klik hier voor de voordeelaanbiedingen


 

Gisteren steeg de temperatuur voor het eerst dit jaar in De Bilt naar 30,1 graden. Daarmee was het de eerste officiële tropische dag van 2020. Met 32,3 graden in Hoek van Holland was het tevens de warmste dag van het jaar. Je leest het in ons liveblog dat gisteren online kwam. Daarin kan je ook de onweersbuien volgen. Vandaag trekken onweersbuien over het land en daarmee wordt de hitte verdreven. De komende tijd is het dan heel normaal zomerweer met zon, wolken en soms een enkele bui. 

De dag begon al zeer fraai. Ton Wesselius stond vroeg op en maakte de foto.

Onweersbuien verdrijven zomerhitte

Vandaag is het wisselend bewolkt en vanuit het zuidwesten trekken opnieuw enkele regen- en onweersbuien over het land. Wederom kunnen dit stevige buien zijn en vergezeld gaan met hagel, onweer en zware windstoten. Bovendien is kans op veel regenwater in korte tijd.

Vanmiddag trekken de regen- en onweersbuien naar het noordoosten weg, maar in het noordoosten duurt het wel even voordat het echt droog wordt. In de rest van het land breekt steeds vaker de zon door en op een lokale bui na blijft het droog. De wind waait uit het zuidwesten en is matig boven land en vrij krachtig, later mogelijk krachtig aan zee, windkracht 5 tot 6.

De temperatuur stijgt naar 23-24 graden in het westen en naar 25-26 graden landinwaarts. Langs de oostgrens en in delen van Brabant kan het nog 27 graden worden. In de Kop van Noord-Holland en in het westen van Zeeland wordt het maximaal 21-22 graden.

Vanavond en vannacht is het wisselend bewolkt en vooral in de nacht trekken weer enkele buien over het land. Het koelt af naar 15-16 graden.

Een strakblauwe lucht is even weer verleden tijd. Jolanda Bakker maakte de foto.
Albert Thibaudier maakte deze foto in Friesland.

Heel normaal zomerweer

Morgen is het in de ochtend bewolkt met kans op een beetje lichte (mot)regen. In de middag schijnt geregeld de zon, afgewisseld door een bui. Er waait een stevige zuidwestenwind. Over land is de wind matig en in de kustgebieden (vrij) krachtig. De temperatuur stijgt naar 19-20 graden in de kustgebieden tot 21-22 in het binnenland. Daarmee is de warmte verdreven en de temperatuur weer heel normaal voor de tijd van het jaar.

Maandag en dinsdag is er een mix van zon, wolken en enkele buien. Er waait een stevige zuidwestenwind die boven land matig tot vrij krachtig is en aan zee zelfs krachtig tot hard, windkracht 6 tot 7. De temperatuur stijgt op beide dagen naar 18-21 graden. Lekker de ramen open en de frisse lucht binnenhalen.

De pluim voor de komende 10 dagen. Bron: meteologix.com

Licht wisselvallig zomerweer

De rest van de week is het licht wisselvallig, maar heel normaal Hollands zomerweer. De zon schijnt geregeld, maar dagelijks is ook kans op enkele buien. De temperatuur wordt langzaam weer wat hoger en stijgt naar waarden tussen 19 en 23 graden.

Kijken we nog wat verder dan is er goed nieuws voor de eerste week van de zomervakantie regio noord. De kans is groot dat het dan overwegend droog is met geregeld zonneschijn. De temperatuur stijgt naar aangename waarden van 20 tot 25 graden.

Wolken bepalen de komende tijd het weerbeeld. Erica van Leeuwen – de Bruijn maakte deze foto.
Fraaie wolkenluchten zijn toch veel mooier dan dat strakblauwe toch? Foto: Jolanda Bakker

Dit was het voor vandaag. Maak er een mooie dag, goed weekend en tot een andere keer.

Stuur gerust foto’s in en wij plaatsen ze bij de berichten. Let op: hoge resolutie en maak je foto’s landscape. Insturen kan via foto@alpenweerman.nl of via Twitter @Alpenweerman.

Wil je meepraten over het weer? Meld je geheel GRATIS en gemakkelijk aan op ons Forum via Facebook of mailadres. Praat met ons mee en/of stel vragen.

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  Instagram en/of Twitter. Ook zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS.

(Visited 998 times, 1 visits today)

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Ortovox

Ortovox: duurzame veiligheid in de bergen

Ortovox produceert volledig klimaatneutraal de allerbeste buitensportkleding en bijbehorende accessoires, ook voor wintersport. Wat in 1980 begon met een revolutionaire lawinepieper heeft dit jaar geleid tot ontwikkeling van een hightech airbagsysteem. Dat natuurlijk naast de kleding en gear die comfortabel, stijlvol zijn en altijd gericht op veiligheid.


Wil je meer weten over Ortovox, bijvoorbeeld over de klimaatneutrale collectie, de Safety Academy met lawinetrainingen of natuurlijk de kleding, klik dan hieronder. In Nederland koop je Ortovox bij TwinSeasons. Lees meer

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer