Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemene situatie

Tussen het hogedrukgebied Yogi boven Scandinavië en het ontwikkelende lagedrukgebied Vaia in de Middellandse Zee wordt bij ons met een noordoostelijke stroming koude lucht aangevoerd. De depressie Vaia trekt noordwaarts en zorgt ervoor dat het de komende dagen kletsnat wordt in onze streken met regen van betekenis. Na alle regen draait de stroming naar het zuiden en gaan de temperaturen weer omhoog.

De weerkaart voor vandaag. Bron: DWD.

In de kustgebieden flinke buien

Gisteren kwam het in de kustgebieden tot flinke buien en deze buien gingen lokaal gepaard met hagel en onweer. In Vlissingen viel 29, in Aagtekerke 26 en in Grijpskerke 21 millimeter. Landinwaarts viel het met de buiigheid wel mee en scheen ook geregeld de zon.

De temperatuur steeg naar 10 tot 12° met in Maastricht 9,5, in Westdorpe 9,6 en in Leeuwarden, Nieuw Beerta, Vlissingen en Wilhelminadorp 9,8°. De toppers waren Heino, Eindhoven en Ell met 11,8°. In België werd het 5 tot 12° met op de Mont Rigi 5,2 en in Kleine Brogel 12,4°.

Deze prachtige foto werd gemaakt door Maurice Vroegrijk bij de Roode vaart, Moerdijk/Zevenbergen
Debbie van Ooststroom maakte deze prachtige foto in Stompwijk.
Suzanne Vermulm maakte deze foto.
Deze mooie foto werd gemaakt door Jolanda Bakker.
Ton Wesselius maakte deze foto in Amsterdam.
Deze prachtige foto van de brug over de Niers in Gennep werd gemaakt door Diny Reijnen.
Aldo BV maakte deze foto van deze volledige regenboog in Klein-Dongen

Vrij koud

De zon schijnt op deze zondag aanvankelijk flink, maar vanuit het zuidoosten neemt geleidelijk de (hoge) bewolking toe. Het blijft wel overal droog en er waait een stevige noordoostenwind. Over land is de wind matig tot vrij krachtig en aan zee krachtig, windkracht 4 tot 6.

De temperatuur blijft voor het eerst sinds eerste Paasdag (zondag 1 april), bijna 7 maanden geleden, overal onder de 10° met vanmiddag kwikstanden van 7 tot 9°. In de Ardennen en Hoge Venen wordt het overigens niet warmer dan 3-4°. Door de stevige noordooster zal het voor het gevoel nog wat kouder zijn.

Vanavond en de komende nacht is het over het algemeen bewolkt en vanuit het zuidoosten en dan met name boven België neemt de kans op neerslag toe. Dat zal een mix zijn van regen en smeltende sneeuw en in de hogere delen van België is kans op de eerste sneeuw. Het koelt af naar waarden tussen de 2 en 4° boven nul.

Bewolkt en wat regen

Morgen heeft de bewolking de overhand en in de ochtend valt er hier en daar wat lichte regen of motregen en in de hogere delen van België valt ook wat smeltende sneeuw. Morgenmiddag zullen de droge perioden weer overheersen.

De noordoostenwind waait matig en aan zee, op de Wadden en op het IJsselmeer vrij krachtig en de temperatuur wordt niet hoger dan 6-7°. Alleen op de Wadden kan het nog een graad of 8 worden, terwijl het in de hogere delen van België zo’n 4° wordt. Voor het gevoel is het echter weer graden kouder.

Dinsdag wordt een natte dag met in het zuidwesten veel regen. Bron: meteologix.com

Na natte dinsdag gaat het kwik weer omhoog

Dinsdag wordt een kletsnatte dag. Depressie Vaia trekt over onze land naar het noordwesten en zorgt voor regen van betekenis. De koers van de depressie is nog niet helemaal zeker, maar regionaal en dan vooral in de zuidwestelijke helft kan 20-30 millimeter vallen en lokaal zelfs nog meer. Ook de wind zal van zich doen spreken met kans op zware windstoten en ook regulier een krachtige tot harde, misschien wel een stormachtige wind.

De temperatuur ligt in de regen aanvankelijk rond de 6-7°, maar uiteindelijk komt de maximumtemperatuur uit op 8 tot 10°.

De stroming draait komende week naar het zuiden en de temperaturen zullen weer gaan stijgen. Bron: meteologix.com

Vanaf woensdag krijgen we een zuidelijke stroming met aanvoer van weer zachte lucht. De neerslagkansen nemen duidelijk af en de zon zal geregeld schijnen. De temperatuur stijgt tijdens de eerste dagen van november naar 13-14°. Volgend weekend lijken de neerslagkansen weer toe te nemen en de temperatuur doet ook waarschijnlijk weer een stapje terug en ligt dan rond de norm die geldt voor begin november.

Temperatuurpluim

De temperatuurpluim voor het midden van het land. Bron: Meteologix.com

De pluim van de hoofdberekeningen voor het midden van het land laat zien dat het kwik morgen vrij laag is met slechts een graad of 7. Daarna loopt het kwik weer langzaam, maar gestaag op naar waarden in de buurt van de 15° aan het eind van de week. Op termijn gaat het kwik weer omlaag.

Ook deze foto werd gemaakt door Jolanda Bakker.
Collega Sander Engelen maakte deze prachtige foto.
Daniëla de Vries maakte deze prachtige foto in Tilburg.
Aad Hogenboom maakte deze foto in Roelofarendsveen.
Trijntje van den Berg maakte deze foto. Schitterende lucht boven een doorsnee van een grafheuvel op de Elspeeterheide
Leo Nieuwenhuizen maakte deze prachtige foto van een Regenboog in Almkerk.
De dag eindigde fraai met deze zonsondergang. Jolanda Bakker maakte de foto.

Voor deze zondag in wintertijd wil het hierbij weer laten. Maak er een mooie dag van en graag weer tot morgen voor een vers en nieuw weerpraatje voor de Lage Landen.

Maak je ook weerfoto’s? Stuur ze gerust in en wij plaatsen ze bij de berichten. Hoe leuk is het dat vele honderden en soms zelfs duizenden mensen je foto bij de berichten zien. Insturen kan via foto@alpenweerman.nl of via Twitter: @alpenweerman of @ricoschroder

Versterk ons team of word sponsor

Alpenweerman.nl is volop groeiende en heeft steeds meer lezers voor de dagelijkse weerpraatjes voor zowel de Alpen als voor de Lage Landen. Verder verschijnen er met regelmaat ook andere zeer interessante artikelen.

Mocht je interesse hebben om binnen het Alpenweerman platform te participeren of om ons team te komen versterken (Alpenweer, Benelux-weer, IT, marketing, bloggen, vloggen, sociale media) neem dan contact met ons op via info@alpenweerman.nl 

Wil je sponsor of partner worden, dan kan ook geheel vrijblijvend contact met ons worden opgenomen via het genoemde mailadres en vraag dan naar de mogelijkheden.

Wat kunnen we voor u betekenen…

  • Weerbericht op maat, waar ook ter wereld (weathercard service)
  • Trainingen voor bedrijven, scholen, verenigingen, sponsoren etc..
  • Cursussen tbv weerkunde, meteo, weerstations etc..
  • Kennissessies op locatie (ook in het buitenland)
  • Seminars en Webinars
  • NIEUW excl. compleet verzorgde “Ski Safari’s” Wallis (Aletsch / Zermatt – Cervinia)
  • Ook in de Alpenlanden kan het op locatie geregeld worden.

Wilt u meer informatie of wilt u weten wat wij voor uw kunnen betekenen?
Neem dan contact op met: info@alpenweerman.nl / remco@alpenweerman.nl

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

(Visited 534 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier