klik hier voor de voordeelaanbiedingen


 

Algemene situatie:
Onder aanvoering van de hogedrukgebieden Tews en Uwe weet de meizomer van geen wijken. De stroming is en blijft oostelijk en daarmee wordt zeer warme lucht aangevoerd met temperturen ruim boven de zomerse grens van 25°. Wel moet vandaag nog rekening worden gehouden met een thermisch laag boven onze streken die de kans op regen en onweer vergroot.

Na een overwegend droog weekend blijft het ook volgende week zomers, maar de kans op regen en onweer neemt wel weer toe. Aanvankelijk is het zomers tot lokaal tropisch, maar richting de maandwissel gaat de temperatuur naar beneden.

De weerkaart van vandaag. Bron: DWD

Gisteren: veel zon, later regen en onweer
Gisteren scheen in het noorden van het land weer volop de zon, in het midden kwam duidelijk meer bewolking voor en uit die bewolking viel hier en daar wat lichte (buiige) regen. Later op de dag kwam het in het zuiden en dan met name in België tot stevige regen en onweersbuien en deze buien trokken gisteravond langzaam noordwaarts.

In de bewolkte gebieden bleef het kwik duidelijk achter met in Rotterdam 20,1, in Voorschoten 20,2 en in Hoek van Holland 20,4°. Op Schiphol en in De Bilt werd het 22,6, maar duidelijk hogere temperaturen in de zonnige gebieden in het noorden. Marknesse noteerde 25,9, Nieuw Beerta 26,0 en Lelystad 26,7°. In het zuiden werd het 23-24° met in Eindhoven 24,1°. In België lagen de maxima tussen de 20 en 25° met in Kleine Brogel 24,5°.

Deze foto werd op een overwegend bewolkte dag gemaakt door Jolanda Bakker uit Zevenhuizen.
De dag begon fraai, maar ook met al vrij veel bewolking in onder andere Roelofarendsveen. Ton Wesselius maakte de foto.
Joyce Derksen maakte een mooie foto van de zonsopkomst in Doornenburg.
Carel ten Hoor maakte deze prachtige foto van lenticularis wolken boven Oosterwolde.
Ook deze foto werd gemaakt door Carel ten Hoor.

Vandaag: geregeld zon, maar ook enkele (onweers)buien
Op deze vrijdag schijnt geregeld de zon, maar er zijn ook wolkenvelden en het komt tot enkele buien. Vooral later op de dag kunnen deze buien weer stevig uitpakken en gepaard gaan met onweer, hagel en windstoten. Bovendien kan er weer veel regenwater in korte tijd vallen.

De wind waait zwak tot matig uit het oosten, maar later op de dag kan de wind in het Waddengebied toenemen naar (vrij) krachtig, windkracht 5 tot 6. De temperatuur stijgt naar 22 tot 24° in de westelijke helft en op de Wadden en naar 25 tot 27 landinwaarts. in het westen van Zeeland en langs de Belgische kust wordt het maximaal 19 tot 21°.

Vanavond is er nog een buienkans, maar al vrij snel is het droog met een mix van wolken en opklaringen. Het koelt af naar 11 tot 15°.

UV-Index: 7
De kracht van de zon is in deze tijd vrij hoog. De UV-index is 7 en dat betekent sterk en de onbeschermde huid kan dan ook gemakkelijk rood kleuren en verbranden na 10 tot 15 minuten. Als je een huid hebt die zeer snel verbrandt dan kan het zelfs al na minder dan 10 minuten. Goed smeren is en blijft dan ook het advies! Meer lezen over wat UV nou precies is? Lees dan eens ons artikel over UV straling door -HIER- te klikken!

De verwachte weerkaart voor zaterdag volgens EC. Bron: wetteronline.de

Morgen: prachtig en (zeer) warm zomerweer
Morgen is het prachtig zomerweer met volop zonneschijn. Over de zuidelijke helft van de Lage Landen komt af en toe wat bewolking voor, maar het blijft droog.

De wind waait uit het oosten, later wat meer uit het noordoosten en is overwegend matig van kracht. Later neemt de wind in het noordwesten en op de Wadden weer toe naar vrij krachtig, windkracht 5. De temperatuur stijgt naar 22 tot 24° op de Wadden en naar 25 tot lokaal 30 elders. De tropische 30° wordt verwacht in het zuidoosten van het land en in Belgisch Limburg.

De verwachte weerkaart voor zondag volgens EC. Bron: wetteronline.de

Na morgen: aanhoudend zomers
Ook zondag is het zomers met volop zonneschijn. Later neemt over de zuidelijke helft en dan met name over België de kans op enkele regen- en onweersbuien weer toe.

De temperatuur gaat weer flink de hoogte in en stijgt naar 26 tot 30°. Alleen op de Wadden en langs de noordkust is het met 22 tot 24° iets minder warm en dat komt door de matige en op de Wadden vrij krachtige noordoostenwind.

De verwachte weerkaart voor later volgende week volgens GFS. Bron: wetteronline.de

Na het weekend blijft het aanvankelijk nog zeer warm zomerweer met temperaturen veelal tussen de 25 en 30°. De zon schijnt flink, maar later op de dag is er ook (altijd) kans op enkele regen- en onweersbuien. Later in de week, richting de maandwissel, neemt de warmte af en gaan de temperaturen dus naar beneden. De hogedrukgebieden verliezen de invloed dan op ons weer en een vlak lagedrukgebied neemt het roer over.

Temperatuurpluim:

De pluim voor het midden van het land van de diverse ‘opers’ van diverse weermodellen. Bron: Kachelmannwetter.com

De pluim van de hoofdberekeningen laat zien dat de temperatuur de komende eerst nog verder stijgt tot boven de 25°. Lokaal komt zelfs de 30° in beeld. Rond dinsdag/woensdag nemen de verschillen tussen de modellen toe, maar rond de maandwissel wordt het weer wat duidelijker. De temperaturen zijn dan een stuk lager en liggen rond of wellicht onder de 20°.

Aad Hogenboom maakte deze prachtige foto van de familie zwaan.

Voor watersporters de windverwachting voor vandaag en morgen:
De wind waait vandaag uit uiteenlopende richtingen en is zwak met hooguit 6 knopen. Aan zee waait de wind vanmiddag met zo’n 8 knopen. De golfhoogte neemt af van 0,4 naar 0,2 meter en de watertemperatuur is 13-14°.

Morgen waait de wind uit het oosten met zo’n 10 knopen. De windvlagen halen de 15 knopen. De golfhoogte neemt weer toe van 0,4 naar 0,7 meter en de zeewatertemperatuur is 14°.

Bij Martin Vye in Wolvega scheen weer volop de zon, maar …
…, maar later raakte het ook daar bewolkt met soms wat gespetter.

Dit was het weer voor vandaag. Morgen ben ik er weer en dan kijken we opnieuw naar de zomerse ontwikkelingen. Voor nu een mooie dag en graag weer tot morgen.

Alpenweerman en Surviking presenteren: Outdoor Meteorologie Training
In samenwerking met Surviking staat op zaterdag 23 juni een outdoor meteorologie training gepland. Wil je alles weten over het weer, maar ook hoe je deze kennis kunt toepassen tijdens je buitenactiviteiten? Dan is deze training echt iets voor jou! Vele onderwerpen zoals wolkenherkenning, het lezen van weerkaarten, gevaren herkennen en de relatie van het weer met outdooractiviteiten zullen voorbij komen. Voor aanmelding en meer informatie kun je op de website van Surviking terecht door –HIER– te klikken of door de link te kopiëren in je browser: https://surviking.nl/outdoor-meteorologie-training/.

Join Alpenweerman community:
Alpenweerman.nl is groeiende en heeft steeds meer lezers voor de dagelijkse weerpraatjes voor zowel de Alpen als voor de Lage Landen. Verder verschijnen er met regelmaat ook andere zeer interessante artikelen. Bovendien zijn we eerder dit jaar uitgeroepen tot de snelste stijger en staan we op een hele mooie 6e plaats voor ‘meest effectieve en toonaangevende Nederlandse wintersportwebsite’s 2018′.

Mocht je interesse hebben om binnen het Alpenweerman platform te participeren of om ons team te komen versterken (Alpenweer, Benelux-weer, IT, marketing, bloggen, vloggen, sociale media) neem dan contact met ons op via info@alpenweerman.nl 

Wil je sponsor of partner worden van ‘The fastest rising star at the sky’, dan kan ook geheel vrijblijvend contact met ons worden opgenomen via het genoemde mailadres en vraag dan naar de mogelijkheden.

Wij kunnen de volgende diensten leveren:
Weerbericht op maat! Maak je niet druk om het weer, dat doen wij voor u!

  • Trainingen voor bedrijven, scholen, verenigingen, sponsoren etc..
  • Cursussen tbv weerkunde, meteo, weerstations etc..
  • Kennissessies op locatie (ook in het buitenland)
  • Seminars en Webinars
  • NIEUW Excl. compleet verzorgde “Ski Safari ‘s” Wallis (Aletsch / Zermatt – Cervinia)
  • Wereldwijde weathercard service
  • Ook in de Alpenlanden kan het op locatie geregeld worden.

Wilt u meer informatie of wilt u weten wat wij voor uw kunnen betekenen?
Neem dan contact op met: info@alpenweerman.nl / remco@alpenweerman.nl

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

(Visited 349 times, 1 visits today)

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Ortovox

Ortovox: duurzame veiligheid in de bergen

Ortovox produceert volledig klimaatneutraal de allerbeste buitensportkleding en bijbehorende accessoires, ook voor wintersport. Wat in 1980 begon met een revolutionaire lawinepieper heeft dit jaar geleid tot ontwikkeling van een hightech airbagsysteem. Dat natuurlijk naast de kleding en gear die comfortabel, stijlvol zijn en altijd gericht op veiligheid.


Wil je meer weten over Ortovox, bijvoorbeeld over de klimaatneutrale collectie, de Safety Academy met lawinetrainingen of natuurlijk de kleding, klik dan hieronder. In Nederland koop je Ortovox bij TwinSeasons. Lees meer

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer