Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemeen: het lagedrukgebied Xavier zal met name later vandaag en morgen zorgen voor flink wat nattigheid. Voor die tijd is er ook al een bui mogelijk. Na passage profiteren we donderdag van een uitloper van hogedruk en is het droog, maar vrijdag zorgt een nieuwe storing voor nattigheid in de vorm van buien. Op de langere termijn is weer warmer weer in zicht, want komend weekend lopen de temperaturen weer op naar 20° en meer.

de weerkaart voor vandaag. Bron: DWD

Gisteren was het bewolkt, maar hier en daar scheen ook geregeld de zon. Aanvankelijk was het droog, maar vanuit het zuiden ging het in de middag af en toe regenen. In het oosten van het land kwam het daarbij ook tot onweer en gistermiddag viel er bijvoorbeeld in Losser 12 millimeter.

De temperatuur had er nog zin in en steeg naar waarden tussen de 22 en 28° met in Arcen maximaal 28,1 en in Ell 28,4°. De komende dagen zullen we dergelijke temperaturen niet meer halen.

gisteren hadden we een mix van zon en flinke stapelwolken. De foto werd gemaakt door Albert Thibaudier
Prachtige kleurrijke zonsondergang gisteren. De foto werd gemaakt door Ton Wesselius

Vanochtend schijnt geregeld de zon en hier en daar en met name in de noordwestelijke helft is een bui mogelijk. Vanmiddag neemt het aandeel buien overal toe en de zon verdwijnt steeds vaker achter flinke wolkenvelden.

De west tot zuidwestenwind waait overwegend matig en aan zee soms vrij krachtig en de temperatuur is nog altijd prima voor de tijd van het jaar en stijgt naar 20 tot 23° met de laagste temperaturen in de kustgebieden en de hoogste in het zuidoosten.

Vanavond en de komende nacht is het bewolkt en er valt geruime tijd buiige regen op de nadering van het frontensysteem behorende bij depressie Xavier. Over België is later ook onweer mogelijk. De zuidwestenwind waait matig en de temperatuur daalt naar waarden tussen de 13 en 15°.

ook bij Martin Vye flinke stapelwolken
de verwachte weerkaart voor morgen. Bron: DWD

Morgen trekt het lagedrukgebied Xavier over onze streken met geruime tijd buiige regen. Over de zuidelijke helft van de Lage Landen is er ook kans op onweer. Pas in de loop van de middag wordt het vanuit het westen droog en komt nog de zon tevoorschijn. Er wordt veel regenwater verwacht, want het ECMWF verwacht tussen vanavond en morgenavond op veel plaatsen zo’n 30 millimeter. Ook het Amerikaanse GFS verwacht neerslaghoeveelheden van 30 tot lokaal zelfs 40 millimeter.

tot en met woensagavond wordt er erg veel regenwater verwacht. Dit is het verwachtingskaartje van GFS met de cumulatieve som. Bron: wetteronline.de

De aanvankelijk zwakke wind wordt noord tot noordwest en wordt matig over land en vrij krachtig tot krachtig aan zee en de temperatuur blijft in de regen overal onder de 20°. Het wordt zo’n 18-19°. In België kan het wel lokaal 20° worden.

de verwachte weerkaart voor donderdag. Bron: DWD

Donderdag profiteren we van een uitloper van het Azorenhogedrukgebied en blijft het droog. De zon schijnt bovendien geregeld en met temperaturen van 19 tot 21° is het ook weer wat warmer.

Vrijdag en het komende weekend zitten we aan de noordflank van het Azorenhoog en schijnt geregeld de zon. Vrijdag komt het ook nog tot enkele buien en in het weekend is er met name in de noordelijke helft kans op wat lichte regen of een enkele bui. De temperaturen gaan geleidelijk weer omhoog met op zondag temperaturen tussen de 22 en 26°. De zomerdip lijkt dan ook van korte duur.

De stijging van temperatuur komend weekend is ook weer goed zichtbaar aan onderstaande temperatuurpluim.

De temperatuurpluim voor de komende 10 dagen voor het midden van het land. Bron: Kachelmannwetter.com

Met de dagelijkse pluim sluit ik weer af voor vandaag. Morgen ben ik er weer met een vers weerpraatje. Maak er een mooie dag van en graag weer tot morgen. Voor een ieder die op vakantie gaat wens ik een fijne vakantie.

ook deze foto werd gisteren gemaakt door Albert Thibaudier

Join Alpenweerman community:
Alpenweerman.nl heeft steeds meer lezers voor de dagelijkse weerpraatjes voor zowel de Alpen als voor de Lage Landen en met regelmaat verschijnen er ook andere interessante artikelen. Wil je sponsor of partner worden van het snel groeiende platform Alpenweerman.nl, neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op via info@alpenweerman.nl.

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

(Visited 521 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier