Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Er trekken buien over het land en later is daarbij kans op onweer. Het wordt 13-16 graden. Morgen eerst zon, later weer buien en 16-19 graden. Hemelvaartsdag valt er wat lichte regen en wordt het 16-20 graden. De dagen daarna is er meer zon, blijft het droog en wordt het warmer. In het weekend is het zomer met zaterdag 20-24 en zondag 23-28 graden.

De dag begon fraai met deze zonsopkomst. Aad Hogenboom maakte de foto.

Monique Bormans maakte deze prachtige foto in Leiden.

Albert Thibaudier ving 12 millimeter regen op in Heerenveen tussen zondagavond en maandagochtend.

Trijntje van den Berg maakte deze foto in Rhoon.

Op deze dinsdag trekken buien over het land en vooral in het midden en zuiden van het land is daarbij kans op onweer. In het noorden is er meer ruimte voor de zon en is de buienkans klein. Vanmiddag wordt het van het noorden uit droog en op steeds meer plaatsen breekt de zon goed door. 

De temperatuur stijgt naar 13 graden in het noorden en naar 16 graden in het zuiden van het land. De wind waait uit het noorden en is overwegend matig van kracht.

Vanavond en de komende nacht is het helder en droog, alleen in het zuidoosten is eerst nog een buienkans. Lokaal komt een mistbank voor en het koelt af naar 2-5 graden. In het oosten van het land is kans op vorst aan de grond.

Morgen schijnt de zon aanvankelijk flink. Geleidelijk raakt het bewolkt en in de middag volgen weer enkele buien. De temperatuur stijgt naar 16 graden in het noorden en naar 19 in het zuiden van het land. De wind waait uit het zuidoosten en is matig van kracht.

Donderdag, Hemelvaartsdag, is het bewolkt en er valt af en toe wat lichte (mot)regen. De temperatuur stijgt naar 17-19 graden. In het noordwesten is het een graadje minder warm en in het zuidoosten kan het 20 graden worden.

Vrijdag is er nog kans op een bui, maar de zon gaat ook zo nu en dan schijnen. Het wordt al iets warmer met maximaal 18-21 graden. In het weekend blijft het droog en schijnt de zon flink. Het wordt (zomers)warm met zaterdag 20-24 en zondag 23-28 graden.

De pluim voor het midden van het land met daarin de hoofdrun van diverse weermodellen. Bron: meteologix.com

De pluim van de hoofdberekeningen van de diverse weermodellen voor het midden van het land laat zien dat de temperatuur tot en met vrijdag rond of onder de 20 graden blijft. Daarna gaat de temperatuur omhoog en zondag zijn zomerse temperaturen mogelijk. Na het weekend lijkt de temperatuur weer te gaan dalen..

Jannes Wiersema maakte deze foto gisteravond.

Jolanda Bakker maakte deze foto.

Deze foto werd gemaakt door Ton Wesselius.

Maak je weerfoto’s? Stuur ze gerust in en wij plaatsen ze bij de berichten. Insturen kan via foto@alpenweerman.nl of via Twitter: @alpenweerman, @ricoschroder, @maartenminkman of @daaanvdb. Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. 

(Visited 463 times, 1 visits today)

 

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier