Algemene situatie:
Het hogedrukgebied Daryl ligt aanvankelijk ten westen van onze streken en aan de oostflank daarvan stroomt dit weekend koele lucht naar onze streken. Na het weekend trekt het hoog naar onze streken en later naar Scandinavië. De stroming draait naar noordoost en de temperaturen gaan omhoog. Het wordt dan zonnig en (zomers)warm.

De weerkaart van vandaag. Bron: DWD

Gisteren: wolken, soms wat zon en enkele buien
Gisteren was het in het grootste deel van het land een tegenvallende dag. De bewolking had de overhand en het kwam tot enkele buien. Geregeld scheen ook de zon en dan met name in het oosten en noordoosten en in het zuidwesten.

Bij nog altijd flink wat wind steeg de temperatuur naar 14 tot 18° met in Wijk aan Zee 14,2 en in Hupsel 18,3°. In België lag het kwik tussen de 11 en 19° met op de Mont-Rigi 11,2 en in Chievres 18,9°.

Wolkenvelden, maar ook hier en daar zon. Joyce Derksen maakte deze foto in Doornenburg.
Debbie van Ooststroom maakte deze foto in Stompwijk.
Jolanda Bakker maakte deze prachtige foto.

Vandaag: wolkenvelden, landinwaarts een buienkans
Vandaag zijn er over het algemeen vrij veel wolkenvelden en vanochtend kan daaruit lokaal wat lichte regen of motregen vallen. Vanmiddag is er met name landinwaarts kans op een bui.

De wind waait matig en in het noorden vrij krachtig uit het noordwesten en de temperatuur stijgt naar waarden tussen de 16 en 19°. In het zuidoosten en op meerdere plaatsen in België kan het 20° worden.

Vanavond en de komende nacht zijn er wolkenvelden, maar ook enkele opklaringen. Bij een verder afnemende noordwestenwind daalt de temperatuur naar 9 tot 11°.

Morgen: bewolkt, landinwaarts opnieuw buienkans
Morgen verandert er niet zo gek veel. De bewolking heeft wederom de overhand met slechts af en toe wat zon. Met name landinwaarts is er een buienkans, maar de meeste plaatsen zullen het echter weer droog houden.

De wind waait zwak tot matig en op de Wadden nog vrij krachtig uit het noorden tot noordwesten en de temperatuur wint een graadje en stijgt naar 17° in het noorden en op de Wadden en naar 20, lokaal 21 in het zuiden en zuidoosten en in delen van België.

De verwachte weerkaart voor volgende week. Bron: wetteronline.de

Na morgen: terugkeer zomer
Na het weekend trekt het hoog Daryl eerst naar onze streken en later in de week breidt het hoog zich uit naar Scandinavië. Deze ontwikkeling staat garant voor een overgang naar droog en zonnig zomerweer. Omdat de stroming draait naar het noordoosten gaat de temperatuur omhoog.

Maandag liggen de maxima tussen de 19 en 23, lokaal 24° en dinsdag wordt het 20 tot 25 en in het zuiden een zomerse 26°. Vanaf woensdag wordt het op steeds meer plaatsen zomers warm met temperaturen boven de 25°. De kansen op tropische dagen nemen geleidelijk ook toe.

Temperatuurpluim:

De pluim voor het midden van het land van de diverse ‘opers’ van diverse weermodellen. Bron: Kachelmannwetter.com

De pluim van de hoofdberekeningen van de diverse weermodellen lat éénduidig de temperatuurstijging zien. Vandaag en morgen is het nog een graad of 20, maar vanaf maandag gaat de temperatuur omhoog. Aan het eind van de week neemt de kans op tropische temperaturen toe en opvallend is dat begin juli alle modellen dat berekenen. Een koelere variant is niet beschikbaar volgens de diverse hoofdberekeningen…

Deze fraaie foto werd gemaakt door Ton Wesselius.

Voor watersporters de windverwachting voor vandaag en morgen:
De noordwestenwind waait over land met 11 tot 13 knopen en aan zee met 13 tot 16 knopen. De windvlagen komen zowel over land als aan zee uit op 18 knopen. De golfhoogte is 0,8 meter.

Morgen is er minder wind. Pas in de middag komt er zo’n 10-11 knopen te staan met uitschieters tot 13-14 knopen. De golfhoogte is 0,5 tot 0,6 meter.

Peter van Lindenberg maakte deze foto.

Voor vandaag wil ik het hierbij weer laten. Morgen zal Daan het weerpraatje voor de zondag verzorgen en ik ben er dan maandag weer. Voor nu een mooie dag, fijn weekend en graag tot morgen.

Alpenweerman en Surviking presenteren: Outdoor Meteorologie Training
In samenwerking met Surviking staat op zaterdag 15 september een outdoor meteorologie training gepland. Wil je alles weten over het weer, maar ook hoe je deze kennis kunt toepassen tijdens je buitenactiviteiten? Dan is deze training echt iets voor jou! Vele onderwerpen zoals wolkenherkenning, het lezen van weerkaarten, gevaren herkennen en de relatie van het weer met outdooractiviteiten zullen voorbij komen. Voor aanmelding en meer informatie kun je op de website van Surviking terecht door –HIER– te klikken of door de link te kopiëren in je browser: https://surviking.nl/outdoor-meteorologie-training/. Schrijf snel in, want er is nog maar plaats voor 8 deelnemers!!

Join Alpenweerman community:
Alpenweerman.nl is volop groeiende en heeft steeds meer lezers voor de dagelijkse weerpraatjes voor zowel de Alpen als voor de Lage Landen. Verder verschijnen er met regelmaat ook andere zeer interessante artikelen. Bovendien zijn we eerder dit jaar uitgeroepen tot de snelste stijger en staan we op een hele mooie 6e plaats voor ‘meest effectieve en toonaangevende Nederlandse wintersportwebsite’s 2018′.

Mocht je interesse hebben om binnen het Alpenweerman platform te participeren of om ons team te komen versterken (Alpenweer, Benelux-weer, IT, marketing, bloggen, vloggen, sociale media) neem dan contact met ons op via info@alpenweerman.nl 

Wil je sponsor of partner worden van ‘The fastest rising star at the sky’, dan kan ook geheel vrijblijvend contact met ons worden opgenomen via het genoemde mailadres en vraag dan naar de mogelijkheden.

Wij kunnen de volgende diensten leveren:
Weerbericht op maat! Maak je niet druk om het weer, dat doen wij voor u!

  • Trainingen voor bedrijven, scholen, verenigingen, sponsoren etc..
  • Cursussen tbv weerkunde, meteo, weerstations etc..
  • Kennissessies op locatie (ook in het buitenland)
  • Seminars en Webinars
  • NIEUW Excl. compleet verzorgde “Ski Safari ‘s” Wallis (Aletsch / Zermatt – Cervinia)
  • Wereldwijde weathercard service
  • Ook in de Alpenlanden kan het op locatie geregeld worden.

Wilt u meer informatie of wilt u weten wat wij voor uw kunnen betekenen?
Neem dan contact op met: info@alpenweerman.nl / remco@alpenweerman.nl

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

(Visited 274 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Val Thorens

Beste skioord 2023: Val Thorens

Val Thorens is zojuist voor de 8e keer uitgeroepen tot beste skigebied ter wereld. Val Thorens ligt op een hoogte van 2.300 m en is daarmee het hoogst gelegen skioord van Europa. Als eerste geopend (in november) en als laatste gesloten (in mei), biedt het skiërs een enorm speelterrein voor een onvergetelijke vakantie. Lees meer

Advertentie

Andorra

Atypical Andorra

Als je wilt dat je winter anders is dan anders, kom dan ontdekken dat je in de sneeuw van Andorra niet alleen kunt skiën. Andorra heeft maar liefst 300km aan skipistes, verdeeld over skigebieden. Maar er is meer. Veel meer! Lees hier alles over wintersporten in Atypical Andorra. Lees meer

Advertentie

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de 7 wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!