Advertentie 

Algemene situatie:
Ook vandaag wordt warme lucht aangevoerd rondom het lagedrukgebied Vadjma boven Centraal Europa. Vanaf morgen draait de stroming naar het noorden en stroomt er koude polaire lucht over onze streken en wordt het dus merkbaar koeler en dat merken we vooral op donderdag en vrijdag. In het Pinksterweekend gaat de temperatuur weer omhoog, maar een klein hoogtelaag kan lokaal ook voor een bui zorgen.

De weerkaart van vandaag. Bron: DWD

Gisteren: eerst grijs, later zomers
Gisteren begonnen we de dag op de meeste plaatsen grijs met nevel en mist. Alleen in het noorden scheen al snel de zon en uiteindelijk kwam de zon op de meeste plaatsen tevoorschijn. Alleen in het westen van België en in het westen van Zeeland bleef het grijs met nevel en mist en bovendien was het ook kil.

De temperatuur steeg in een mistig Vlissingen naar maximaal 12,6°, terwijl het in een zonnig Lelystad 27,4° werd. Ook De Bilt kon met 25,8° al zijn 16e warme en 8e zomerse dag van het jaar noteren. In België lagen de maxima tussen de 12-13° langs de westkust (Oostende 12,1 en Koksijde 12,4°) en boven de 20 landinwaarts. Kleine-Brogel noteerde maximaal 26,0°.

Deze prachtige foto werd gemaakt door Martin Vye.
Deze zonnige foto werd gemaakt door Ton Wesselius.
Deze prachtige foto werd gemaakt door Joyce Derksen.
Ook deze mooie foto werd gemaakt door Joyce Derksen.

Vandaag: opnieuw een fraaie zomerdag
Ook vandaag zal de zon weer volop schijnen en dat is ook in Zeeland en het westen van België het geval, maar vanochtend komt daar nog nevel en mist voor. Vanmiddag verschijnen er landinwaarts enkele wolkenvelden, maar het blijft droog.

De wind waait uit het noordoosten en is overwegend matig van kracht en de temperatuur stijgt naar 20-21° op de Wadden en naar 23 tot 26 elders.

Vanavond en de komende nacht hebben we een afwisseling van wolkenvelden en flinke opklaringen. Het blijft droog en bij een zwakke tot hooguit matige noordenwind koelt het af naar 10 tot 12°.

Morgen: geregeld zon, maar ook buienkans
Morgen schijnt geregeld de zon, maar vanuit het oosten trekken ook enkele buien over het land. De wind waait uit het noorden en neemt toe naar matig tot vrij krachtig over land en naar krachtig tot hard aan zee, windkracht 4 tot 7.

De temperatuur stijgt naar 15-16° in het noorden, noordwesten en op de Wadden en naar 18 tot 20 elders. In het zuidoosten en in delen van België kan het nog 21-22° worden.

De verwachte weerkaart voor donderdag volgens EC. Bron: wetteronline.de

Na morgen: temperatuurdip, in het Pinksterweekend weer warmer
Met een noordelijke stroming aan de oostflank van een hogedrukgebied boven de Britse Eilanden wordt donderdag vrij koele lucht uit het hoge noorden aangevoerd.

Er zijn wolkenvelden, maar zo nu en dan schijnt ook de zon en het blijft over het algemeen droog met heel lokaal een klein buitje. De wind waait matig en aan zee (vrij) krachtig uit het noorden en de temperatuur stijgt naar 13-14° in het noorden en westen en naar 16-17 in de zuidoostelijke helft.

De hoogtekaart voor komend weekend met daarop een klein hoogtelaag in onze streken. Mogelijk komt het in het weekend dus tot een bui. Bron: EC/wetteronline.de

Vanaf vrijdag gaan we profiteren van hogedruk. De zon gaat weer flink schijnen en de temperaturen gaan omhoog met in het Pinksterweekend temperaturen in de buurt van de 20°. Wel kan een hoogtelaag in het hogedrukgebied zorgen voor enige onstabiliteit in de vorm van een enkele bui, maar daarover later deze week meer.

UV-Index: 6
De kracht van de zon is in deze tijd vrij hoog. De UV-index is vandaag en de komende dagen 6 en een UV van 6 betekent matig en de onbeschermde huid kan dan ook gemakkelijk rood kleuren en verbranden na 15 tot 20 minuten. Als je een huid hebt die zeer snel verbrandt dan kan het zelfs al na 10 minuten. Goed smeren is dan ook het advies!

Temperatuurpluim:

De pluim voor het midden van het land van de diverse ‘opers’ van diverse weermodellen. Bron: Kachelmannwetter.com

De pluim van de hoofdberekeningen laat zien dat het vandaag nog een warme dag wordt in het midden van het land met temperaturen ruim boven de 20°. Morgen gaat de temperatuur naar beneden en donderdag en vrijdag wordt het niet warmer dan een graad of 15. Vanaf het weekend gaat de temperatuur weer omhoog en vanaf Pinksteren kan het weer 20° of meer worden.

Deze prachtige foto werd gemaakt door Ton Wesselius.

Speciaal voor watersporters de windverwachting voor vandaag en morgen:
De wind waait vandaag uit het noordoosten en later noorden en is 8 tot 15 knopen. De windvlagen liggen tussen de 13 en 17 knopen. De golfhoogte ligt tussen de 0,4 en 0,6 meter bij een zeewatertemperatuur van 13-14°.

Morgen waait de wind uit het noorden en waait met 18 knopen over land. Aan zee is de wind 22 knopen. De windvlagen liggen tussen de 25 en 28 en aan zee rond de 30-31 knopen. De golfhoogte neemt aan zee in de middag toe naar 1,5 meter en de watertemperatuur is 12-13°.

Jolanda Bakker maakte deze mooie zomerse foto.

Voor vandaag wil ik het hierbij weer laten. Morgen is het woensdag en vanaf deze week zal collega Maarten de weerpraatjes voor de woensdagen gaan verzorgen. Ik ben er donderdag weer. Voor nu een mooie dag en graag weer tot morgen.

Alpenweerman en Surviking presenteren: Outdoor Meteorologie Training
In samenwerking met Surviking staat op zaterdag 23 juni een outdoor meteorologie training gepland. Wil je alles weten over het weer, maar ook hoe je deze kennis kunt toepassen tijdens je buitenactiviteiten? Dan is deze training echt iets voor jou! Vele onderwerpen zoals wolkenherkenning, het lezen van weerkaarten, gevaren herkennen en de relatie van het weer met outdooractiviteiten zullen voorbij komen. Voor aanmelding en meer informatie kun je op de website van Surviking terecht door –HIER– te klikken of door de link te kopiëren in je browser: https://surviking.nl/outdoor-meteorologie-training/.

Join Alpenweerman community:
Alpenweerman.nl heeft steeds meer lezers voor de dagelijkse weerpraatjes voor zowel de Alpen als voor de Lage Landen en met regelmaat verschijnen er ook andere zeer interessante artikelen. Bovendien staan we op een hele mooie 6e plaats voor ‘meest effectieve en toonaangevende Nederlandse wintersportwebsite 2018’. Daarnaast zijn we dit jaar ook nog eens de snelste stijger!

Mocht je interesse hebben om binnen het Alpenweerman platform te participeren of om ons team te komen versterken (Alpenweer, Benelux-weer, IT, marketing, bloggen, vloggen, sociale media) neem dan contact met ons op via info@alpenweerman.nl 

Wil je sponsor of partner worden van ‘The fastest rising star at the sky’, dan kan ook geheel vrijblijvend contact met ons worden opgenomen via het genoemde mailadres en vraag dan naar de mogelijkheden.

Wij kunnen de volgende diensten leveren:
Weerbericht op maat! Maak je niet druk om het weer, dat doen wij voor u!

  • Trainingen voor bedrijven, scholen, verenigingen, sponsoren etc..
  • Cursussen tbv weerkunde, meteo, weerstations etc..
  • Kennissessies op locatie (ook in het buitenland)
  • Seminars en Webinars
  • NIEUW Excl. compleet verzorgde “Ski Safari ‘s” Wallis (Aletsch / Zermatt – Cervinia)
  • Wereldwijde weathercard service
  • Ook in de Alpenlanden kan het op locatie geregeld worden.

Wilt u meer informatie of wilt u weten wat wij voor uw kunnen betekenen?
Neem dan contact op met: info@alpenweerman.nl / remco@alpenweerman.nl

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

(Visited 346 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Val Thorens

Beste skioord 2023: Val Thorens

Val Thorens is zojuist voor de 8e keer uitgeroepen tot beste skigebied ter wereld. Val Thorens ligt op een hoogte van 2.300 m en is daarmee het hoogst gelegen skioord van Europa. Als eerste geopend (in november) en als laatste gesloten (in mei), biedt het skiërs een enorm speelterrein voor een onvergetelijke vakantie. Lees meer

Advertentie

SnowWorld

Wintersport in SnowWorld

Skigebied SnowWorld is hét Nederlandse skigebied met vijf skidorpen. De skiliften draaien tot ’s avonds laat en er valt voor jong en oud veel te beleven. Skiën, snowboarden, klimmen en après-skiën. Skigebied SnowWorld biedt de ultieme wintersportervaring bij jou in de buurt. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier