Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemene situatie:
April leeft tot nu toe al boven zijn stand en dat gaat na het weekend zeker het geval zijn, want vanaf dinsdag begint de aprilzomer. Bij droog weer met volop zon loopt de temperatuur dagelijks op tot boven de 20° en in het zuiden en oosten kan het vaak zo’n 23-24° worden. Normaal is voor de 2e decade een graad of 14 en voor de laatste 10 dagen van april zo’n 16°.

Voordat het zover is hebben we aanvankelijk nog een licht wisselvallig weertype dankzij het langzaam oplossende lagedrukgebied Joi. Naast geregeld zonneschijn is er tot en met zondag/maandag ook kans op wat regen of enkele buien. Groeizaam weer dus!

De verwachte weerkaart voor vandaag. Bron: DWD

Gisteren: wolkenvelden, later buiige regen
Gisteren waren er wolkenvelden, maar hier en daar scheen ook even de zon. Aanvankelijk was het op de meeste plaatsen droog, maar gistermiddag trok een gebied met buiige regen van oost naar west over het land. Daarachter klaarde het weer op.

De temperatuur steeg naar waarden tussen de 11 en 18°. Op Terschelling en Vlieland werd het maximaal 11,0, Lauwersoog noteerde 11,7 en Vlissingen 11,8°. De toppers kwamen in de oostelijke helft voor. Eelde noteerde 17,1, Nieuw Beerta 17,5 en Arcen 17,9°. In België lagen de maxima tussen de 10 en 17°. De laagste temperatuur werd genoteerd in Zeebrugge met 9,5 en Elsenborn was het warmst met 17,1°.

Een rode zonsopkomst in Roelofarendsveen. De foto werd gemaakt door Ton Wesselius.
Deze prachtige foto werd gemaakt door Joyce Derksen in Doornenburg.
Bij Jolanda Bakker in Zevenhuizen was het een overwegend bewolkte dag.

Vandaag: bewolkt en hier en daar een bui
Vandaag heeft de bewolking de overhand, maar vanochtend kan ook hier en daar de zon even schijnen. Op de meeste plaatsen blijft het droog, maar in het noordoosten en later ook elders in de oostelijke helft is er kans op enkele buien.

De temperatuur loopt op naar waarden tussen de 16 en 19°, alleen in de kustgebieden en op de Wadden is het kwik wat lager.

De verwachte maxima voor vandaag volgens het HirLam model. Bron: wetteronline.de

Vanavond en de komende nacht is het droog en vanuit het zuiden klaart het op steeds meer plaatsen op. De temperatuur daalt naar waarden tussen de 4 en 8°.

Morgen: perioden met zon
Morgen zijn er perioden met zon en aanvankelijk is het droog. Later op de dag neemt vanuit het zuidwesten de kans op enkele buien toe.

De wind waait zwak uit uiteenlopende richtingen en de temperatuur stijgt naar 17 tot 20°. Aan zee en op de Wadden blijft het kwik weer achter.

De verwachte weerkaart voor maandag volgens EC. Bron: wetteronline.de

Na morgen: oplopende temperaturen
In de nacht naar zondag trekt het gebied met buiige regen over het land naar het oosten. Zondag is het aanvankelijk droog met geregeld zon. Later neemt de kans op buien in het noorden van het land weer toe. Het wordt zondag opnieuw 17 tot 20°.

De verwachte weerkaart voor volgende week woensdag volgens EC. Bron: wetteronline.de

Na het weekend is er maandag nog een buienkans, maar vanaf dinsdag blijft het droog. De zon gaat dan flink schijnen onder aanvoering van een hogedrukgebied boven het zuiden van Scandinavië en de temperatuur gaat geleidelijk omhoog.

De temperatuur stijgt maandag opnieuw naar 17 tot 20°. Vanaf dinsdag wordt het op veel plaatsen meer dan 20° met in het zuidoosten dagenlang temperaturen van 23-24°.

Temperatuurpluim:

De temperatuurpluim voor het midden van het land. Bron: Kachelmannwetter.com

De pluim van de hoofdberekeningen van de diverse weermodellen laat zien dat aanvankelijk de temperaturen in het midden van het land uitkomen op een graad of 18. Vanaf dinsdag wordt het warmer met dagenlang temperaturen van 20° of meer. Het Amerikaanse weermodel laat het kwik regelmatig richting de 25° gaan. April gaat zomeren!

Ton Wesselius maakte deze kleurrijke lentefoto.

Speciaal voor watersporters de windverwachting voor vandaag en morgen:
De wind waait op deze vrijdag uit het westen tot zuidwesten en is over land 7 tot 10 knopen. De windvlagen komen uit op zo’n 14 knopen. Aan zee kan de zuidwester soms de 14 knopen halen met vlagen tot 16-17 knopen.

Morgen staat er overal minder wind uit het zuidwesten. Over het algemeen waait de wind met 5 tot 8 knopen met vlagen van 10-11 knopen.

Bij Martin Vye klaarde het in Wolvega geleidelijk op.
De zon ging prachtig onder. De foto werd gemaakt door Johan Klos in Rotterdam.

Dit was het weer voor deze vrijdag. Morgen ben ik er weer en dan kijken we weer verder naar de zomerse ontwikkelingen volgende week. Voor nu een fijne dag en graag weer tot morgen.

Join Alpenweerman community:
Alpenweerman.nl heeft steeds meer lezers voor de dagelijkse weerpraatjes voor zowel de Alpen als voor de Lage Landen en met regelmaat verschijnen er ook andere zeer interessante artikelen. Bovendien staan we op een hele mooie 6e plaats voor ‘meest effectieve en toonaangevende Nederlandse wintersportwebsite 2018’. Daarnaast zijn we ook nog eens de snelste stijger!

Het gehele artikel is te lezen via de website van skiweather.eu op onderstaande link:
THE 10 MOST INFLUENTIAL DUTCH WINTER SPORT WEBSITES IN 2018

Mocht je interesse hebben om binnen het Alpenweerman platform te participeren of om ons team te komen versterken (Alpenweer, Benelux-weer, IT, marketing, bloggen, vloggen, sociale media) neem dan contact met ons op via info@alpenweerman.nl 

Wil je sponsor of partner worden van ‘The fastest rising star at the sky’, dan kan ook geheel vrijblijvend contact met ons worden opgenomen via het genoemde mailadres en vraag naar de mogelijkheden.

Wij kunnen de volgende diensten leveren:
Weerbericht op maat! Maak je niet druk om het weer, dat doen wij voor u!

  • Trainingen voor bedrijven, scholen, verenigingen, sponsoren etc..
  • Cursussen tbv weerkunde, meteo, weerstations etc..
  • Kennissessies op locatie (ook in het buitenland)
  • Seminars en Webinars
  • NIEUW Excl. compleet verzorgde “Ski Safari ‘s” Wallis (Aletsch / Zermatt – Cervinia)
  • Wereldwijde weathercard service
  • Ook in de Alpenlanden kan het op locatie geregeld worden.

Wilt u meer informatie of wilt u weten wat wij voor uw kunnen betekenen?
Neem dan contact op met: info@alpenweerman.nl / remco@alpenweerman.nl

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

(Visited 439 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier