Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

De zomer schakelt volgende week een tandje bij met grote kans op tropische dagen. Na een licht wisselvallig weekend met vooral zaterdag kans op regen en onweer, krijgen we volgende week voor de tweede keer deze zomer tropische temperaturen. De kans op een (regionale) hittegolf stijgt.

Tropische dagen
Deze zonsopkomst werd vastgelegd door Aldo BV
Ton Wesselius loopt de Nijmeegse Vierdaagse en maakte gisteren deze foto op dag nummer drie.

Mix van zon, wolken en heel lokaal een bui

Aanvankelijk is er vrij veel bewolking, maar geleidelijk gaat op steeds meer plaatsen de zon schijnen. Later vanochtend komen stapelwolken tot ontwikkeling. Vanmiddag is er een mix van zon, stapelwolken en sluierwolken. Het blijft op veruit de meeste plaatsen droog, maar een lokaal buitje in het binnenland is niet geheel uitgesloten. De temperatuur stijgt naar 22-23 graden in de kustgebieden en naar 24-26 graden in de rest van het land met de hoogste temperaturen in Zeeuws-Vlaanderen, Brabant en Limburg. De wind waait uit het zuidwesten en is matig van kracht.

Vanavond is er over het algemeen vrij veel bewolking en in het westen van het land kan af en toe wat regen vallen. Komende nacht valt op meer plaatsen enige regen. De temperatuur daalt naar 16-17 graden.

Morgen kans op regen en onweer

Morgen is er veel bewolking en komen buien tot ontwikkeling. Bij die buien is kans op onweer en vooral landinwaarts kunnen het in de middag stevige exemplaren zijn met lokaal ook veel regen in korte tijd. Vanuit het westen breekt in de middag de bewolking en gaat de zon schijnen. De temperatuur stijgt naar 22-23 graden in de kustgebieden en naar 24-27 graden elders met de hoogste waarden in het zuidoosten. De wind waait uit het zuiden tot zuidwesten en is in de middag aan zee vrij krachtig, windkracht 5.

Zondag is er een mix van zon en stapelwolken. Op veruit de meeste plaatsen blijft het droog, maar een lokale bui in het binnenland is niet geheel uitgesloten. De temperatuur stijgt naar 21-23 graden in het noorden en westen en naar 24-26 graden in het midden, oosten en zuiden. De hoogste temperaturen worden in Limburg genoteerd.

De temperatuurverwachting voor de komende tijd volgens GFS. Tot en met zondag hebben we warme dagen, maandag zomerse dagen en vanaf dinsdag enkele tropische dagen

Tropische dagen

Na het weekend wordt het vrij zonnig en heet zomerweer. Maandag wordt het 26-31 graden, alleen maar op de Wadden en in de Kop van Noord-Holland blijft het kwik steken bij 24-25 graden. Dinsdag en woensdag worden nagenoeg overal temperaturen van 31-36 graden verwacht. Aan de noordkust en op de Wadden wordt het net geen 30 graden. 

Later in de week neemt de kans op onweer toe en waarschijnlijk gaat de temperatuur dan ook weer omlaag. Donderdag worden maxima van 27-33 graden verwacht en volgende week vrijdag is het van noordwest naar zuidoost 26-30 graden volgens het gemiddelde van de diverse modellen.

Daarmee blijft het ronduit zomers warm met regionaal en wellicht ook landelijk een hittegolf. Of het daadwerkelijk tot een hittegolf komt, wordt de komende dagen vanzelf duidelijk.

De pluim voor het midden van het land met daarin de hoofdrun van diverse weermodellen. Bron: meteologix.com

De pluim van de hoofdberekeningen van de diverse weermodellen voor het midden van het land laat zien dat de temperatuur volgende week duidelijk gaat stijgen naar tropische waarden van 30 graden en meer. Eind volgende week nemen de verschillen tussen het Amerikaanse en Europese model duidelijk toe. Het Amerikaanse model laat de hitte verdwijnen…

Aad Hoogenboom maakte deze foto.
Gisteravond viel op veel plaatsen enige regen. Meteo Nederland maakte de foto.

Maak je weerfoto’s? Stuur ze gerust in en wij plaatsen ze bij de berichten. Insturen kan via foto@alpenweerman.nl of via Twitter: @alpenweerman, @ricoschroder, @maartenminkman of @daaanvdb. Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. 

(Visited 448 times, 1 visits today)

 

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer

CP Helmen

CP Skihelmen met vizier 

Het Zwitserse topmerk CP focust zich als pionier van de Skihelm met Vizier al ruim tien jaar op de ontwikkeling hiervan en niet zonder succes! Inmiddels is CP marktleider in het hogere segment in de Alpenlanden en ook in Nederland groeit dit topmerk onstuimig. Het beste altijd nog beter maken: dat is de missie van CPLees meer