Advertentie 

Algemene situatie:
Onder aanvoering van het hogedrukgebied Onni is het ook vandaag nog zeer warm aprilweer. Regen- en onweersbuien maken later vandaag een eind aan de warmte en vanaf morgen is het voor langere tijd te koud. Tot in mei blijven de temperaturen onder de norm die geldt voor de tijd van het jaar.

De verwachte weerkaart voor vandaag. Bron: DWD

Gisteren: opnieuw prachtige weer
Gisteren was het opnieuw een prachtige dag met volop zonneschijn. Het bleef wederom droog en er stond een zwakke tot matige noordoostenwind.

De temperatuur steeg naar waarden tussen de 16 en 24°. Terschelling en Den Helder noteerden maximaal 15,9 en Vlieland 16,3°. De Bilt noteerde met 22,1° alweer de 8e warme dag van het jaar, maar de toppers waren Eindhoven met 23,6 en Arcen met 23,7°. In België lagen de maxima tussen de 17 en 25° met in Buzenol 25,2°.

De dag begon erg fraai. Maurice Vroegrijk maakte deze foto in Zegge.
Aad Hogenboom maakte ook een fraaie foto van de zonsopkomst. De foto werd gemaakt in Roelofarendsveen.
Overdag was het weer een mooie dag. De foto werd gemaakt door Joyce Derksen in Gendt.
Het was prachtig weer voor de bloesemtocht. Ton Wesselius maakte de foto rondom Geldermalsen.
Ook deze foto werd gemaakt door Ton Wesselius rondom Geldermalsen.
De zonsondergang was ook weer kleurrijk. Martin Vye maakte de foto in Wolvega.
Albert Thibaudier maakte deze foto van de ondergaande zon.

Vandaag: voorlopig laatste warme dag
Op deze zondag wordt het voorlopig de laatste warme dag van deze aprilzomer. De zon schijnt weer flink, maar vanochtend is er in de zuidelijke helft van de Lage Landen al kans op een enkele bui. Later vanmiddag neemt de kans op buien overal toe en dan is er ook kans op hagel en onweer.

De temperatuur gaat weer flink de hoogte in en stijgt naar waarden tussen de 23 en 28°, maar direct aan zee en op de Wadden is het kwik wat lager.

De verwachte maxima voor vandaag volgens het HirLam model. Bron: wetteronline.de

Vanavond en de komende nacht is het wisselend bewolkt en verspreid over de Lage Landen is een enkele bui mogelijk met vanavond landinwaarts lokaal ook kans op onweer. De temperatuur daalt naar 9 tot 12°.

Morgen: perioden met zon
Morgen ziet het weerbeeld er zeker niet verkeerd uit, maar het is wel een jas kouder. De zon schijnt flink, maar er trekken ook enkele wolkenvelden over het land en het blijft over het algemeen droog. Vooral aan zee zal de zon het meest schijnen.

De wind waait matig en op de Wadden vrij krachtig uit het westen en de temperatuur stijgt naar 12-13° in het westen en noordwesten en naar 15 tot 17 landinwaarts. In België komen de maxima uit tussen de 16 en 18°.

De verwachte weerkaart voor dinsdag volgens EC. Bron: wetteronline.de

Na morgen: licht wisselvallig
Vanaf dinsdag krijgen we een westelijke en later noordwestelijke stroming tussen depressies ten noorden van onze streken en het Azorenhogedrukgebied op honk. Het is licht wisselvallig met van tijd tot tijd wat regen of enkele buien.

De temperaturen gaan verder naar beneden met op dinsdag en woensdag nog temperaturen van 13 tot 17° met de hoogste temperaturen in het oosten en zuidoosten. Donderdag gaat het kwik verder naar beneden met maxima van 11 tot 14°.

De verwachte weerkaart voor Koningsdag volgens EC. Bron: wetteronline.de

Met Koningsdag valt er een enkele bui, maar schijnt ook geregeld de zon. De temperatuur stijgt naar waarden tussen de 12 en 15°.

UV-Index: 5 tot 6
De kracht van de zon is in deze tijd van het jaar duidelijk merkbaar. De UV-index is vandaag 5 en in de zuidelijke helft van de Lage Landen 6 en dat is in beide gevallen matig. De onbeschermde huid kan dan ook rood kleuren en verbranden na 15 tot 25 minuten. Goed insmeren is en blijft dan ook het advies! De komende dagen neemt de kracht van de zon iets af en zullen ook wolkenvelden de zon regelmatig afschermen…

Temperatuurpluim:

De temperatuurpluim voor het midden van het land. Bron: Kachelmannwetter.com

De pluim van de hoofdberekeningen van de diverse weermodellen laat zien dat de temperatuur na vandaag voorlopig vrij laag blijft. Normaal is het eind april een graad of 16, maar een dergelijke temperatuur gaan we, nogmaals ná vandaag, niet halen en zeker later deze week niet.

Jolanda Bakker maakte deze prachtige foto bij de Rottemeren.
Ook deze foto werd gemaakt door Jolanda Bakker.

Speciaal voor watersporters de windverwachting voor vandaag en morgen:
De wind draait vandaag van zuid naar west en neemt toe naar matig met vanmiddag 10 tot 12 knopen en windvlagen van 15 tot 17 knopen. De golfhoogte is aan zee 0,3 meter en de zeewatertemperatuur is 9 tot 10°.

Morgen waait de wind uit het westen en en is matig met zo’n 14 tot 16 knopen. De windvlagen komen uit op 18 tot 21 knopen. De golfhoogte is 0,8 tot 0,9 meter en het zeewater is 10°.

Deze prachtige lentefoto werd gemaakt door Jannes Wiersema in Roodeschool.
Ook deze foto werd gemaakt door Jannes Wiersema.
Diana Lader maakte deze foto bij de Haringvliet en ze stuurde de foto op naar foto@alpenweerman.nl
Peter van Lindenberg maakte deze lentefoto.

Dit was het weer voor deze zondag. Geniet van de aangename temperaturen, want vanaf morgen is het voor langere tijd een stuk koeler. Morgen zal Daan het weerpraatje verzorgen en ik ben er dinsdag weer. Voor nu een fijne dag en graag tot morgen.

Join Alpenweerman community:
Alpenweerman.nl heeft steeds meer lezers voor de dagelijkse weerpraatjes voor zowel de Alpen als voor de Lage Landen en met regelmaat verschijnen er ook andere zeer interessante artikelen. Bovendien staan we op een hele mooie 6e plaats voor ‘meest effectieve en toonaangevende Nederlandse wintersportwebsite 2018’. Daarnaast zijn we ook nog eens de snelste stijger!

Het gehele artikel is te lezen via de website van skiweather.eu op onderstaande link:
THE 10 MOST INFLUENTIAL DUTCH WINTER SPORT WEBSITES IN 2018

Mocht je interesse hebben om binnen het Alpenweerman platform te participeren of om ons team te komen versterken (Alpenweer, Benelux-weer, IT, marketing, bloggen, vloggen, sociale media) neem dan contact met ons op via info@alpenweerman.nl 

Wil je sponsor of partner worden van ‘The fastest rising star at the sky’, dan kan ook geheel vrijblijvend contact met ons worden opgenomen via het genoemde mailadres en vraag naar de mogelijkheden.

Wij kunnen de volgende diensten leveren:
Weerbericht op maat! Maak je niet druk om het weer, dat doen wij voor u!

  • Trainingen voor bedrijven, scholen, verenigingen, sponsoren etc..
  • Cursussen tbv weerkunde, meteo, weerstations etc..
  • Kennissessies op locatie (ook in het buitenland)
  • Seminars en Webinars
  • NIEUW Excl. compleet verzorgde “Ski Safari ‘s” Wallis (Aletsch / Zermatt – Cervinia)
  • Wereldwijde weathercard service
  • Ook in de Alpenlanden kan het op locatie geregeld worden.

Wilt u meer informatie of wilt u weten wat wij voor uw kunnen betekenen?
Neem dan contact op met: info@alpenweerman.nl / remco@alpenweerman.nl

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

(Visited 732 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Val Thorens

Beste skioord 2023: Val Thorens

Val Thorens is zojuist voor de 8e keer uitgeroepen tot beste skigebied ter wereld. Val Thorens ligt op een hoogte van 2.300 m en is daarmee het hoogst gelegen skioord van Europa. Als eerste geopend (in november) en als laatste gesloten (in mei), biedt het skiërs een enorm speelterrein voor een onvergetelijke vakantie. Lees meer

Advertentie

SnowWorld

Wintersport in SnowWorld

Skigebied SnowWorld is hét Nederlandse skigebied met vijf skidorpen. De skiliften draaien tot ’s avonds laat en er valt voor jong en oud veel te beleven. Skiën, snowboarden, klimmen en après-skiën. Skigebied SnowWorld biedt de ultieme wintersportervaring bij jou in de buurt. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier