klik hier voor de voordeelaanbiedingen


 

Dit weekend is de wind voor de zoveelste maal deze maand nadrukkelijk aanwezig. Bovendien is het vooral komende nacht en morgenochtend nat. Waarom deze winter zo extreem zacht verloopt lees je trouwens hier. Geen leuk vooruitzicht voor alle carnaval vierders. Positief is de – vooral in het zuiden – hoge temperatuur. Na het weekend houdt de wisselvalligheid aan maar wordt het tijdelijk frisser.

Ribbelwolken gefotografeerd door Ton Wesselius

Gisteren begon de dag met wat zon maar al snel nam de bewolking toe en viel er in het (noord)westen motregen. De zuidwestenwind was boven land matig en aan zee (vrij) krachtig. De temperatuur lag rond 9°, in hoog België rond 5°. Afgelopen nacht klaarde het vooral in het zuidoosten af en toe op. Elders was er veel bewolking en in het noorden regende het. De zuidwestenwind nam toe naar vrij krachtig boven land en krachtig tot af en toe stormachtig aan de kust. Bovendien waren er aan zee zware windstoten tot ongeveer 90 km per uur. De temperatuur daalde naar 4 tot 8°, in hoog België naar 1°.

Deze foto van een halo maakte Albert Thibaudier

Fronten van een complex lagedrukgebied tussen IJsland en Noorwegen zorgen voor bewolkt en nat weer.

Vanochtend (mot)regent het in een groot deel van de Benelux. Alleen in het zuidoosten is het nog even droog. Later vandaag gaat het vanuit het noorden – als een tweede front overtrekt – harder regenen. De zuidwestenwind is boven land vrij krachtig, 5 Bft. Aan zee en rond het IJsselmeer staat een harde tot stormachtige wind, 7 of 8 Bft., en zijn er windstoten tot rond 85 km/uur. In de loop van de dag neemt de wind af en ruimt naar west. De temperatuur ligt vanmiddag tussen 8 en 12°.

Vanavond trekt de regen naar het zuiden en kan het in het noorden even opklaren. Vannacht keert het front, door golfvorming, op z’n schreden terug en gaat het vanuit het zuiden weer harder regenen. Plaatselijk kan meer dan 25 mm neerslag vallen. De westenwind is boven land matig, 4 Bft., aan zee in de loop van de avond vrij krachtig tot af en toe hard, 5 tot 7 Bft. De temperatuur daalt naar 6 tot 9°.

Morgen

is het bewolkt en valt er regen. Tegen de avond wordt het droger en kan het in het noorden opklaren. De westenwind is boven land matig, 4 Bft., aan zee en rond het IJsselmeer krachtig en vooral in het noorden af en toe hard, 6 of 7 Bft. De temperatuur ligt morgen tussen 5° in het uiterste noordoosten tot plaatselijk 13° in het zuidwesten.

Komende week

is het maandag nog zacht en nat. Vanaf dinsdag wordt het met ongeveer 6° overdag frisser maar tegen het eind van de week gaat de temperatuur weer omhoog. Het blijft wisselvallig met vooral in de nacht naar woensdag en woensdag overdag buien met regen, hagel, smeltende sneeuw en mogelijk onweer. De wind komt over het algemeen uit westelijke richting en kan vooral aan zee af en toe hard zijn.

De pluim van de hoofdberekeningen van de temperatuur voor midden Nederland laat zien dat het na het weekend wat frisser wordt. Deze periode lijkt maar van korte duur want tegen het eind van volgende week gaan de meeste oplossingen weer richting de 10°. Bron: Meteologix.

Morgen verzorgt mijn collega het weer op alpenweerman.nl.

Vanaf Texel een leuk weekend gewenst!

Erica v. Leeuwen maakte deze foto van een versluierde zon

Wil je meepraten over het weer? Meld je nu geheel GRATIS en gemakkelijk aan op ons Forum via Facebook of mailadres. Praat met ons mee, stel vragen en geniet van de voorpret van jouw wintersport of vakantie in de Benelux!

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  Instagram en/of Twitter. Ook zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS.

(Visited 606 times, 1 visits today)

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Ortovox

Ortovox: duurzame veiligheid in de bergen

Ortovox produceert volledig klimaatneutraal de allerbeste buitensportkleding en bijbehorende accessoires, ook voor wintersport. Wat in 1980 begon met een revolutionaire lawinepieper heeft dit jaar geleid tot ontwikkeling van een hightech airbagsysteem. Dat natuurlijk naast de kleding en gear die comfortabel, stijlvol zijn en altijd gericht op veiligheid.


Wil je meer weten over Ortovox, bijvoorbeeld over de klimaatneutrale collectie, de Safety Academy met lawinetrainingen of natuurlijk de kleding, klik dan hieronder. In Nederland koop je Ortovox bij TwinSeasons. Lees meer

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer