Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Het is dit weekend aangenaam weer met prima doe temperaturen. De zon schijnt geregeld, maar er is ook nog kans op een bui. Morgen zorgt een zwak frontensysteem voor wat lichte (mot)regen, maar daarna bouwt een zomers hoog op boven onze streken en gaat juni zinderen. Het wordt, mede ook door een hoge luchtvochtigheid, heet.

De dag begon fraai gisteren. Ton Wesselius maakte de foto.

Mix van zon, wolken en lokaal een bui

We beginnen vandaag, het weekend van de zonnewende, met zonneschijn. Geleidelijk komen stapelwolken tot ontwikkeling. Vanmiddag is er een mix van zon, stapelwolken en hier en daar een bui. De wind waait meest matig uit het westen en het wordt 21-23 graden. Aan de kust en op de Wadden wordt het 19-20 graden.

Vanavond schijnt de zon nog een tijdje voordat ze pas na tienen ondergaat. In het zuiden komt meer bewolking voor en is nog kans op een bui. Komende nacht is het overal droog en vrij helder. Lokaal ontstaat een mistbank en het koelt af naar 10 graden in het noordoosten en 15 in het zuidwesten.

Erica van Leeuwen – de Bruijn maakte deze foto
Albert Thibaudier maakte deze foto

Morgen wat lichte (mot)regen, daarna zomerweer

Morgen, Vaderdag, is er meer bewolking. In de ochtend schijnt vooral landinwaarts nog de zon, maar vanuit het westen raakt het bewolkt. In de middag en avond trekt vanuit het westen een gebied met wat lichte (mot)regen over het land naar het oosten. De temperatuur is vrij hoog en stijgt naar 22 graden in het westen en naar 24-25 in het oosten en zuidoosten. De wind waait uit het westen en is meest matig, aan zee is de wind soms vrij krachtig, windkracht 5.

Maandag schijnt in het westen de zon volop. Landinwaarts is er een mix van zon en stapelwolken. Het blijft overal droog en het wordt 20-22 graden in het westen en 22-24 graden landinwaarts.

Dinsdag wordt het flink warmer met 26-28 graden. Aan zee wordt het maximaal 24-25 graden en in het noordwesten en op de Wadden wordt het 22-24 graden. Er staat dan nauwelijks wind en dat maakt het nog wat warmer. Het is wellicht te warm om in de volle zon te zitten, maar let op de zonkracht. Die is met een UV-index van 7-8 erg hoog. Verbranding van de onbeschermde huid ligt al na 10 minuten op de loer.

De pluim voor de komende 10 dagen volgens alle hoofdberekeningen. Bron: meteologix.com

Tropische dagen, (regionale) hittegolf

De rest van de week is het zomers tot tropisch. Bij veel zon gaat juni zinderen. Het kwik stijgt naar 27-29 graden in het noorden en westen en naar een tropische 30 tot lokaal 34 graden in het midden, oosten en zuiden. Op de Wadden is het aangenaam met 24-26 graden.

In het volgende weekend stijgt de kans op een regen- of onweersbui. Ook de ergste hitte lijkt af te nemen, maar vooralsnog worden voor volgend weekend nog maxima verwacht tussen 25 en 30 graden. Het is allemaal nog ver weg en erg onzeker en we komen er zeker de komende dagen op terug. Wat wel zeker is dat juni gaat zinderen. Wellicht krijgen we een (regionale) hittegolf. De kansen zijn zeker aanwezig!

Jolanda Bakker maakte deze foto.

Dit was het weer voor vandaag. Maak er een goed weekend van en graag weer tot een volgende keer.

Stuur gerust foto’s in en wij plaatsen ze bij de berichten. Let op: hoge resolutie en maak je foto’s landscape. Insturen kan via foto@alpenweerman.nl of via Twitter @Alpenweerman.

Wil je meepraten over het weer? Meld je geheel GRATIS en gemakkelijk aan op ons Forum via Facebook of mailadres. Praat met ons mee en/of stel vragen.

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  Instagram en/of Twitter. Ook zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS.

(Visited 603 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier