Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Typisch april, want na deze lenteachtige maandag wordt het de komende dagen flink kouder. Vooral woensdag tot en met vrijdag is het met 8 tot 12 graden aan de frisse kant. Het weerbeeld is wisselend tussen noord en zuid, want in het noorden en ook in het midden zal de zon geregeld schijnen. In de zuidelijke helft zijn meer wolken en is er tot en met woensdag kans op regen of enkele buien. In en vanaf het weekend gaat het kwik weer omhoog.

De weerkaart van vandaag. Bron: DWD
Net als gisteren zal ook vandaag de zon weer volop schijnen. Jolanda Bakker maakte de foto.

Net als gisteren is het ook vandaag prachtig lenteweer met veel zon. Later neemt in vooral de zuidelijke helft en in België de bewolking toe en gaandeweg de dag neemt de kans op een regen- of onweersbui daar toe. In de zuidelijke helft waait het niet of nauwelijks uit uiteenlopende richtingen, naar het noorden toe waait de wind uit het oosten tot noordoosten en is overwegend matig van kracht. Op de Wadden wordt de wind later (vrij) krachtig uit het noordoosten.

De temperatuur loopt op veruit de meeste plaatsen op naar waarden tussen de 18 en 20, lokaal 21 graden. Alleen op de Wadden, in het noordwesten alsook in het zuidwesten en langs de Belgische kust blijft het kwik steken bij 13 tot 15 graden.

Gisteren konden we de eerste warme dag van 2019 noteren. Het werd op de meeste plaatsen zo’n 20 tot 22 graden met in De Bilt 20,9, in Gilze Rijen 21,9 en in Hoek van Holland 22,1 graden.

Vanavond en de komende nacht krijgen we een afwisseling van wolkenvelden en opklaringen. In de zuidelijke helft en zeker over België komt het tot enkele regen- en onweersbuien, elders blijft het droog. De temperatuur daalt naar een graad of 2 in het (heldere) noordoosten en naar 6 tot 8 graden in het westen en zuiden.

De zon kwam er gisteren fraai bij. Ton Wesselius maakte de foto.
John Klos maakte ook weer een prachtige foto van de opkomende zon.
Het was een perfecte dag om er lekker op uit te gaan. Albert Thibaudier maakte deze foto in het Fries Terhorne.
In de middag verschenen er her en der wat stapelwolken. Albert Thibaudier maakte ook deze foto.
Jolanda Bakker maakte deze foto op een prachtige ZONdag!
Collega Ricardo maakte deze foto in Barendrecht.
Jannes Wiersema maakte deze foto op een zonnige zondag.

Morgen schijnt in het noorden van het land de zon volop, verder naar het zuiden komt hoge sluierbewolking voor en over het (uiterste) zuiden van het land en over België zit dikkere bewolking. Daar is dan ook kans op enkele regen- en onweersbuien.

De wind waait uit het noordoosten en is matig over land en (vrij) krachtig in het noorden en noordwesten. Met die wind wordt koelere lucht aangevoerd waarin de temperatuur lager uitkomt dan gisteren en vandaag. Het wordt morgen 11 graden in het noorden en nog altijd 15 graden in het zuiden en in België. Op de Wadden blijft het kwik steken bij maximaal 10 graden.

Woensdag verandert er niet zo gek veel. In het noorden en (deels) midden van het land schijnt de zon en in het zuiden en over België zit meer bewolking. Het blijft wel over het algemeen droog. De noordoostenwind waait matig over land en (vrij) krachtig aan zee en de temperatuur verliest met maximaal 8-9 graden in het noorden en 13, lokaal 14 graden in het zuiden weer wat terrein.

De verwachte weerkaart voor later deze week. Bron: wetterzentrale.de

De rest van de week is het met 8 tot hooguit 12 graden te koud voor de tijd van het jaar. Ook de nachten verlopen vrij fris met waarden dichtbij of soms onder het vriespunt. Het weerbeeld laat een mix van zon en wolkenvelden zien en het blijft daarbij droog. De lage temperaturen worden aangevoerd door een stevige noordoostelijke stroming tussen hogedruk ten noorden en lagedruk ten zuiden van onze streken.

Het noordelijke hogedrukgebied zal vanaf zondag boven Scandinavië liggen en de stroming draait bij ons dan weer naar het oosten en later zelfs zuidoosten. De neerslagkansen blijven klein en de temperaturen zullen weer duidelijk gaan stijgen. In de week naar Pasen kan het dan zomaar weer richting de 20 graden gaan.

De temperatuurpluim voor het midden van het land. Bron: Meteologix.com

De pluim van de hoofdberekeningen van de diverse weermodellen voor het midden van het land laat zien dat de temperatuur na vandaag duidelijk gaat dalen naar waarden rond de 10 graden later in de week. Vanaf het weekend gaat de temperatuur weer langzaam omhoog. Ook is goed te zien dat de nachten vrij koud zijn met kans op lichte vorst. Typisch april.

Deze prachtige foto werd gemaakt door Ton Wesselius. In de middag verschenen er wat stapelwolken.

De windverwachting voor surfers en zeilers:
De wind waait uit het noordoosten en neemt toe naar 10-11 knopen. De windvlagen blijven onder de 15 knopen. Vanavond nemen de windvlagen toe. Morgen staat er ook een noordoostenwind, maar dan met 17-18 knopen. De windvlagen liggen tussen de 20 en 25 knopen.

Lente! Suzanne Vermulm maakte de foto.
In Middelharnis staan de tulpenvelden al in bloei. Johan Klos maakte de foto.
De dag eindigde ook weer erg fraai. Trijntje van den Berg maakte deze foto in Barendrecht.
Suzanne Vermulm maakte deze prachtige foto van de zonsondergang.
Deze prachtige foto werd gemaakt in Rotterdam door Deborah Bakker.

Dit was het weer voor deze maandag. Morgen ben ik er weer en dan kijken weer weer verder naar de weersverwachting voor de komende tijd. Voor nu een mooie maandag en graag weer tot morgen.

Praat gerust verder mee op ons forum, maar wil je echt alles weten over het weer? Dan is onze outdoor Meteorologie training op 25 mei 2019 echt iets voor jou. Na de succesvolle editie van vorig jaar organiseert Alpenweerman weer in samenwerking met Surviking deze training. Vele onderwerpen komen aan bod zoals wolkenherkenning en weerkaarten lezen met een link naar outdoor activiteiten (wandelen, fietsen, kanoën, trektochten etc.). Voor meer informatie en inschrijvingen (let op: vol=vol) kun je terecht op de website van Surviking.

Maak je weerfoto’s? Stuur ze gerust in en wij plaatsen ze bij de berichten. Hoe leuk is het dat duizenden mensen je foto bij de berichten zien. Insturen kan via foto@alpenweerman.nl of via Twitter: @alpenweerman, @ricoschroder, @maartenminkman of @daaanvdb.

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. 

(Visited 582 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier