Advertentie 

Er trekken buien over het land en later is daarbij kans op onweer. Het wordt 13-16 graden. Morgen eerst zon, later weer buien en 16-19 graden. Hemelvaartsdag valt er wat lichte regen en wordt het 16-20 graden. De dagen daarna is er meer zon, blijft het droog en wordt het warmer. In het weekend is het zomer met zaterdag 20-24 en zondag 23-28 graden.

De dag begon fraai met deze zonsopkomst. Aad Hogenboom maakte de foto.

Monique Bormans maakte deze prachtige foto in Leiden.

Albert Thibaudier ving 12 millimeter regen op in Heerenveen tussen zondagavond en maandagochtend.

Trijntje van den Berg maakte deze foto in Rhoon.

Op deze dinsdag trekken buien over het land en vooral in het midden en zuiden van het land is daarbij kans op onweer. In het noorden is er meer ruimte voor de zon en is de buienkans klein. Vanmiddag wordt het van het noorden uit droog en op steeds meer plaatsen breekt de zon goed door. 

De temperatuur stijgt naar 13 graden in het noorden en naar 16 graden in het zuiden van het land. De wind waait uit het noorden en is overwegend matig van kracht.

Vanavond en de komende nacht is het helder en droog, alleen in het zuidoosten is eerst nog een buienkans. Lokaal komt een mistbank voor en het koelt af naar 2-5 graden. In het oosten van het land is kans op vorst aan de grond.

Morgen schijnt de zon aanvankelijk flink. Geleidelijk raakt het bewolkt en in de middag volgen weer enkele buien. De temperatuur stijgt naar 16 graden in het noorden en naar 19 in het zuiden van het land. De wind waait uit het zuidoosten en is matig van kracht.

Donderdag, Hemelvaartsdag, is het bewolkt en er valt af en toe wat lichte (mot)regen. De temperatuur stijgt naar 17-19 graden. In het noordwesten is het een graadje minder warm en in het zuidoosten kan het 20 graden worden.

Vrijdag is er nog kans op een bui, maar de zon gaat ook zo nu en dan schijnen. Het wordt al iets warmer met maximaal 18-21 graden. In het weekend blijft het droog en schijnt de zon flink. Het wordt (zomers)warm met zaterdag 20-24 en zondag 23-28 graden.

De pluim voor het midden van het land met daarin de hoofdrun van diverse weermodellen. Bron: meteologix.com

De pluim van de hoofdberekeningen van de diverse weermodellen voor het midden van het land laat zien dat de temperatuur tot en met vrijdag rond of onder de 20 graden blijft. Daarna gaat de temperatuur omhoog en zondag zijn zomerse temperaturen mogelijk. Na het weekend lijkt de temperatuur weer te gaan dalen..

Jannes Wiersema maakte deze foto gisteravond.

Jolanda Bakker maakte deze foto.

Deze foto werd gemaakt door Ton Wesselius.

Maak je weerfoto’s? Stuur ze gerust in en wij plaatsen ze bij de berichten. Insturen kan via foto@alpenweerman.nl of via Twitter: @alpenweerman, @ricoschroder, @maartenminkman of @daaanvdb. Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. 

(Visited 484 times, 1 visits today)

 

Advertentie

Val Thorens

Beste skioord 2023: Val Thorens

Val Thorens is zojuist voor de 8e keer uitgeroepen tot beste skigebied ter wereld. Val Thorens ligt op een hoogte van 2.300 m en is daarmee het hoogst gelegen skioord van Europa. Als eerste geopend (in november) en als laatste gesloten (in mei), biedt het skiërs een enorm speelterrein voor een onvergetelijke vakantie. Lees meer

Advertentie

SnowWorld

Wintersport in SnowWorld

Skigebied SnowWorld is hét Nederlandse skigebied met vijf skidorpen. De skiliften draaien tot ’s avonds laat en er valt voor jong en oud veel te beleven. Skiën, snowboarden, klimmen en après-skiën. Skigebied SnowWorld biedt de ultieme wintersportervaring bij jou in de buurt. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier