Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Dit weekend is de wind voor de zoveelste maal deze maand nadrukkelijk aanwezig. Bovendien is het vooral komende nacht en morgenochtend nat. Waarom deze winter zo extreem zacht verloopt lees je trouwens hier. Geen leuk vooruitzicht voor alle carnaval vierders. Positief is de – vooral in het zuiden – hoge temperatuur. Na het weekend houdt de wisselvalligheid aan maar wordt het tijdelijk frisser.

Ribbelwolken gefotografeerd door Ton Wesselius

Gisteren begon de dag met wat zon maar al snel nam de bewolking toe en viel er in het (noord)westen motregen. De zuidwestenwind was boven land matig en aan zee (vrij) krachtig. De temperatuur lag rond 9°, in hoog België rond 5°. Afgelopen nacht klaarde het vooral in het zuidoosten af en toe op. Elders was er veel bewolking en in het noorden regende het. De zuidwestenwind nam toe naar vrij krachtig boven land en krachtig tot af en toe stormachtig aan de kust. Bovendien waren er aan zee zware windstoten tot ongeveer 90 km per uur. De temperatuur daalde naar 4 tot 8°, in hoog België naar 1°.

Deze foto van een halo maakte Albert Thibaudier

Fronten van een complex lagedrukgebied tussen IJsland en Noorwegen zorgen voor bewolkt en nat weer.

Vanochtend (mot)regent het in een groot deel van de Benelux. Alleen in het zuidoosten is het nog even droog. Later vandaag gaat het vanuit het noorden – als een tweede front overtrekt – harder regenen. De zuidwestenwind is boven land vrij krachtig, 5 Bft. Aan zee en rond het IJsselmeer staat een harde tot stormachtige wind, 7 of 8 Bft., en zijn er windstoten tot rond 85 km/uur. In de loop van de dag neemt de wind af en ruimt naar west. De temperatuur ligt vanmiddag tussen 8 en 12°.

Vanavond trekt de regen naar het zuiden en kan het in het noorden even opklaren. Vannacht keert het front, door golfvorming, op z’n schreden terug en gaat het vanuit het zuiden weer harder regenen. Plaatselijk kan meer dan 25 mm neerslag vallen. De westenwind is boven land matig, 4 Bft., aan zee in de loop van de avond vrij krachtig tot af en toe hard, 5 tot 7 Bft. De temperatuur daalt naar 6 tot 9°.

Morgen

is het bewolkt en valt er regen. Tegen de avond wordt het droger en kan het in het noorden opklaren. De westenwind is boven land matig, 4 Bft., aan zee en rond het IJsselmeer krachtig en vooral in het noorden af en toe hard, 6 of 7 Bft. De temperatuur ligt morgen tussen 5° in het uiterste noordoosten tot plaatselijk 13° in het zuidwesten.

Komende week

is het maandag nog zacht en nat. Vanaf dinsdag wordt het met ongeveer 6° overdag frisser maar tegen het eind van de week gaat de temperatuur weer omhoog. Het blijft wisselvallig met vooral in de nacht naar woensdag en woensdag overdag buien met regen, hagel, smeltende sneeuw en mogelijk onweer. De wind komt over het algemeen uit westelijke richting en kan vooral aan zee af en toe hard zijn.

De pluim van de hoofdberekeningen van de temperatuur voor midden Nederland laat zien dat het na het weekend wat frisser wordt. Deze periode lijkt maar van korte duur want tegen het eind van volgende week gaan de meeste oplossingen weer richting de 10°. Bron: Meteologix.

Morgen verzorgt mijn collega het weer op alpenweerman.nl.

Vanaf Texel een leuk weekend gewenst!

Erica v. Leeuwen maakte deze foto van een versluierde zon

Wil je meepraten over het weer? Meld je nu geheel GRATIS en gemakkelijk aan op ons Forum via Facebook of mailadres. Praat met ons mee, stel vragen en geniet van de voorpret van jouw wintersport of vakantie in de Benelux!

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  Instagram en/of Twitter. Ook zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS.

(Visited 599 times, 1 visits today)

 

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier