Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemene situatie:
Dankzij het hogedrukgebied Onni is het dit weekend nog altijd warm en aangenaam aprilweer. De zon schijnt flink en het blijft over het algemeen droog. Pas morgen later op de dag neemt de kans op regen en onweer toe en na het weekend kan de jas weer aan, want het wordt zeker een tiental graden kouder. Bovendien neemt de wisselvalligheid weer toe. We kunnen ook zeggen dat april weer normaal gaat doen…

De verwachte weerkaart voor vandaag. Bron: DWD

Gisteren: prachtige zomerdag
Gisteren was het opnieuw een prachtige zomerdag. De zon scheen weer volop en het bleef droog en er stond over het algemeen niet veel wind. Prima weer dus voor de Koningsspelen. Later op de dag koelde het langs de west en noordkust sterk af.

De laatste vrijdag voor Koningsdag is traditioneel de dag van de Koningsspelen. Jolanda Bakker maakte de foto.
Ton Wesselius maakte deze foto van de Koningsspelen.

De temperatuur steeg naar waarden tussen de 19 en 29°. Op Terschelling werd het 19,2, op Vlieland en in Wijk aan Zee 19,5 en in Den Helder 19,6°. Elders werd weer een warme tot zomers warme dag genoteerd met in De Bilt 26,5, in Nieuw-Beerta 27,5, in Eindhoven 28,3 en in Arcen 28,9°.

In België lagen de maxima tussen de 20 en 29° met in Zeebrugge 20,1 en in Kleine Brogel 29,1°. In Luxemburg noteerde Ettelbruck 29,7 en Miersch een tropische 30,2°.

De Lage Landen lagen er prachtig bij. Bron: NASA
De dag begon weer kleurrijk. Deze foto werd gemaakt door Jannes Wiersema in Roodeschool.
Ook Aad Hogenboom maakte een fraaie foto van de zonsopkomst in Roelofarendsveen.
Het was weer een mooie zomerdag in april. Ton Wesselius maakte deze foto.
Deze mooie foto werd gemaakt door Annelies Lageschaar.
Collega Ricardo maakte deze foto in Barendrecht.

Vandaag: veel zon
Net als de afgelopen dagen is het ook op deze zaterdag prachtig lenteweer. De zon schijnt weer volop, maar met name in het noorden komen ook enkele wolkenvelden voor. Later op de dag neemt vanuit het zuiden de hoge (sluier)bewolking toe, maar het blijft overal droog.

De wind waait zwak uit het noordoosten en de temperatuur stijgt naar maximaal een graad of 17 langs de noordkust en in het noordwesten en naar 19 tot 24 van noord naar zuid elders. In het zuiden van Limburg en in grote delen van België kan het wederom een zomerse 25° worden.

De verwachte maxima voor vandaag volgens het HirLam model. Bron: wetteronline.de

Vanavond en de komende nacht is het vrij helder, maar er is ook wat bewolking. Het blijft droog en het koelt af naar 8 tot 12°.

Morgen: zonnig en (broeierig) warm, later kans op onweer
Morgen is de laatste dag van de aprilzomer. We starten de dag met veel zon en het is droog, maar in de middag komen stapelwolken tot ontwikkeling en deze groeien geleidelijk uit tot enkele regen- en onweersbuien.

De wind waait zwak tot matig uit het zuiden tot zuidwesten en de temperaturen gaan nog flink de hoogte in. Het wordt overal weer een warme en in het zuiden een zomers warme dag met temperaturen tussen de 22 en 26°.

De verwachte weerkaart voor maandag volgens EC. Bron: wetteronline.de

Na morgen: fors dalende temperaturen
Na het weekend is het gelijk afgelopen met het aangename weer, want maandag waait de wind al uit het westen en stroomt koelere lucht over onze streken. Die westenwind is matig en in het noorden vrij krachtig, windkracht 4 tot 5 en het komt ook tot enkele buien.

De temperatuur stijgt naar maximaal 12-13° langs de kust en naar 15-16 landinwaarts. In het zuidoosten en in België kan het nog 17 of 18° worden.

De verwachte weerkaart voor donderdag volgens EC. Bron: wetteronline.de

Vanaf dinsdag krijgen we een westelijke en later noordwestelijke stroming tussen depressies ten noorden van onze streken en het Azorenhogedrukgebied op honk. Vooral dinsdag tot en met donderdag trekken storingen over en valt er van tijd tot tijd regen of komt het tot enkele buien. De temperaturen gaan verder naar beneden met op dinsdag en woensdag nog temperaturen van 12 tot 17°. Donderdag wordt het niet warmer dan 11 tot 14°.

De verwachte weerkaart voor Koningsdag volgens EC. Bron: wetteronline.de

Met Koningsdag gaan we profiteren van een uitloper van het Azorenhoog en worden de neerslagkansen onderdrukt. De ‘oranje’zon zal geregeld schijnen en de temperaturen zijn met 12 tot 15° weer een fractie hoger. Dergelijke temperaturen zijn dan overigens onder de norm die geldt voor eind april. Normaal is het een graad of 16.

UV-Index: 5 tot 6
De kracht van de zon is in deze tijd van het jaar duidelijk merkbaar. De UV-index is dit weekend 5 en in de zuidelijke helft van de Lage Landen 6 en dat is in beide gevallen matig. De onbeschermde huid kan dan ook rood kleuren en verbranden na 15 tot 25 minuten. Goed insmeren is en blijft dan ook het advies!

Temperatuurpluim:

De temperatuurpluim voor het midden van het land. Bron: Kachelmannwetter.com

De pluim van de hoofdberekeningen van de diverse weermodellen laat zien dat het dit weekend nog warm aprilweer is. Na het weekend gaat de temperatuur fors omlaag en later in de week, richting Koningsdag, komen we (ruim) onder de 15° uit. April doet wat het wil!

Prachtig weer om het water op te gaan. Jannes Wiersema maakte de foto.

Speciaal voor watersporters de windverwachting voor vandaag en morgen:
De wind waait op deze zaterdag uit het noordoosten en is zwak en later matig met vanochtend 4 en vanmiddag 7 knopen. De windvlagen kunnen de 10 tot 12 knopen halen. De golfhoogte is 0,2 tot 0,3 meter en de zeewatertemperatuur is een graad of 10.

Morgen waait de wind uit het zuiden tot zuidwesten met 8 tot 12 knopen. De windvlagen kunnen later op de dag de 20 knopen halen bij de verwachte buien. De golfhoogte is 0,3 tot 0,4 meter en het zeewater is 10-11°.

Bloeiende perenbomen in Vianen. De foto werd gemaakt en ingestuurd door Peter van Lindenberg.
Willy Kok maakte deze prachtige foto in Rhenen.
Ook deze foto werd gemaakt en ingestuurd door Willy Kok.
Deze prachtige foto werd gemaakt door Albert Thibaudier.

Voor vandaag wil ik het hierbij weer laten. Morgen ben ik er weer en dan kijken we opnieuw naar de verwachtingen richting en met Koningsdag. Voor nu een fijn weekend, geniet van het aangename weer en graag weer tot morgen.

Join Alpenweerman community:
Alpenweerman.nl heeft steeds meer lezers voor de dagelijkse weerpraatjes voor zowel de Alpen als voor de Lage Landen en met regelmaat verschijnen er ook andere zeer interessante artikelen. Bovendien staan we op een hele mooie 6e plaats voor ‘meest effectieve en toonaangevende Nederlandse wintersportwebsite 2018’. Daarnaast zijn we ook nog eens de snelste stijger!

Het gehele artikel is te lezen via de website van skiweather.eu op onderstaande link:
THE 10 MOST INFLUENTIAL DUTCH WINTER SPORT WEBSITES IN 2018

Mocht je interesse hebben om binnen het Alpenweerman platform te participeren of om ons team te komen versterken (Alpenweer, Benelux-weer, IT, marketing, bloggen, vloggen, sociale media) neem dan contact met ons op via info@alpenweerman.nl 

Wil je sponsor of partner worden van ‘The fastest rising star at the sky’, dan kan ook geheel vrijblijvend contact met ons worden opgenomen via het genoemde mailadres en vraag naar de mogelijkheden.

Wij kunnen de volgende diensten leveren:
Weerbericht op maat! Maak je niet druk om het weer, dat doen wij voor u!

  • Trainingen voor bedrijven, scholen, verenigingen, sponsoren etc..
  • Cursussen tbv weerkunde, meteo, weerstations etc..
  • Kennissessies op locatie (ook in het buitenland)
  • Seminars en Webinars
  • NIEUW Excl. compleet verzorgde “Ski Safari ‘s” Wallis (Aletsch / Zermatt – Cervinia)
  • Wereldwijde weathercard service
  • Ook in de Alpenlanden kan het op locatie geregeld worden.

Wilt u meer informatie of wilt u weten wat wij voor uw kunnen betekenen?
Neem dan contact op met: info@alpenweerman.nl / remco@alpenweerman.nl

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

(Visited 431 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier