Advertentie 

Algemene situatie

Aan de achterzijde van depressie Thekla wordt met een noordwestelijke stroming op hoogte koude lucht aangevoerd. Boven warm zeewater levert dit flinke buien op die van hagel, onweer en windstoten vergezeld kunnen gaan. Morgen gaan we alweer profiteren van een uitloper van hogedruk en na het weekend gaat het kwik weer verder omhoog naar waarden boven de 20°. Het is vandaag dus maar een korte herfstgroet.

De weerkaart voor vandaag. Bron: DWD.

Zon, maar ook buien

Na nachtelijke buien scheen gisteren overdag de zon geregeld. Het kwam ook tot buien en dan vooral in de noordelijke helft van het land. Vanwege het binnenstromen van koude lucht gingen de buien later gepaard met onweer. In Limmen en in Grou viel tot gisteravond 13 millimeter.

De temperatuur steeg naar waarden tussen de 18 en 21° met in Voorschoten 17,9 en in Eindhoven 21,4°. In België steeg de temperatuur naar 18 tot 24° met in Buzenol 23,7°.

De koude polaire lucht zorgt altijd voor fraaie wolkenfoto’s. Deze werd gemaakt door Jannes Wiersema.
Ook deze foto werd gemaakt door Jannes Wiersema.
Deze foto werd ook in het noorden gemaakt en wel door Albert Thibaudier.
Bij Martin Vye in Wolvega kwam het gisteravond tot een kleine, maar felle donderbui.

Flinke buien

De zomerdip beleven we vandaag en dat juist in het laatste weekend van augustus met de talrijke buitenactiviteiten die overal op het programma staan….

Na een nacht met al flinke buien, die vaak gepaard gingen met onweer en die vooral in het westen regionaal ook veel regenwater opleverde, is het op deze zaterdag wisselend bewolkt met een mix van zon en buien. Vooral in het noorden en midden van het land komen de buien voor en daarbij is aanhoudend kans op onweer en ook hagel behoort tot de mogelijkheden. Dat wil overigens niet zeggen dat het in de zuidelijke helft droog blijft…

De wind waait uit het westen tot noordwesten en is matig over land en vrij krachtig tot krachtig aan zee en de temperatuur stijgt naar maximaal 16 tot 18°. In stevige buien is het enkele graden frisser.

Vanavond is er in de kustgebieden nog kans op enkele buien, elders is het droog met opklaringen. De temperatuur daalt landinwaarts naar een graad of 7, aan zee blijft het ongeveer 10°.

Bewolkt, kustgebieden een bui

Morgen schijnt in de ochtend geregeld de zon. Geleidelijk raakt het bewolkt en in de kustgebieden is er in de middag weer kans op een bui.

De wind waait uit het zuidwesten en neemt toe naar matig over land en naar (vrij) krachtig aan zee en de temperatuur is alweer hoger en stijgt naar 19° in het noorden en naar 21 in het zuiden van het land en in delen van België.

Ook maandag kan er weer flink wat regenwater naar beneden komen. Bron: meteologix.com

Tijdelijk weer warmer!

Zondagavond en in de nacht naar maandag is het bewolkt en gaat het enige tijd regenen als een frontensysteem over onze streken trekt. Maandag trekt de regen naar het oosten weg, maar al snel volgen enkele buien. Geregeld schijnt dan ook de zon en het wordt maandagmiddag opnieuw 19 tot 21°. In het zuidoosten en in Belgisch Limburg kan het 22° worden.

Dinsdag schijnt de zon ook geregeld en het blijft droog. De wind waait zwak en draait van zuid naar oost en de temperatuur gaat weer flink de hoogte in. In het noorden wordt het 22-23 en in het zuiden 25-26°.

De temperatuur kan woensdag flink oplopen en dan met name landinwaarts. Bron: meteologix.com

Woensdag starten we met zon, maar vanuit het zuidwesten neemt de kans op regen- en onweersbuien toe die de warmte weer verdrijven. Het wordt woensdag van west naar oost 23 tot 27°.

Donderdag komt het tot buien, vrijdag blijft het overal weer droog. De wind wordt weer west tot noordwest en de temperatuur stijgt op beide dagen naar 19 tot 21°. Volgend weekend loopt het kwik weer op.

Temperatuurpluim

De temperatuurpluim voor het midden van het land. Bron: Kachelmannwetter.com

De pluim van de hoofdberekeningen van de diverse weermodellen laat zien dat de temperatuur na vandaag weer gaat stijgen tot boven de 20° op dinsdag en woensdag. Eind volgende week gaat het kwik weer wat omlaag, maar in het eerste weekend van september wordt het weer warmer met temperaturen opnieuw boven de 20 en wellicht richting de 25°.

De windverwachting voor vandaag en morgen voor watersporters:

De wind waait vandaag uit het westen tot noordwesten met over land 11 tot 14 en aan zee 18 tot 23 knopen.

Morgen waait de wind uit het zuidwesten en is over land 9 en aan zee 13 knopen.

De zon scheen gisteren ook flink zoals deze foto van Ton Wesselius laat zien.

Warmste zomer ooit!

De zomer van 2018 wordt de warmste zomer ooit. De verwachting is dat de temperatuur, met nog 11 dagen te gaan, gaat uitkomen op een gemiddelde van 19,0°. Het vorige record was 18,7° gemeten in de topzomer van 2003. De zomer van 2006 vinden vanaf nu op plaats drie met 18,5°.

Of het ook de droogste ooit wordt moet nog worden afgewacht. Momenteel staat de teller in De Bilt op 56,1 millimeter. Het record is 73,6 millimeter ook gemeten in 2003, maar er staat nog wat regen op de planning…

Ook bij Jolanda Bakker scheen de zon flink.

Dit was het weer voor deze zaterdag. Maak er een mooie dag van, fijn weekend en graag weer tot morgen.

Versterk ons team of wordt sponsor

Alpenweerman.nl is volop groeiende en heeft steeds meer lezers voor de dagelijkse weerpraatjes voor zowel de Alpen als voor de Lage Landen. Verder verschijnen er met regelmaat ook andere zeer interessante artikelen.

Mocht je interesse hebben om binnen het Alpenweerman platform te participeren of om ons team te komen versterken (Alpenweer, Benelux-weer, IT, marketing, bloggen, vloggen, sociale media) neem dan contact met ons op via info@alpenweerman.nl 

Wil je sponsor of partner worden, dan kan ook geheel vrijblijvend contact met ons worden opgenomen via het genoemde mailadres en vraag dan naar de mogelijkheden.

Wat kunnen we voor u betekenen…

  • Weerbericht op maat, waar ook ter wereld (weathercard service)
  • Trainingen voor bedrijven, scholen, verenigingen, sponsoren etc..
  • Cursussen tbv weerkunde, meteo, weerstations etc..
  • Kennissessies op locatie (ook in het buitenland)
  • Seminars en Webinars
  • NIEUW Excl. compleet verzorgde “Ski Safari ‘s” Wallis (Aletsch / Zermatt – Cervinia)
  • Ook in de Alpenlanden kan het op locatie geregeld worden.

Wilt u meer informatie of wilt u weten wat wij voor uw kunnen betekenen?
Neem dan contact op met: info@alpenweerman.nl / remco@alpenweerman.nl

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

(Visited 596 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Val Thorens

Beste skioord 2023: Val Thorens

Val Thorens is zojuist voor de 8e keer uitgeroepen tot beste skigebied ter wereld. Val Thorens ligt op een hoogte van 2.300 m en is daarmee het hoogst gelegen skioord van Europa. Als eerste geopend (in november) en als laatste gesloten (in mei), biedt het skiërs een enorm speelterrein voor een onvergetelijke vakantie. Lees meer

Advertentie

SnowWorld

Wintersport in SnowWorld

Skigebied SnowWorld is hét Nederlandse skigebied met vijf skidorpen. De skiliften draaien tot ’s avonds laat en er valt voor jong en oud veel te beleven. Skiën, snowboarden, klimmen en après-skiën. Skigebied SnowWorld biedt de ultieme wintersportervaring bij jou in de buurt. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier