Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Algemene situatie: een lagedrukgebied boven onze streken lieten meerdere regen/buienzones over het land trekken. De depressie trekt naar het noordoosten weg waardoor de wisselvalligheid afneemt, maar vooral vandaag en in mindere mate morgen zien we de effecten van het systeem nog. Later neemt een hogedrukgebied het over.

We hebben momenteel te maken met de naweeën van het lagedrukgebied dat richting het noordoosten wegtrekt. https://www.alpenweerman.nl/weerkaarten/

Vandaag is het nog wisselvallig. Verspreid over het land komen stevige buien voor, en daarbij kunnen ook hagel en onweer voorkomen. De meeste buien komen voor in de ochtend, in de middag klaart het vanuit het westen geleidelijk op. In het oosten blijft dus nog wel tot ver in de middag de kans op een bui aanwezig. De west tot noordwestelijke wind is aanvankelijk nog matig tot vrij krachtig en neemt in de avond af. De maximumtemperaturen liggen tussen de 12 graden in het noorden en 15 graden in het zuiden, wat vrij fris is voor de tijd van het jaar.

Foto: Jolanda Bakker

Morgen is er meer ruimte voor de zon, al komen er nog altijd enkele wolkenvelden en stapelwolken voor. Vooral in het noordoosten en oosten is er in de loop van de ochtend en middag kans op een bui.

Morgen in de loop van de middag en avond wordt het vanuit het zuidwesten uit bewolkter en neemt de kans wat neerslag toe, vooral in het zuiden van Nederland en in België. Er staat een zwakke tot matige wind uit west tot zuidwestelijke richting. De temperatuur loopt op tot 12 graden op de Wadden tot maximaal 19 graden in België.

Maandag draait de wind naar het noorden en daardoor wordt koelere lucht aangevoerd dan op de zondag. Zo wordt het op de Wadden niet warmer dan een graad of 11 terwijl het in het binnenland een graad of 17 wordt. Er is vrij veel ruimte voor de zon, maar er komen ook stapelwolken voor waaruit lokaal een bui kan vallen.

Vanaf de Britse Eilanden komt een hoog onze kant op en wordt het een tijd wat rustiger en zonniger. https://www.alpenweerman.nl/weerkaarten/

De rest van de week krijgt hogedruk steeds meer invloed, waardoor het steeds zonniger wordt en de kans op een bui afneemt. De stroming draait van noordelijk naar iets meer continentaal (oostelijk) waardoor de temperaturen geleidelijk oplopen en we met name in het binnenland/zuiden weer twintigers kunnen gaan zien.

Het Amerikaanse model laat daarna vrij snel een noordstroming op gang komen (waarbij het dan wat frisser zou worden met een grotere kans op een bui), terwijl het ECMWF model een aantal dagen voor die continentale stroming gaat. Kijk even mee naar de pluimen:

De 15-daagse temperatuurpluim van het KNMI. De temperatuur ligt nu iets onder normaal, maar gaat in de loop van de week weer omhoog richting de 20.
De 15-daagse neerslagpluim van het KNMI. Na het weekend blijft het een poos droog.
De 15-daagse zon/bewolkingsverwachting van het KNMI. Volgende week staat er weer veel zon op het menu.

Het gemiddelde van de pluimen ligt onder de normaal, maar gaat omhoog. Volgende week kunnen we duidelijk meer zon verwachten en lopen de temperaturen geleidelijk op, zeker in het binnenland tot 20 graden. De meeste members gaan mee omhoog en ook het gemiddelde van de pluim gaat naar de 20 graden, al zijn er ook leden die met het GFS-scenario meegaan en dus voor de noordstroming kiezen. In ieder geval is er tot het volgende weekend weinig spreiding, en dus weinig onzekerheid. Mooi weer tot donderdag dus!

Wil je meepraten over het weer? Meld je nu geheel GRATIS en gemakkelijk aan op ons Forum via Facebook of mailadres. Praat met ons mee, stel vragen en geniet van de voorpret van jouw wintersport of vakantie in de Benelux!Meer weer en foto’s vind je op Facebook  Instagram en/of Twitter. Ook zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS.

(Visited 422 times, 1 visits today)

 

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier