Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Het is een vrij koele en wisselvallige week met morgen buien en Hemelvaartsdag enige tijd regen. De temperatuur is vandaag 16-20 graden, morgen en woensdag wordt het niet warmer dan 14-17 graden. Vanaf Hemelvaartsdag loopt de temperatuur gestaag op en zaterdag is het 18-23 en zondag 20-25 graden. 

De zondag begon met wolken en een paar opklaringen. Ton Wesselius maakte deze foto.
Jolanda Bakker maakte deze foto op een vrij warme zondag met vrij veel bewolking.
Albert Thibaudier maakte deze foto in Heerenveen.
Arno van Brakel maakte deze foto in het Zeeuwse Zoutelande.

Deze maandag start in het zuiden en oosten van het land met veel bewolking en in het zuidoosten valt ook nog wat lichte regen. Elders is het droog met een mix van zon en wolken en deze opklaringen breiden zich verder over het land uit.

Er waait een matige en in de kustgebieden soms een vrij krachtige west tot zuidwestenwind. De temperatuur stijgt naar 16-17 graden in de kustgebieden en naar 18-20 landinwaarts. In het zuidoosten kan het lokaal 21 graden worden.

Vanavond en de komende nacht is het wisselend bewolkt en trekken enkele buien over het land. De temperatuur daalt naar 8-11 graden.

Morgen wordt een buiige dag en bij die buien is ook onweer mogelijk. In de middag blijft het in het noorden en noordwesten droog en breekt de zon steeds vaker door. Later zal de zon ook in het westen flink gaan schijnen.

De wind draait van west naar noord en is matig, aan zee vrij krachtig en het is erg fris voor de tijd van het jaar. In de kustgebieden wordt het 13-15 graden, elders kan het nog 16 graden worden. Normaal is het eind mei 16-20 graden.

Jannes Wiersema maakte deze foto in Roodeschool.
Later maakte Jannes Wiersema deze foto. Regen en wind zorgde voor een herfstplaatje.

Na een heldere en vrij koude nacht met temperaturen die dalen naar 3-6 graden en lokaal in het oosten van het land vorst aan de grond, is het ook woensdag vrij koud. De temperatuur wordt niet hoger dan 14-17 graden. Het weerbeeld laat een mix van zon en wolkenvelden zien op een lokaal buitje na is het droog.

Donderdag, Hemelvaartsdag passeert een storing ons land. Na een waarschijnlijk nog droge ochtend valt in de middag en avond enige tijd regen. De wind wordt zuidwest en is matig en aan zee (vrij) krachtig en het wordt 14-16 graden in het noorden en westen en 17, lokaal 18 elders met de hoogste temperaturen in het zuidoosten. Minder koud, maar nog steeds onder normaal.

Aan deze grafiek is goed te zien dat de temperaturen in juni duidelijk omhoog gaan.

Vrijdag passeert er nog een gebied met regen en wordt het van noordwest naar zuidoost 15-20 graden.

Vanaf zaterdag blijft het droog en wordt het zonniger en ook duidelijk warmer. Met de start van de meteorologische zomer (1 juni) wordt het zaterdag al 18-22 graden. Zondag wordt het overal een warme dag met temperaturen van 21-23 graden in het westen en noorden en 24-26 graden elders met de hoogste temperatuur in het zuidoosten van het land.

De pluim voor het midden van het land met daarin de hoofdrun van diverse weermodellen. Bron: meteologix.com

De pluim van de hoofdberekeningen van de diverse weermodellen voor het midden van het land laat zien dat het deze week nog vrij koel is met temperaturen onder de 20 graden. Vanaf zaterdag wordt het duidelijk warmer en lijkt de zomer te beginnen..

Valerie Van Den Hende maakte deze foto in Haarlem op een bewolkte, winderige zondag.
Later viel in het noorden wat lichte regen. Albert Thibaudier maakte deze foto in Heerenveen.
Zaterdagavond maakte Jan Snijders nog deze foto in Barger Oosterveld.

Maak je weerfoto’s? Stuur ze gerust in en wij plaatsen ze bij de berichten. Insturen kan via foto@alpenweerman.nl of via Twitter: @alpenweerman, @ricoschroder, @maartenminkman of @daaanvdb.

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. 

(Visited 627 times, 1 visits today)

 

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer

CP Helmen

CP Skihelmen met vizier 

Het Zwitserse topmerk CP focust zich als pionier van de Skihelm met Vizier al ruim tien jaar op de ontwikkeling hiervan en niet zonder succes! Inmiddels is CP marktleider in het hogere segment in de Alpenlanden en ook in Nederland groeit dit topmerk onstuimig. Het beste altijd nog beter maken: dat is de missie van CPLees meer