Advertentie 

Algemene situatie:
Vandaag trekt er een uitermate zwak koufront over onze streken, gevolgd door een eveneens uitermate zwak warmtefront. Na warmtefront passage stroomt er zeer warme lucht over onze streken en kunnen wij ons morgen opmaken voor een zomerse woensdag.

Donderdag trekt er alweer een koufront over en daarachter wordt het merkbaar koeler. De zomerdip duurt dan vervolgens tot in het weekend, maar volgende week wordt het weer duidelijk warmer.

De weerkaart van vandaag. Bron: DWD

Gisteren: bewolkt en (mot)regen. Later opklaringen
Gisteren was het bewolkt en aanvankelijk viel er op veel plaatsen lichte regen en motregen. In de loop van de middag trok de nattigheid naar het oosten weg en vanuit het westen klaarde het op kon de zon nog enige uren schijnen..

De temperatuur steeg naar waarden tussen de 18 en 23°. Wijk aan Zee noteerde 17,5 en Stavoren 17,8°. De hoogste temperaturen werden genoteerd in Limburg. Maastricht noteerde 22,2 en Ell 22,9°. In België lagen de maxima tussen de 18 en 22° met in Schaffen en Diepenbeek 22,1°.

Het was gisteren een druilerige zomerdag. Jolanda Bakker maakte deze treffende foto.
Veel bewolking en gemiezer. Ton Wesselius maakte deze foto.
Deze prachtige foto werd gemaakt door Joyce Derksen.
Afgelopen nacht waren lichtende nachtwolken te zien. Collega Maarten maakte deze prachtige foto.

Vandaag: veel bewolking, later zonneschijn
Op deze dinsdag is er aanvankelijk weer vrij veel bewolking aanwezig en op de meeste plaatsen blijft het droog. Toch kan er hier en daar wat licht gespetter vallen, maar het wordt zeker niet zo druilerig als gisteren. In de loop van de dag klaart het vanuit het westen op en komt op veel plaatsen de zon tevoorschijn.

De wind waait uit het westen en is overwegend matig van kracht en de temperatuur stijgt naar 19 tot 21° in de kustgebieden en op de Wadden en naar 22 tot 24 elders met de hoogste temperaturen in het oosten en zuidoosten.

Vanavond en de komende nacht is het droog en zijn er flinke opklaringen. De temperatuur daalt naar 14-15°.

Morgen: zonnige en warme zomerdag
Morgen wordt de warmste dag van de week. De zon schijnt daarbij flink en het blijft droog. De wind waait uit het zuidwesten en is matig over land en vrij krachtig aan zee en op de Wadden en de temperatuur gaat flink de hoogte in.

In de kustprovincies wordt het een warme 20 tot 24°, elders loopt de temperatuur op naar een zomerse 25 tot 29°. De hoogste temperaturen worden in het zuidoosten en in Belgisch Limburg genoteerd.

De verwachte weerkaart voor donderdag volgens EC. Bron: wetteronline.de

Na morgen: merkbaar koeler
Donderdag trekt er in de ochtend een koufront over onze streken met kans op wat lichte regen of een enkele bui. Na frontpassage zitten we in merkbaar koelere lucht met op donderdag temperaturen van 15° in het noordwesten en lokaal nog 20 in het zuidoosten.

Vrijdag en het komende weekend zijn er perioden met zon dankzij hogedruk met de kern bij Ierland, maar soms is er ook een bui mogelijk. De temperatuur blijft uitermate laag en is vrijdag, bij een matige tot krachtige en op de Wadden zelfs harde noordwestenwind (kracht 4 tot 7) slechts 14 tot 17°.

De verwachte weerkaart voor komend weekend. Hogedruk is weersbepalend. Bron: wetteronline.de

In het weekend wordt het langzaam minder koel dankzij het langzaam naar het zuiden trekkende hoog. De temperatuur stijgt zaterdag naar 15 tot 18 en zondag naar 17 tot 20°. De stevige noordwestenwind neemt weer in kracht af en wordt zondag langzaam weer west.

De ingezette temperatuurstijging gaat na het weekend door en dat kunnen we weer zien aan onderstaande temperatuurpluim.

Temperatuurpluim:

De pluim voor het midden van het land van de diverse ‘opers’ van diverse weermodellen. Bron: Kachelmannwetter.com

De pluim van de hoofdberekeningen van de diverse weermodellen laat zien dat het morgen een warme tot zomerse dag wordt. Daarna wordt het merkbaar kouder met temperaturen een aantal dagen ruim onder de 20°. Vanaf zondag gaat de temperatuur weer omhoog en elke dag wordt het dan warmer. In de loop van volgende week zijn er zelfs berekeningen die richting de 30° gaan. Voorlopig is dat ver weg en krijgen we eerst een tweetal aangename en daarna een serie koele dagen.

Gisteravond klaarde het flink op. Jolanda Bakker maakte deze foto in Zevenhuizen.
Peter van Lindenberg maakte zondag nog deze prachtige foto.

Voor watersporters de windverwachting voor vandaag en morgen:
De wind waait uit het westen en neemt vandaag in kracht af. Aanvankelijk waait het met 10 tot 15 knopen, maar vanmiddag waait de westenwind met 7 tot 9 knopen. De windvlagen nemen af van 18 naar 11 knopen. De golfhoogte neemt af van 0,8 naar 0,6 meter.

Morgen waait de zuidwestenwind over land met 10-11 knopen over land met vlagen tot 18 knopen. Aan zee waait de wind met 15 knopen en de windvlagen liggen rond de 20-21 knopen. De golfhoogte is ongeveer 0,6 meter.

De terrassen bleven leeg. Vandaag en morgen is dat een ander verhaal. Ton Wesselius maakte ook deze foto.

Voor vandaag wil ik het hierbij weer laten. Morgen zal Maarten het weerpraatje van de woensdag verzorgen en ik ben er dan donderdag weer. Voor nu een mooie dag en graag weer tot morgen.

Ter info: Johann is op vakantie, dus het Alpenweerpraatje wordt daardoor (veel) minder vaak geplaatst.

UV-Index: 4 tot 6
De kracht van de zon hoog. De UV-index is 4 tot 6 en dat betekent matig en de onbeschermde huid kan dan ook gemakkelijk rood kleuren en verbranden na 15 tot 20 minuten. Goed smeren is en blijft dan ook het advies! Meer lezen over wat UV nou precies is? Lees dan eens ons artikel over UV straling door -HIER- te klikken!

Alpenweerman en Surviking presenteren: Outdoor Meteorologie Training
In samenwerking met Surviking staat op zaterdag 15 september een outdoor meteorologie training gepland. Wil je alles weten over het weer, maar ook hoe je deze kennis kunt toepassen tijdens je buitenactiviteiten? Dan is deze training echt iets voor jou! Vele onderwerpen zoals wolkenherkenning, het lezen van weerkaarten, gevaren herkennen en de relatie van het weer met outdooractiviteiten zullen voorbij komen. Voor aanmelding en meer informatie kun je op de website van Surviking terecht door –HIER– te klikken of door de link te kopiëren in je browser: https://surviking.nl/outdoor-meteorologie-training/. Schrijf snel in, want er is nog maar plaats voor 8 deelnemers!!

Join Alpenweerman community:
Alpenweerman.nl is volop groeiende en heeft steeds meer lezers voor de dagelijkse weerpraatjes voor zowel de Alpen als voor de Lage Landen. Verder verschijnen er met regelmaat ook andere zeer interessante artikelen. Bovendien zijn we eerder dit jaar uitgeroepen tot de snelste stijger en staan we op een hele mooie 6e plaats voor ‘meest effectieve en toonaangevende Nederlandse wintersportwebsite’s 2018′.

Mocht je interesse hebben om binnen het Alpenweerman platform te participeren of om ons team te komen versterken (Alpenweer, Benelux-weer, IT, marketing, bloggen, vloggen, sociale media) neem dan contact met ons op via info@alpenweerman.nl 

Wil je sponsor of partner worden van ‘The fastest rising star at the sky’, dan kan ook geheel vrijblijvend contact met ons worden opgenomen via het genoemde mailadres en vraag dan naar de mogelijkheden.

Wij kunnen de volgende diensten leveren:
Weerbericht op maat! Maak je niet druk om het weer, dat doen wij voor u!

  • Trainingen voor bedrijven, scholen, verenigingen, sponsoren etc..
  • Cursussen tbv weerkunde, meteo, weerstations etc..
  • Kennissessies op locatie (ook in het buitenland)
  • Seminars en Webinars
  • NIEUW Excl. compleet verzorgde “Ski Safari ‘s” Wallis (Aletsch / Zermatt – Cervinia)
  • Wereldwijde weathercard service
  • Ook in de Alpenlanden kan het op locatie geregeld worden.

Wilt u meer informatie of wilt u weten wat wij voor uw kunnen betekenen?
Neem dan contact op met: info@alpenweerman.nl / remco@alpenweerman.nl

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

(Visited 413 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Val Thorens

Beste skioord 2023: Val Thorens

Val Thorens is zojuist voor de 8e keer uitgeroepen tot beste skigebied ter wereld. Val Thorens ligt op een hoogte van 2.300 m en is daarmee het hoogst gelegen skioord van Europa. Als eerste geopend (in november) en als laatste gesloten (in mei), biedt het skiërs een enorm speelterrein voor een onvergetelijke vakantie. Lees meer

Advertentie

SnowWorld

Wintersport in SnowWorld

Skigebied SnowWorld is hét Nederlandse skigebied met vijf skidorpen. De skiliften draaien tot ’s avonds laat en er valt voor jong en oud veel te beleven. Skiën, snowboarden, klimmen en après-skiën. Skigebied SnowWorld biedt de ultieme wintersportervaring bij jou in de buurt. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier