Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Weerbericht

Aan de noordflank van het hogedrukgebied Hannelore wordt met een westelijke stroming vochtige lucht aangevoerd. Het is op deze donderdag dan ook grijs en bewolkt. Morgen krijgen we een lenteachtige vrijdag met aangename temperaturen, maar daarna gaat het kwik weer vrij snel omlaag. Een mooie lentedag zorgt dus nog niet voor een lenteachtige periode!

Op deze donderdag is het aanvankelijk grijs en bewolkt. Geleidelijk lost de nevel en mist op, maar het kan tot vanmiddag duren voordat de grijzigheid overal is verdwenen. Vooral in het westen kan de grijzigheid hardnekkig zijn. Vanmiddag kan hier en daar de zon nog even schijnen en het blijft overal droog.

De wind waait uit het zuiden tot zuidwesten en is zwak tot hooguit matig van kracht en de temperatuur stijgt naar maximaal een graad of 10 in de grijze gebieden en in het noorden. Elders gaat het kwik flink de hoogte in en stijgt naar waarden tussen de 13 en 16 graden, maar in het zuidoosten en hier en daar in België kan het lokaal 17 graden worden.

Vanavond en de komende nacht hebben we een afwisseling van wolkenvelden en opklaringen. Het blijft droog en het koelt af naar waarden tussen de 3 en 6 graden.

De dag begon gisteren met veel bewolking en hier en daar met wat lichte regen en motregen. Ton Wesselius uit Roelofarendsveen maakte deze foto.
Later klaarde het op en kwam dus de zon tevoorschijn. Ton Wesselius maakte ook deze foto.
Jolanda Bakker maakte deze foto in de omgeving van Zevenhuizen.
Trijntje van den Berg maakte deze foto in Barendrecht.
In Stiens klaarde het later op de dag ook op. Meteo Nederland maakte de foto.

Weerpraatje

Het hogedrukgebied Hannelore zorgt voor een westelijke stroming met aanvoer van vochtige lucht. Verder is het door hogedrukinvloed rustig en overwegend droog. Morgen draait het om flink wat zonneschijn, maar zaterdag kan een zwak koufront weer voor bewolking en wellicht ook voor wat gespetter zorgen.

Begin volgende week komt er vanuit het westen een nieuw hoog onze kant op, maar aan de oostflank daarvan wordt (tijdelijk) onstabiele, polaire lucht aangevoerd. De kans op  buien is dan ook groot.

De weerkaart voor vandaag. Bron: DWD

Gisteren was het aanvankelijk aan de bewolkte kant en een gebied met wat lichte regen en motregen zorgde in het noorden en middag voor enige nattigheid. In Oudleusen en in Woerden viel nog (afgerond) 1 millimeter. De temperatuur steeg naar 10 tot 13 graden met op Vlieland maximaal 10,1 en in Nieuw Beerta en Wijk aan Zee 10,3 graden. Eindhoven, Arcen, Voorschoten en Schiphol noteerden maximaal 13,0, Hoek van Holland noteerde 13,3 en Ell 13,4 graden. In België lagen de maxima tussen de 9 en 14 graden met in Antwerpen maximaal 14,2 graden.

Na deze op veel plaatsen grijze, bewolkte, maar wel vrij zachte dag is het morgen ronduit lenteachtig. De zon schijnt flink en het blijft overal droog. Er waait een zwakke tot hooguit matige zuidenwind en de temperatuur gaat flink de hoogte in. Het kwik stijgt naar waarden tussen de 16 en 19, lokaal in het zuiden en in de Belgische Kempen naar 20 graden. Op de Wadden blijft het kwik enkele graden achter.

De verwachte weerkaart voor komend weekend. Bron: wetterzentrale.de

In het weekend krijgen we geleidelijk te maken met een nieuw hoog dat vanaf de Atlantische Oceaan onze kant opkomt. Bij de wisseling van de wacht, ofwel van het ene hoog (Hannelore) naar het andere (waarschijnlijk Irmelin), kan een zwakke koufront voor wat lichte regen of een bui zorgen. De stroming draait naar noord tot noordwest en de aangevoerde lucht is minder warm. Zaterdag wordt het van noordwest naar zuidoost 10 tot 15, zondag 9 tot 14 graden.

De verwachte weerkaart voor volgende week. Bron: wetterzentrale.de

Na het weekend profiteren we van het nieuwe hoog boven de Britse Eilanden. Maandag en wellicht ook dinsdag zorgt een uitloper van een Scandinavisch lagedrukgebied voor een ijskoude bovenlucht en dientengevolge ook voor enkele buien met kans op hagel en onweer.

De rest van de week is het droog en de wind houdt zich rustig. De temperatuur blijft maandag steken tussen de 8 en 10 graden, maar de dagen daarna loopt het kwik langzaam weer op. Maart roert dus nog even zijn staart…

De temperatuurpluim voor het midden van het land. Bron: Meteologix.com

De pluim van de hoofdberekeningen van de diverse weermodellen voor het midden van het land laat zien dat het morgen lenteachtig warm wordt met temperaturen boven de 15 graden. Daarna gaat het kwik weer snel omlaag en zondag tot en met dinsdag liggen de maxima rond de 10 graden. De dagen daarna loopt het kwik langzaam weer op.

Joyce Derksen maakte deze foto van de ontluikende natuur in de omgeving van Doornenburg.
Joyce Derksen maakte ook deze foto van de bloeiende forsythia.
De dag eindigde fraai. Klaas Boersma maakte deze foto in Heerenveen.

Dit was het weer voor vandaag. Morgen ben ik er weer en dan kijken we weer verder. Voor nu een mooie dag en graag weer tot morgen.

Praat gerust verder mee op het forum, maar wil je echt alles weten over het weer? Dan is onze outdoor Meteorologie training op 25 mei 2019 echt iets voor jou. Na de succesvolle editie van vorig jaar organiseert Alpenweerman weer in samenwerking met Surviking deze training. Vele onderwerpen komen aan bod zoals wolkenherkenning en weerkaarten lezen met een link naar outdoor activiteiten (wandelen, fietsen, kanoën, trektochten etc.). Voor meer informatie en inschrijvingen (let op: vol=vol) kun je terecht op de website van Surviking.

Maak je weerfoto’s? Stuur ze gerust in en wij plaatsen ze bij de berichten. Hoe leuk is het dat duizenden mensen je foto bij de berichten zien. Insturen kan via foto@alpenweerman.nl of via Twitter: @alpenweerman, @ricoschroder of @maartenminkman.

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. 

(Visited 518 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier