Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemene situatie:
Het is dit weekend rustig weer met naast geregeld zon ook kans op wat regen of een enkele bui door rondtollende kleine hoogtelaagjes. Na het weekend zorgt een opbouwend hogedrukgebied boven Scandinavië voor het zomergevoel. De zon gaat volop schijnen, het blijft droog en het wordt warm met temperaturen later in de week van 20 tot 25°. Zomer in april dus!

De verwachte weerkaart voor vandaag. Bron: DWD

Gisteren: wolkenvelden
Gisteren scheen geregeld de zon, maar er waren ook wolkenvelden en later op de dag kreeg het oosten van het land te maken met een regengebied boven Duitsland. De meeste zonuren werden in de noordelijke helft genoteerd met hier en daar 5 uur zon.

De temperatuur steeg naar 12-13° in het westen en naar 17-18 in het noordoosten. Vlissingen noteerde 11,7, Voorschoten 12,4 en Wijk aan Zee 12,6°. De toppers waren Eelde met 17,9 en Hoogeveen met 18,1°. In België lagen de maxima tussen de 12 en ruim 16° met in Humain en Buzenol 16,2 en in Chievres 16,5°.

De dag begon fraai. De foto werd gemaakt door Debbie van Ooststroom in Stompwijk.
Ook Ton Wesselius uit Roelofarendsveen maakte een fraaie foto van de zonsopkomst.
Albert Thibaudier zag een kring om de zon in Heerenveen.
Een rondje Rotte op een rustige vrijdag. Jolanda Bakker maakte de foto.
Jacomien Heeres maakte deze foto op Terschelling.

Vandaag: perioden met zon
Het is op deze zaterdag heel aardig lenteweer met flinke perioden met zon. Vanochtend regent het in het (uiterste) noordoosten, maar elders blijft het tot ver in de middag droog en er waait een zwakke tot hooguit matige westenwind.

De temperatuur loopt op naar ongeveer 13-14° in de noordelijke en westelijke kustgebieden en naar 15 tot 19 elders met de hoogste temperaturen in de zuidoostelijke helft van het land. In België liggen de maxima tussen de 16° aan zee en 19 in het centrum.

De verwachte maxima voor vandaag volgens het HirLam model. Bron: wetteronline.de

Vanavond en de komende nacht is het bewolkt en vanuit het zuiden trekt een gebied met (buiige) regen over het land naar het noorden. De temperatuur daalt naar waarden tussen de 8 en 12°.

Morgen: buien
Morgen starten we de zondag in de noordelijke helft met buiige regen. De regen trekt geleidelijk via het noorden het land uit en de rest van de dag schijnt geregeld de zon, maar in de middag is er weer een enkele bui mogelijk.

De wind waait zwak tot matig uit het zuiden tot zuidwesten en de temperatuur stijgt naar 17 tot 19, in het zuidoosten lokaal naar een graad of 20.

De verwachte weerkaart voor maandag volgens EC. Bron: wetteronline.de

Na morgen: aprilzomer
Na het weekend zijn er maandag nog wolkenvelden en hier en daar is nog altijd een bui mogelijk. De temperatuur is tijdelijk wat lager en stijgt naar 12-13° in het westen en naar 15 tot 17 landinwaarts.

De verwachte weerkaart voor donderdag volgens EC. Bron: wetteronline.de

Vanaf dinsdag bouwt er een hogedrukgebied boven onze streken op en dit hoog trekt later in de week naar het zuiden van Scandinavië. De wind draait naar het oosten tot zuidoosten en de aprilzomer gaat beginnen.

We schakelen namelijk over op een droog, zonnig en warm weertype dat doet denken aan de zomer. De temperaturen lopen op naar warme waarden van 20° en meer. Woensdag kan het in het zuiden een graad of 22 en donderdag en vrijdag lokaal zo’n 24° worden.

Deze prachtige foto werd gemaakt door Martin Vye in Wolvega.

UV-Index: 4 tot 5
De UV-index is tot en met maandag 4 en vanaf dinsdag 5. Een UV-index van 4 is zwak en dat betekent dat de onbeschermde huid rood verkleurt in 25 tot 35 minuten. Een UV-index van 5 is matig en de onbeschermde huid verkleurt dan al in 15 tot 25 minuten. Vergeet dan ook niet om te smeren!!

Temperatuurpluim:

De temperatuurpluim voor het midden van het land. Bron: Kachelmannwetter.com

De pluim van de hoofdberekeningen van de diverse weermodellen laat zien dat de temperatuur vanaf dinsdag oploopt naar waarden boven de 20°. Vooral de periode woensdag tot en met zaterdag lijken warme dagen te worden. Aan het eind van de pluim gaat het kwik weer wat naar beneden. Voor de volledigheid ‘hoort’ het volgens het langjarig gemiddelde tot 20 april een graad of 14 te zijn en vanaf de 21e een graad of 16.

Deze mooie zwanenfoto werd gemaakt door Ton Wesselius.

Speciaal voor watersporters de windverwachting voor vandaag en morgen:
De wind waait uit het westen en is vandaag zowel over land als aan zee matig van kracht met 7 tot 10 knopen. De windstoten liggen rond de 13 knopen, maar later vandaag neemt de wind in kracht af.

Morgen waait de wind uit het zuidwesten met 9 tot 11 knopen. De windvlagen komen opnieuw uit op zo’n 13 knopen.

Jolanda Bakker maakte deze kleurrijke lentefoto.
Ook deze foto werd gemaakt door Jolanda Bakker.
Onrustige wolkenlucht gistermiddag in Stiens. Het bleef wel droog. De foto werd gemaakt door Meteo Nederland.
De zonsondergang was erg fraai. Jolanda Bakker maakte ook deze foto.

Dit was het weer voor deze zaterdag. Morgen zal Daan het weerpraatje voor de zondag verzorgen en ik ben er dan maandag weer. Voor nu een fijne dag, goed weekend en graag weer tot morgen.

Join Alpenweerman community:
Alpenweerman.nl heeft steeds meer lezers voor de dagelijkse weerpraatjes voor zowel de Alpen als voor de Lage Landen en met regelmaat verschijnen er ook andere zeer interessante artikelen. Bovendien staan we op een hele mooie 6e plaats voor ‘meest effectieve en toonaangevende Nederlandse wintersportwebsite 2018’. Daarnaast zijn we ook nog eens de snelste stijger!

Het gehele artikel is te lezen via de website van skiweather.eu op onderstaande link:
THE 10 MOST INFLUENTIAL DUTCH WINTER SPORT WEBSITES IN 2018

Mocht je interesse hebben om binnen het Alpenweerman platform te participeren of om ons team te komen versterken (Alpenweer, Benelux-weer, IT, marketing, bloggen, vloggen, sociale media) neem dan contact met ons op via info@alpenweerman.nl 

Wil je sponsor of partner worden van ‘The fastest rising star at the sky’, dan kan ook geheel vrijblijvend contact met ons worden opgenomen via het genoemde mailadres en vraag naar de mogelijkheden.

Wij kunnen de volgende diensten leveren:
Weerbericht op maat! Maak je niet druk om het weer, dat doen wij voor u!

  • Trainingen voor bedrijven, scholen, verenigingen, sponsoren etc..
  • Cursussen tbv weerkunde, meteo, weerstations etc..
  • Kennissessies op locatie (ook in het buitenland)
  • Seminars en Webinars
  • NIEUW Excl. compleet verzorgde “Ski Safari ‘s” Wallis (Aletsch / Zermatt – Cervinia)
  • Wereldwijde weathercard service
  • Ook in de Alpenlanden kan het op locatie geregeld worden.

Wilt u meer informatie of wilt u weten wat wij voor uw kunnen betekenen?
Neem dan contact op met: info@alpenweerman.nl / remco@alpenweerman.nl

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

(Visited 305 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier