Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemene situatie:
Het hogedrukgebied Quinlan zorgt vandaag nog voor een zomerse dag, maar vanuit het westen nadert een koufront en na passage daarvan hebben we morgen een koele Hemelvaartsdag. Na een record zonnige eerste week van mei krijgen we nu dus wat meer variatie in het weer. Een uitloper van het Azorenhoog zorgt vrijdag en zaterdag weer voor duidelijk hogere temperaturen. Bovendien blijft het dan droog met geregeld zon. Zondag gaat het regenen en gaat het kwik weer omlaag.

De weerkaart van vandaag. Bron: DWD

Gisteren: weer 14 uur zon
Ook gisteren scheen de zon weer 14 uur aan een strakblauwe lucht. Het aantal zonuren is de 100 inmiddels gepasseerd en nooit eerder was het de eerste 8 dagen van mei zo zonnig als dit jaar.

De temperatuur steeg overal naar zomerse waarden. De maxima kwamen uit tussen de 25 en 28° met op Vlieland 25,3 en in Gilze-Rijen 28,5°. In België lagen de maxima tussen de 22 en 28° met in Gent 28,6°.

Opnieuw een strakblauwe lucht. Debbie van Ooststroom maakte de foto in Stompwijk.
Jolanda Bakker uit Zevenhuizen maakte deze fraaie foto.
De stranden lagen de laatste dagen vol. Deze foto werd gemaakt door Aad Hogenboom op het strand van Noordwijk.
Heerlijk fietsweer in het land van Maas en Waal. De foto werd gemaakt door Peter van Lindenberg.

Vandaag: wederom veel zon
Op deze woensdag gaat het weerbeeld langzaam veranderen, maar aanvankelijk schijnt de zon weer volop. Vanmiddag verschijnt er weer eens wat bewolking, maar het blijft droog.

De wind waait eerst zwak uit het zuidoosten, maar vanuit het westen gaat de wind draaien naar noordwest. De temperatuur loopt in het zuidwesten op naar maximaal 17-18°, elders in de westelijke helft wordt het 19 tot 22°.

In een strook over het midden van het land wordt het 23 tot 25 en in de oostelijke helft (globaal ten oosten van de denkbeeldige lijn Leeuwarden, Lelystad, Eindhoven) worden nog zomerse maxima genoteerd met kwikstanden van 26 tot 28, lokaal zelfs 29°. In België wordt het maximaal 15-16° langs de westkust en 21 tot 27 elders met de hoogste temperaturen in Belgisch Limburg.

Vanavond neemt de bewolking toe en komende nacht is er vooral landinwaarts kans op enkele buien en langs de oostgrens is er daarbij ook kans op onweer. De temperatuur daalt naar waarden tussen de 10 en 13°.

Morgen: merkbaar koeler
Morgen, Hemelvaartsdag, is het aanvankelijk bewolkt en er trekken enkele buien over het land naar het noordoosten. Morgenmiddag klaart het vanuit het westen weer breed op en gaat de zon schijnen.

De wind waait uit het noordwesten en is matig over land en vrij krachtig aan zee en op de Wadden (windkracht 3 tot 5) en de temperatuur is merkbaar lager. Het wordt maximaal 14-15° in de kustgebieden en 16-17, lokaal 18 landinwaarts.

De verwachte weerkaart voor vrijdag volgens EC. Bron: wetteronline.de

Na morgen: variatie neemt toe
Vrijdag snoert er een hogedrukgebied af vanuit het Azorenhoog en trekt over onze streken naar het noordoosten. Het zorgt bij ons voor een droge dag met flink wat zonneschijn.

Na een frisse start met temperaturen tussen de 3 en 7° loopt de temperatuur vrijdagmiddag op de meeste plaatsen op naar 18 tot 20°. In het noordwesten en op de Wadden wordt het 16-17° en in het zuidoosten van het land en in delen van België kan het 21° worden.

De verwachte weerkaart voor zaterdag volgens EC. Bron: wetteronline.de

In het weekend vinden we zaterdag hogedrukgebieden boven Scandinavië en bij de Azoren en lagedruk op de Atlantische Oceaan. In onze streken is het rustig weer met vrij veel hoge bewolking, maar zeker in de ochtend ook nog met zonneschijn. In de middag zal de bewolking geleidelijk toenemen en dikker worden.

De temperatuur stijgt bij een zwakke zuidoostenwind naar 20 tot 24° met de hoogste temperaturen landinwaarts. Op de stranden is in de middag een zeewind mogelijk met als gevolg dalende temperaturen.

De verwachte weerkaart voor zondag volgens EC. Bron: wetteronline.de

Zondag krijgen we te maken met een depressie boven onze streken en daardoor is het bewolkt en zijn er perioden met regen. In het oosten en noordoosten kan het ook tot onweer komen. De temperatuur is met 15 tot 18° dan ook weer lager.

Na het weekend vinden we hogedruk ten westen en lagedruk ten oosten van onze streken. We krijgen dan ook een mix van wolken en zon en van tijd tot tijd ook wat regen of enkele buien. Een wisselvallig weerbeeld dus. De temperatuur loopt langzaam weer wat op.

UV-Index: 6
De kracht van de zon is in deze tijd vrij hoog. De UV-index is vandaag en de komende dagen 6 en een UV van 6 betekent matig en de onbeschermde huid kan dan ook gemakkelijk rood kleuren en verbranden na 15 tot 20 minuten. Als je een huid hebt die zeer snel verbrandt dan kan het zelfs al na 10 minuten. Goed smeren is dan ook het advies!

Temperatuurpluim:

De pluim voor het midden van het land van de diverse ‘opers’ van diverse weermodellen. Bron: Kachelmannwetter.com

De pluim van de hoofdberekeningen laat zien dat er ook in de temperatuur variatie komt. Vandaag wordt het nog zomers warm in het midden van het land, maar morgen is het kwik duidelijk en merkbaar lager. Vrijdag loopt het kwik weer op en zaterdag wordt weer een warme dag met temperaturen boven de 20°. Vanaf zondag is de temperatuur weer lager, maar volgende week loopt het kwik langzaam weer op…

Martin Vye maakte deze prachtige zomerse foto.

Speciaal voor watersporters de windverwachting voor vandaag en morgen:
Vanochtend waait het niet of nauwelijks, vanmiddag neemt vanuit het westen de noordwestenwind toe naar 5 tot 10 knopen. De windvlagen kunnen vanmiddag de 15-16 knopen halen. De golfhoogte neemt toe van 0,1 naar 0,3 meter en de zeewatertemperatuur is 14°.

Morgen waait de wind met 11 tot 15 knopen. De windstoten halen de 23-24 knopen. De golfhoogte wordt in de middag 0,9 tot 1,0 meter en de watertemperatuur is 13°.

Deze prachtige lentefoto werd gemaakt door Ton Wesselius.

Dit was het weer voor vandaag. Morgen op Hemelvaartsdag ben ik er weer en dan kijken we weer verder naar de ontwikkelingen op de weerkaart. Voor nu een mooie zonnige dag en graag weer tot morgen.

Alpenweerman en Surviking presenteren: Outdoor Meteorologie Training
In samenwerking met Surviking staat op zaterdag 23 juni een outdoor meteorologie training gepland. Wil je alles weten over het weer, maar ook hoe je deze kennis kunt toepassen tijdens je buitenactiviteiten? Dan is deze training echt iets voor jou! Vele onderwerpen zoals wolkenherkenning, het lezen van weerkaarten, gevaren herkennen en de relatie van het weer met outdooractiviteiten zullen voorbij komen. Voor aanmelding en meer informatie kun je op de website van Surviking terecht door –HIER– te klikken of door de link te kopiëren in je browser: https://surviking.nl/outdoor-meteorologie-training/.

Join Alpenweerman community:
Alpenweerman.nl heeft steeds meer lezers voor de dagelijkse weerpraatjes voor zowel de Alpen als voor de Lage Landen en met regelmaat verschijnen er ook andere zeer interessante artikelen. Bovendien staan we op een hele mooie 6e plaats voor ‘meest effectieve en toonaangevende Nederlandse wintersportwebsite 2018’. Daarnaast zijn we dit jaar ook nog eens de snelste stijger!

Mocht je interesse hebben om binnen het Alpenweerman platform te participeren of om ons team te komen versterken (Alpenweer, Benelux-weer, IT, marketing, bloggen, vloggen, sociale media) neem dan contact met ons op via info@alpenweerman.nl 

Wil je sponsor of partner worden van ‘The fastest rising star at the sky’, dan kan ook geheel vrijblijvend contact met ons worden opgenomen via het genoemde mailadres en vraag dan naar de mogelijkheden.

Wij kunnen de volgende diensten leveren:
Weerbericht op maat! Maak je niet druk om het weer, dat doen wij voor u!

  • Trainingen voor bedrijven, scholen, verenigingen, sponsoren etc..
  • Cursussen tbv weerkunde, meteo, weerstations etc..
  • Kennissessies op locatie (ook in het buitenland)
  • Seminars en Webinars
  • NIEUW Excl. compleet verzorgde “Ski Safari ‘s” Wallis (Aletsch / Zermatt – Cervinia)
  • Wereldwijde weathercard service
  • Ook in de Alpenlanden kan het op locatie geregeld worden.

Wilt u meer informatie of wilt u weten wat wij voor uw kunnen betekenen?
Neem dan contact op met: info@alpenweerman.nl / remco@alpenweerman.nl

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

(Visited 324 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier