Gisteren steeg de temperatuur voor het eerst dit jaar in De Bilt naar 30,1 graden. Daarmee was het de eerste officiële tropische dag van 2020. Met 32,3 graden in Hoek van Holland was het tevens de warmste dag van het jaar. Je leest het in ons liveblog dat gisteren online kwam. Daarin kan je ook de onweersbuien volgen. Vandaag trekken onweersbuien over het land en daarmee wordt de hitte verdreven. De komende tijd is het dan heel normaal zomerweer met zon, wolken en soms een enkele bui. 

De dag begon al zeer fraai. Ton Wesselius stond vroeg op en maakte de foto.

Onweersbuien verdrijven zomerhitte

Vandaag is het wisselend bewolkt en vanuit het zuidwesten trekken opnieuw enkele regen- en onweersbuien over het land. Wederom kunnen dit stevige buien zijn en vergezeld gaan met hagel, onweer en zware windstoten. Bovendien is kans op veel regenwater in korte tijd.

Vanmiddag trekken de regen- en onweersbuien naar het noordoosten weg, maar in het noordoosten duurt het wel even voordat het echt droog wordt. In de rest van het land breekt steeds vaker de zon door en op een lokale bui na blijft het droog. De wind waait uit het zuidwesten en is matig boven land en vrij krachtig, later mogelijk krachtig aan zee, windkracht 5 tot 6.

De temperatuur stijgt naar 23-24 graden in het westen en naar 25-26 graden landinwaarts. Langs de oostgrens en in delen van Brabant kan het nog 27 graden worden. In de Kop van Noord-Holland en in het westen van Zeeland wordt het maximaal 21-22 graden.

Vanavond en vannacht is het wisselend bewolkt en vooral in de nacht trekken weer enkele buien over het land. Het koelt af naar 15-16 graden.

Een strakblauwe lucht is even weer verleden tijd. Jolanda Bakker maakte de foto.
Albert Thibaudier maakte deze foto in Friesland.

Heel normaal zomerweer

Morgen is het in de ochtend bewolkt met kans op een beetje lichte (mot)regen. In de middag schijnt geregeld de zon, afgewisseld door een bui. Er waait een stevige zuidwestenwind. Over land is de wind matig en in de kustgebieden (vrij) krachtig. De temperatuur stijgt naar 19-20 graden in de kustgebieden tot 21-22 in het binnenland. Daarmee is de warmte verdreven en de temperatuur weer heel normaal voor de tijd van het jaar.

Maandag en dinsdag is er een mix van zon, wolken en enkele buien. Er waait een stevige zuidwestenwind die boven land matig tot vrij krachtig is en aan zee zelfs krachtig tot hard, windkracht 6 tot 7. De temperatuur stijgt op beide dagen naar 18-21 graden. Lekker de ramen open en de frisse lucht binnenhalen.

De pluim voor de komende 10 dagen. Bron: meteologix.com

Licht wisselvallig zomerweer

De rest van de week is het licht wisselvallig, maar heel normaal Hollands zomerweer. De zon schijnt geregeld, maar dagelijks is ook kans op enkele buien. De temperatuur wordt langzaam weer wat hoger en stijgt naar waarden tussen 19 en 23 graden.

Kijken we nog wat verder dan is er goed nieuws voor de eerste week van de zomervakantie regio noord. De kans is groot dat het dan overwegend droog is met geregeld zonneschijn. De temperatuur stijgt naar aangename waarden van 20 tot 25 graden.

Wolken bepalen de komende tijd het weerbeeld. Erica van Leeuwen – de Bruijn maakte deze foto.
Fraaie wolkenluchten zijn toch veel mooier dan dat strakblauwe toch? Foto: Jolanda Bakker

Dit was het voor vandaag. Maak er een mooie dag, goed weekend en tot een andere keer.

Stuur gerust foto’s in en wij plaatsen ze bij de berichten. Let op: hoge resolutie en maak je foto’s landscape. Insturen kan via foto@alpenweerman.nl of via Twitter @Alpenweerman.

Wil je meepraten over het weer? Meld je geheel GRATIS en gemakkelijk aan op ons Forum via Facebook of mailadres. Praat met ons mee en/of stel vragen.

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  Instagram en/of Twitter. Ook zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS.

(Visited 1.012 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Val Thorens

Beste skioord 2023: Val Thorens

Val Thorens is zojuist voor de 8e keer uitgeroepen tot beste skigebied ter wereld. Val Thorens ligt op een hoogte van 2.300 m en is daarmee het hoogst gelegen skioord van Europa. Als eerste geopend (in november) en als laatste gesloten (in mei), biedt het skiërs een enorm speelterrein voor een onvergetelijke vakantie. Lees meer

Advertentie

Andorra

Atypical Andorra

Als je wilt dat je winter anders is dan anders, kom dan ontdekken dat je in de sneeuw van Andorra niet alleen kunt skiën. Andorra heeft maar liefst 300km aan skipistes, verdeeld over skigebieden. Maar er is meer. Veel meer! Lees hier alles over wintersporten in Atypical Andorra. Lees meer

Advertentie

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de 7 wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!