Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

De zomer schakelt volgende week een tandje bij met grote kans op tropische dagen. Na een licht wisselvallig weekend met vooral zaterdag kans op regen en onweer, krijgen we volgende week voor de tweede keer deze zomer tropische temperaturen. De kans op een (regionale) hittegolf stijgt.

Tropische dagen
Deze zonsopkomst werd vastgelegd door Aldo BV
Ton Wesselius loopt de Nijmeegse Vierdaagse en maakte gisteren deze foto op dag nummer drie.

Mix van zon, wolken en heel lokaal een bui

Aanvankelijk is er vrij veel bewolking, maar geleidelijk gaat op steeds meer plaatsen de zon schijnen. Later vanochtend komen stapelwolken tot ontwikkeling. Vanmiddag is er een mix van zon, stapelwolken en sluierwolken. Het blijft op veruit de meeste plaatsen droog, maar een lokaal buitje in het binnenland is niet geheel uitgesloten. De temperatuur stijgt naar 22-23 graden in de kustgebieden en naar 24-26 graden in de rest van het land met de hoogste temperaturen in Zeeuws-Vlaanderen, Brabant en Limburg. De wind waait uit het zuidwesten en is matig van kracht.

Vanavond is er over het algemeen vrij veel bewolking en in het westen van het land kan af en toe wat regen vallen. Komende nacht valt op meer plaatsen enige regen. De temperatuur daalt naar 16-17 graden.

Morgen kans op regen en onweer

Morgen is er veel bewolking en komen buien tot ontwikkeling. Bij die buien is kans op onweer en vooral landinwaarts kunnen het in de middag stevige exemplaren zijn met lokaal ook veel regen in korte tijd. Vanuit het westen breekt in de middag de bewolking en gaat de zon schijnen. De temperatuur stijgt naar 22-23 graden in de kustgebieden en naar 24-27 graden elders met de hoogste waarden in het zuidoosten. De wind waait uit het zuiden tot zuidwesten en is in de middag aan zee vrij krachtig, windkracht 5.

Zondag is er een mix van zon en stapelwolken. Op veruit de meeste plaatsen blijft het droog, maar een lokale bui in het binnenland is niet geheel uitgesloten. De temperatuur stijgt naar 21-23 graden in het noorden en westen en naar 24-26 graden in het midden, oosten en zuiden. De hoogste temperaturen worden in Limburg genoteerd.

De temperatuurverwachting voor de komende tijd volgens GFS. Tot en met zondag hebben we warme dagen, maandag zomerse dagen en vanaf dinsdag enkele tropische dagen

Tropische dagen

Na het weekend wordt het vrij zonnig en heet zomerweer. Maandag wordt het 26-31 graden, alleen maar op de Wadden en in de Kop van Noord-Holland blijft het kwik steken bij 24-25 graden. Dinsdag en woensdag worden nagenoeg overal temperaturen van 31-36 graden verwacht. Aan de noordkust en op de Wadden wordt het net geen 30 graden. 

Later in de week neemt de kans op onweer toe en waarschijnlijk gaat de temperatuur dan ook weer omlaag. Donderdag worden maxima van 27-33 graden verwacht en volgende week vrijdag is het van noordwest naar zuidoost 26-30 graden volgens het gemiddelde van de diverse modellen.

Daarmee blijft het ronduit zomers warm met regionaal en wellicht ook landelijk een hittegolf. Of het daadwerkelijk tot een hittegolf komt, wordt de komende dagen vanzelf duidelijk.

De pluim voor het midden van het land met daarin de hoofdrun van diverse weermodellen. Bron: meteologix.com

De pluim van de hoofdberekeningen van de diverse weermodellen voor het midden van het land laat zien dat de temperatuur volgende week duidelijk gaat stijgen naar tropische waarden van 30 graden en meer. Eind volgende week nemen de verschillen tussen het Amerikaanse en Europese model duidelijk toe. Het Amerikaanse model laat de hitte verdwijnen…

Aad Hoogenboom maakte deze foto.
Gisteravond viel op veel plaatsen enige regen. Meteo Nederland maakte de foto.

Maak je weerfoto’s? Stuur ze gerust in en wij plaatsen ze bij de berichten. Insturen kan via foto@alpenweerman.nl of via Twitter: @alpenweerman, @ricoschroder, @maartenminkman of @daaanvdb. Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. 

(Visited 448 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier