Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemene situatie:
De temperaturen gaan omhoog, zeker richting het weekend, maar het gaat met vallen en opstaan. Het is, onder aanvoering van het lagedrukgebied Hypatia, wisselvallig lenteweer en bovendien gaan de temperaturen morgen weer duidelijk naar beneden als met een noordwestelijke stroming polaire lucht wordt aangevoerd. Hypatia trekt namelijk naar het noordoosten.

Komend weekend komen we dan uiteindelijk uit op waarden in de buurt en hier en daar boven de 20 graden. De stroming komt dan uit het zuiden met lagedruk ten westen en hogedruk ten oosten van onze streken.

De weerkaart van vandaag. Bron: DWD

Gisteren: zonneschijn, maar ook buien
Gisteren scheen geregeld de zon, maar het kwam ook tot buien. In de ochtend trok al een gebied met nattigheid van zuid naar noord over het land en later op de dag was dat wederom het geval en toen kwam het ook hier en daar tot hagel en onweer.

De temperatuur steeg naar waarden tussen de 12 en ruim 18°. Terschelling noteerde 12,2, Ameland 13,3, Vlissingen 13,9, Stavoren 14,3 en Lauwersoog, Leeuwarden en Vlieland 14,6°. De toppers waren Volkel met 17,7, Arcen met 17,8 en Eindhoven met 18,5°. In België lagen de maxima tussen de 12 en 18° met in Gent maximaal 17,8°.

Lente in Twente! De foto werd gemaakt door Anja Trooster uit Haaksbergen.
Deze prachtige lentefoto werd gemaakt door Joyce Derksen in Doornenburg.
Ook Martin Vye uit Wolvega maakte een prachtige lenteachtige foto.
Aan het eind van de middag kwam het tot enkele buien en daarbij werd lokaal ook onweer waargenomen. Ton Wesselius maakte deze foto in Roelofarendsveen.

Vandaag: wisselend bewolkt en buien
Op deze woensdag schijnt geregeld de zon, maar er trekken ook enkele buien over het land en bij die buien is kans op hagel, onweer en windstoten.

De wind waait overwegend matig en hier en daar vrij krachtig uit een overwegend zuidelijke richting en de temperatuur stijgt naar waarden tussen de 13 en 16°.

De verwachte maxima voor vandaag volgens het HirLam model. Bron: wetteronline.de

Vanavond en de komende nacht is het over het algemeen bewolkt en het komt nog altijd tot buien. De matige zuidenwind neemt in kracht toe en wordt (vrij) krachtig en draait naar west en de temperatuur daalt naar 6 tot 9°.

Morgen: buien, later opklaringen
Morgen is het aanvankelijk bewolkt en valt er wat lichte regen of komt het tot enkele buien. Geleidelijk wordt het droog en vanuit het noordwesten klaart het in de middag flink op.

De matige tot vrij krachtige en aan zee krachtige tot harde noordwestenwind neemt in kracht af en de temperatuur wordt in polaire lucht niet veel hoger dan 8° in het noorden en westen en naar 9, lokaal 10 landinwaarts.

De verwachte weerkaart voor vrijdag volgens EC. Bron: wetteronline.de

Na morgen: oplopende temperaturen
Morgen komt er boven Frankrijk een hogedrukgebied tot ontwikkeling en dit hoog trekt vrijdag naar Tsjechië en vervolgens naar Polen. De stroming draait van noordwest via zuid naar zuidoost en daarmee komt de aanvoer van zachte lucht weer opgang.

De temperatuur daalt in de nacht naar vrijdag, in een rustige atmosfeer, op veel plaatsen tot onder nul met lokaal temperaturen omstreeks de -4°. Vrijdag schijnt geregeld de zon en stijgt de temperatuur 12° in het noorden en naar 15 in het zuiden van het land. In België wordt het een graad of 16.

De verwachte weerkaart voor zaterdag volgens EC. Bron: wetteronline.de

In het weekend trekt het hoog langzaam verder naar het oosten en zaterdag vinden we de kern van het hoog boven Wit-Rusland en zondag boven Rusland. Ten westen en zondag ook over onze streken zit dan weer lagedruk.

Het weerbeeld is zaterdag aanvankelijk vrij zonnig, maar vanuit het westen neemt de bewolking toe en zaterdagavond neemt in het westen de kans op een regen- of onweersbui toe. Zondag krijgen we te maken met storingen behorende bij het lagedrukgebied en is er weer kans op regen of enkele buien.

De temperatuur stijgt zaterdag naar 15-16° in het westen en naar 19 of 20 in het oosten van de Lage Landen. Zondag zijn de maxima alweer wat lager en wordt het 12-13° in het westen en 17-18 in het oosten.

Temperatuurpluim:

De temperatuurpluim voor het midden van het land. Bron: Kachelmannwetter.com

Dit pluim van de hoofdberekeningen van de diverse weermodellen laat het weer mooi zien. Na vandaag gaat het kwik eerst naar beneden met in de nacht van donderdag op vrijdag zelfs temperaturen rond of onder nul. Daarna gaat de temperatuur omhoog en zaterdag komt de 20° in beeld.

Vanaf zondag gaat de temperatuur weer naar beneden en vooral het Europese weermodel (blauwe lijn) is op termijn weer vrij koud met temperaturen ruimschoots onder de 10°. Dit weermodel berekent volgende week weer een hogedrukgebied boven Scandinavië met bij ons dus een noordoostelijke stroming.

De overige modellen zijn minder koud met temperaturen boven de 10° en veelal een westelijke wind. Afwachten wat het wordt dus, maar eerst maar eens onderweg naar een vrij zachte, hier en daar warme zaterdag…

Deze foto werd gemaakt door Jolanda Bakker.

Speciaal voor watersporters de windverwachting voor vandaag en morgen:
De wind waait vandaag uit richtingen tussen zuidoost en zuidwest en is matig van kracht met zowel over land als aan zee veelal 14 knopen. De windvlagen komen uit op 21 tot 25 knopen.

Morgen waait de wind uit het westen en later noordwesten en is vooral in de middag vrij krachtig over land met 17 tot 21 knopen. De windvlagen komen uit tussen de 24 en 27 knopen. Aan zee waait de wind krachtig met zo’n 24 knopen. De windvlagen kunnen de 29 knopen halen en dan vooral tussen 11 en 15 uur.

De natuur gaat ontluiken.. De foto werd gemaakt door Willy Kok
Ook deze foto werd gemaakt door Willy Kok.
Deze prachtige foto werd gemaakt door Ton Wesselius.

Dit was het weer voor vandaag. Maak er een mooie dag van en graag weer tot morgen, want dan verschijnt er wederom, zoals gebruikelijk en elke dag, een vers en nieuw weerbericht voor de Lage Landen.

Join Alpenweerman community:
Alpenweerman.nl heeft steeds meer lezers voor de dagelijkse weerpraatjes voor zowel de Alpen als voor de Lage Landen en met regelmaat verschijnen er ook andere zeer interessante artikelen. Bovendien staan we op een hele mooie 6e plaats voor ‘meest effectieve en toonaangevende Nederlandse wintersportwebsite 2018’. Daarnaast zijn we ook nog eens de snelste stijger!

Het gehele artikel is te lezen via de website van skiweather.eu op onderstaande link:
THE 10 MOST INFLUENTIAL DUTCH WINTER SPORT WEBSITES IN 2018

Mocht je interesse hebben om binnen het Alpenweerman platform te participeren of om ons team te komen versterken (Alpenweer, Benelux-weer, IT, marketing, bloggen, vloggen, sociale media) neem dan contact met ons op via info@alpenweerman.nl 

Wil je sponsor of partner worden van ‘The fastest rising star at the sky’, dan kan ook geheel vrijblijvend contact met ons worden opgenomen via het genoemde mailadres en vraag naar de mogelijkheden.

Wij kunnen de volgende diensten leveren:
Weerbericht op maat! Maak je niet druk om het weer, dat doen wij voor u!

  • Trainingen voor bedrijven, scholen, verenigingen, sponsoren etc..
  • Cursussen tbv weerkunde, meteo, weerstations etc..
  • Kennissessies op locatie (ook in het buitenland)
  • Seminars en Webinars
  • NIEUW Excl. compleet verzorgde “Ski Safari ‘s” Wallis (Aletsch / Zermatt – Cervinia)
  • Wereldwijde weathercard service
  • Ook in de Alpenlanden kan het op locatie geregeld worden.

Wilt u meer informatie of wilt u weten wat wij voor uw kunnen betekenen?
Neem dan contact op met: info@alpenweerman.nl / remco@alpenweerman.nl

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

(Visited 410 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier