land waait het matig tot vrij krachtig uit het zuiden met in de Limburgse heuvels nog windstoten tot 70 km/uur, elders waait een zwakke westen- tot zuidwestenwind.

Vanmiddag regent het nog enige tijd, maar vanuit het westen nemen de regenkansen af. Met wat geluk breekt in het uiterste westen later vanmiddag de zon nog even door. De temperatuur zet ook in het oosten en zuidoosten een daling in en daar is het vanmiddag ook een graad of 13. De zuidwestenwind is zwak, maar wordt aan zee weer (vrij) krachtig, windkracht 5 tot 6.

Vanavond klaart het vanuit het westen op en wordt het ook in het oosten droog. In het westen neemt, door kustconvergentie, de kans op buien toe. Dit komt vaak voor in het najaar, wanneer het zeewater nog warm is en de (boven)lucht koud. In het binnenland blijft het droog. De temperatuur daalt naar 9 tot 11 graden.

Dinsdag passeert weer een depressie met regen. Bron: WXcharts.com

Morgen meest droog, dinsdag opnieuw regen

Morgen schijnt de zon volop en is het nagenoeg overal droog. Het uiterste westen en noordwesten maakt nog kans op buien. Gedurende de dag ontstaan stapelwolken, maar tussendoor blijft de zon goed schijnen. In het (uiterste) westen en noordwesten is aanhoudend kans op buien, elders blijft het droog. Koud is het niet met een middagtemperatuur van 16-17 graden in het westen en noorden en 18 graden in het midden, oosten en zuiden. In het zuidoosten kan het lokaal zelfs weer 19 graden worden. Er waait een matige en aan zee (vrij) krachtige zuidwestenwind.

Dinsdag komt er een depressie op onze streken af en staat opnieuw regen op het programma. Waarschijnlijk start de dag droog met wat ruimte voor de zon, maar vanuit het zuidwesten trekt een regengebied over het land naar het noordoosten. De wind is zuid tot zuidoost, maar wordt later zwak en veranderlijk. De temperatuur stijgt naar 16 of 17 graden en daarmee is de temperatuur nog heel normaal voor begin oktober.

Hogedruk bepaald aan het eind van deze week ons weerbeeld. Bron: WXcharts.com

Rustiger en droger door hogedruk

Woensdag trekt het lagedrukgebied over onze streken naar het zuidoosten. Het laag vult geleidelijk op, maar we moeten wel de hele dag rekening houden met regen of buien. Vanuit het noordwesten wordt het in de loop van de dag droger, maar vooral het zuiden en België blijven nog lang nat. De wind is duidelijk aanwezig en het wordt maximaal 14 of 15 graden.

Vanaf donderdag profiteren we, mogelijk voor lange tijd, van hogedruk. Het blijft droog en de zon komt er geregeld bij. Of de zon ook daadwerkelijk elke dag van de partij is moet worden afgewacht, want in deze tijd van het jaar kan het in de nacht en ochtend regionaal mistig zijn. Blijft het lang grijs, dan is het maximaal een graad of 12, maar op zonnige dagen kan het met gemak 16 tot 18 graden worden.

De pluim hierboven laat zien dat de temperatuur vanaf eind deze week een grotere amplitude krijgt. Deze zogenaamde zaagtand laat hogedruk boven onze streken zien met vrij koude nachten en overdag nog hoge temperaturen. Vanaf vrijdag kan het kwik, met voldoende zonneschijn, zomaar eens in de buurt van de 20 graden kunnen komen. Dat is overigens helemaal niet vreemd, want volgens de klimaatgemiddelde zijn twee warme dagen in oktober heel normaal.

Of het later in de week ergens 20 graden wordt, vertellen we je ongetwijfeld in een volgend weerbericht voor de Lage Landen. Dit was het voor nu. Blijf ons volgen en graag weer tot een volgende keer!

Een regenachtige zondag. Erica van Leeuwen-de Bruijn maakte de foto.

Meer weer en foto’s vind je op Facebook, Instagram en/of Twitter. Ook zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS.

Jouw BLOG / Weerbericht ?!

Mocht je overigens ook eens willen bloggen over JOUW mooie plekje of ervaringen in de Alpen of ook de Lage Landen of zelfs weerberichten willen schrijven voor het sterk groeiende platform van Alpenweerman neem dan contact met ons op!

Met dank ook aan Protest, kledingsponsor Alpenweerman.

Innsbruck Tourismus – Partner Alpenweerman

(Visited 15 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer