Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemene situatie

Het lagedrukgebied Yu ligt op de Noordzee en rondom dit laag trekken storingen en deze zullen over onze streken trekken. Het is en blijft dan ook wisselvallig met vandaag ook een vrij koele dag. De komende dagen zal het kwik weer langzaam omhoog kruipen.

De weerkaart voor vandaag. Bron: DWD.

Regen, later opklaringen

Gisteren was het bewolkt en er viel van tijd tot tijd weer enige regen. Later op de dag klaarde het vanuit het zuidwesten op. In Odijk viel 36 en in Kortenhoef 28 millimeter.

De temperatuur steeg naar 18° in het noordwesten en naar 21-22 in het zuiden en zuidoosten. Wijk aan Zee en Berkhout kwamen uit op 17,8 en Terschelling op 18,0°. Westdorpe en Hupsel waren het warmst met 21,8°. In België werd het 17 tot 23° met in Sint Katelijne Waver 23,0°.

Rustige start van de dag bij Jannes Wiersema gisteren.
Debbie van Ooststroom maakte deze foto.
Albert Thibaudier maakte deze foto.
Later op de dag klaarde het geleidelijk op. Jolanda Bakker maakte deze foto.

Vrij koele vrijdag

Afgelopen nacht was het bewolkt en viel er weer enige tijd regen. Vooral aan zee kwam het ook tot onweer, vanwege een sterk afkoelende bovenlucht. Vandaag trekt de regen naar het oosten weg en vanuit het westen klaart het geleidelijk op, maar vooral in het noorden is er ook nog een bui mogelijk.

De wind waait uit het westen en neemt toe naar matig over land en naar vrij krachtig tot krachtig aan zee, windkracht 5 tot 6. De temperatuur is vrij laag voor de tijd van het jaar en stijgt naar 16° op de Wadden en in het noordwesten en naar 18 in het zuiden en oosten.

Vanavond en de komende nacht hebben we een mix van wolken en opklaringen. In het noorden is en blijft er aanhoudend kans op buien. De temperatuur daalt naar een graad of 7 in het zuidoosten en naar 11 tot 13 in het westen. In de Ardennen en Hoge Venen kan het afkoelen naar een graad of 3.

Morgenmiddag regen, zondag een enkele bui

Morgen neemt al vrij snel de bewolking toe, maar in het oosten en zuidoosten van het land schijnt eerst nog even de zon. Morgenmiddag gaat het vanuit het westen licht regenen, maar in de Brabant en Limburg en langs de oostgrens blijft het waarschijnlijk droog. Ook in België zijn de neerslagkansen klein.

De wind waait uit het zuidwesten en is matig over land en vrij krachtig tot krachtig aan zee en op de Wadden en de temperatuur is weer wat hoger en stijgt naar 18 tot 20°. In het zuidoosten en in Belgisch Limburg kan het weer 21° worden.

Zondag zijn er perioden met zon, maar verspreid over het land is ook een bui mogelijk. Het is duidelijk weer warmer met zo’n 20° in het noorden en noordwesten en 23 in het zuidoosten van het land.

Volgende week is de luchtdruk hoog boven en ten zuiden van onze streken. Ten noorden is de luchtdruk een stuk lager. Bron: meteologix.com

Licht wisselvallig met prima temperaturen

Na het weekend vinden we hogedruk over en ten zuiden van onze streken. Ten noorden van ons is de luchtdruk laag. Het blijft dan ook licht wisselvallig met vooral in het noorden van het land soms wat regen of enkele buien van schampende storingen.

Geregeld schijnt ook de zon en de temperaturen liggen tussen de 20 en 25° met continue de hoogste temperaturen in het zuiden en zuidoosten.

Temperatuurpluim

De temperatuurpluim voor het midden van het land. Bron: Kachelmannwetter.com

De pluim van de hoofdberekeningen voor het midden van het land laat zien dat het kwik na deze koele vrijdag gaat stijgen. Elke dag komt er een graadje bij en vanaf zondag ligt het kwik weer rond en volgende week boven de 20°. Later volgende week nemen de verschillen tussen de modellen toe, maar het lijkt erop dat het kwik dan weer gaat dalen.

Deze prachtige foto werd gemaakt door Joyce Derksen.

De windverwachting voor vandaag en morgen voor watersporters:

De wind waait uit het westen en neemt over land toe naar 15-16 en aan zee naar 19 tot 20 knopen. De windvlagen liggen aan zee rond de 23-24 knopen.

Morgen een west tot zuidwestenwind die over land 12-13 en aan zee 17-18 knopen is. De windvlagen liggen rond de 22 knopen.

De paddenstoelen schieten uit de grond. Jolanda Bakker maakte de foto.

Dit was het weer voor vandaag. Maak er een mooie dag van en graag weer tot morgen voor een nieuw weerpraatje.

Versterk ons team of wordt sponsor

Alpenweerman.nl is volop groeiende en heeft steeds meer lezers voor de dagelijkse weerpraatjes voor zowel de Alpen als voor de Lage Landen. Verder verschijnen er met regelmaat ook andere zeer interessante artikelen.

Mocht je interesse hebben om binnen het Alpenweerman platform te participeren of om ons team te komen versterken (Alpenweer, Benelux-weer, IT, marketing, bloggen, vloggen, sociale media) neem dan contact met ons op via info@alpenweerman.nl 

Wil je sponsor of partner worden, dan kan ook geheel vrijblijvend contact met ons worden opgenomen via het genoemde mailadres en vraag dan naar de mogelijkheden.

Wat kunnen we voor u betekenen…

  • Weerbericht op maat, waar ook ter wereld (weathercard service)
  • Trainingen voor bedrijven, scholen, verenigingen, sponsoren etc..
  • Cursussen tbv weerkunde, meteo, weerstations etc..
  • Kennissessies op locatie (ook in het buitenland)
  • Seminars en Webinars
  • NIEUW Excl. compleet verzorgde “Ski Safari ‘s” Wallis (Aletsch / Zermatt – Cervinia)
  • Ook in de Alpenlanden kan het op locatie geregeld worden.

Wilt u meer informatie of wilt u weten wat wij voor uw kunnen betekenen?
Neem dan contact op met: info@alpenweerman.nl / remco@alpenweerman.nl

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

(Visited 397 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier