Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemene situatie:
Het hogedrukgebied Quinlan, dat ons deze dagen de meizomer brengt, ligt inmiddels boven Scandinavië. Het zorgt voor een zwakke zuidoostelijke stroming met aanvoer van zomers warme lucht. Vanuit het westen zien we langzaam een koufront naderen en na nog een zomerse woensdag zorgt dit front voor aanmerkelijk koeler weer op Hemelvaartsdag.

De weerkaart van vandaag. Bron: DWD

Gisteren: wederom zonnig
Ook gisteren kon weer 14 uur aan zonneschijn worden bijgeschreven en de teller staat in De Bilt al op 89 uur zonneschijn deze maand. Vandaag passeren we de grens van 100 uur zon.

De temperatuur steeg gisteren weer op veel plaatsen naar zomerse waarden. De maxima kwamen uit op 21-22° op de Wadden en naar 24 tot 27 elders. De toppers waren Lelystad met 26,6, Arcen noteerde 26,7 en Hoek van Holland 26,8°. In België lagen de maxima tussen de 22 en 27° met in Beitem 27,0 en in Gent 27,4°.

Wederom kon de zon volop schijnen aan een strakblauw zwerk. De foto werd gemaakt door Jolanda Bakker.
Ook bij Maurice Vroegrijk in Zegge schijnt al dagenlang de zon.
Veel zon ook bij Johan Klos.
Prachtig weer om lekker te genieten van zon en water. Martin Vye maakte de foto.
Deze foto werd gemaakt door Jolanda Bakker.
De lijsterbes staat weer fantastisch in bloei op het Fochteloërveen, aldus Carel ten Hoor.

Vandaag: zonovergoten
Ook vandaag zal de zon weer van opkomst tot ondergang schijnen aan een strakblauw zwerk. Het blijft dan ook vanzelfsprekend droog en er waait een zwakke tot matige zuidoostenwind.

De temperatuur is op de meeste plaatsen weer zomers met maxima tussen de 25 en 28°. Op de Wadden loopt het kwik op naar een aangename 23°. Op de stranden kan het vanmiddag wat afkoelen door een zwakke wind van zee.

Vanavond en de komende nacht is en blijft het helder en koelt het uiteindelijk af naar 10 tot 13°.

Morgen: langzaam meer bewolking
Morgen zitten we nog altijd in een zadelgebied tussen het naar het noordoosten trekkende hogedrukgebied Quinlan en een naderend koufront behorende bij een depressie in het zeegebied tussen IJsland en Schotland.

Het weerbeeld is aanvankelijk zonnig, maar gaandeweg de dag verschijnt er ook weer eens wat bewolking aan het zwerk. Het blijft nog wel overal droog en de temperatuur gaat weer flink de hoogte in.

Het kwik loopt namelijk weer op naar zomerse waarden van 25 tot 28°, maar vanwege een winddraaiing naar noordwest zal de temperatuur in het westen en niet in de laatste plaats langs de kust en op de stranden in de middag gaan dalen naar waarden onder de 20°. Bovendien kan er langs de noordwestkust mogelijk zeemist voorkomen. Aan het eind van de middag en morgenavond zal de koele lucht verder het land veroveren.

De verwachte weerkaart voor donderdag volgens EC. Bron: wetteronline.de

Na morgen: wisselvalligheid neemt toe
Morgen ziet het weerbeeld er op Hemelvaartsdag heel anders uit. In de nanacht en ochtend trekt het koufront van zuidwest naar noordoost over het land. Het komt tot buien en vooral landinwaarts is daarbij ook kans op onweer.

Donderdagmiddag wordt het op de meeste plaatsen weer droog en klaart het flink op zodat de zon weer enkele uren kan schijnen. De wind waait uit het westen tot noordwesten en is matig over land en vrij krachtig langs de kust en op de Wadden (windkracht 3 tot 5) en de temperatuur is aanmerkelijk lager.

Het wordt maximaal 13-14° in het westen en 16-17 landinwaarts. In het zuidoosten kan het kwik nog oplopen naar ongeveer 18°. Kortom: een temperatuurdaling van zeker 10 graden.

De verwachte weerkaart voor vrijdag volgens EC. Bron: wetteronline.de

Vrijdag ziet het weerbeeld er weer stukken beter uit dankzij een hogedrukgebied boven onze streken. De zon schijnt weer flink en het blijft droog. De temperatuur loopt, bij een zwakke zuidoostenwind, op naar 17 tot 19, in het zuiden weer naar 20°.

De verwachte weerkaart voor zondag volgens EC. Bron: wetteronline.de

In het weekend neemt de wisselvalligheid toe en dan met name op zondag. De zaterdag verloopt bewolkt, maar het blijft nog wel droog bij aangename temperaturen van 18° in het zuidwesten en 24 langs de oostgrens. Zondag komt het tot enige tijd regen en zijn de temperaturen in de regen weer duidelijk lager.

UV-Index: 6
De kracht van de zon is in deze tijd vrij hoog. De UV-index is vandaag en de komende dagen 6 en een UV van 6 betekent matig en de onbeschermde huid kan dan ook gemakkelijk rood kleuren en verbranden na 15 tot 20 minuten. Als je een huid hebt die zeer snel verbrandt dan kan het zelfs al na 10 minuten. Goed smeren is dan ook het advies!

Temperatuurpluim:

De pluim voor het midden van het land van de diverse ‘opers’ van diverse weermodellen. Bron: Kachelmannwetter.com

De pluim van de hoofdberekeningen laat zien dat het vandaag en morgen nog zomers is met temperaturen rond of boven de 25°. Donderdag, Hemelvaartsdag, is het kwik merkbaar lager, maar vrijdag en zaterdag gaat de temperatuur alweer omhoog. Vanaf zondag is het weer koeler, maar in de loop van volgende week loopt de temperatuur weer enkele graden op.

Ton Wesselius maakte deze foto vanuit de Amsterdamse Waterleidingduinen bij Vogelenzang.
Deze prachtige zomerse foto werd gemaakt door Joyce Derksen.

Speciaal voor watersporters de windverwachting voor vandaag en morgen:
De wind waait uit het zuidoosten met 7 tot 10 knopen. De windvlagen kunnen 14 knopen halen. De golfhoogte is 0,2 meter en de zeewatertemperatuur is inmiddels 13°.

Ook morgen waait er een zuidoostenwind met 7 tot 10 knopen met windvlagen tot 14 knopen.

Een wadlooptocht naar Ameland. Foto is gemaakt door Anja Snijders.
Deze prachtige foto werd ook gemaakt door Jolanda Bakker.

Dit was het weer voor vandaag. Morgen ben ik er weer en dan kijken we opnieuw naar de koelere vooruitzichten in het lange Hemelvaartweekend. Voor nu een mooie, zomerse, zonovergoten dag en graag weer tot morgen.

Alpenweerman en Surviking presenteren: Outdoor Meteorologie Training
In samenwerking met Surviking staat op zaterdag 23 juni een outdoor meteorologie training gepland. Wil je alles weten over het weer, maar ook hoe je deze kennis kunt toepassen tijdens je buitenactiviteiten? Dan is deze training echt iets voor jou! Vele onderwerpen zoals wolkenherkenning, het lezen van weerkaarten, gevaren herkennen en de relatie van het weer met outdooractiviteiten zullen voorbij komen. Voor aanmelding en meer informatie kun je op de website van Surviking terecht door –HIER– te klikken of door de link te kopiëren in je browser: https://surviking.nl/outdoor-meteorologie-training/.

Join Alpenweerman community:
Alpenweerman.nl heeft steeds meer lezers voor de dagelijkse weerpraatjes voor zowel de Alpen als voor de Lage Landen en met regelmaat verschijnen er ook andere zeer interessante artikelen. Bovendien staan we op een hele mooie 6e plaats voor ‘meest effectieve en toonaangevende Nederlandse wintersportwebsite 2018’. Daarnaast zijn we dit jaar ook nog eens de snelste stijger!

Mocht je interesse hebben om binnen het Alpenweerman platform te participeren of om ons team te komen versterken (Alpenweer, Benelux-weer, IT, marketing, bloggen, vloggen, sociale media) neem dan contact met ons op via info@alpenweerman.nl 

Wil je sponsor of partner worden van ‘The fastest rising star at the sky’, dan kan ook geheel vrijblijvend contact met ons worden opgenomen via het genoemde mailadres en vraag dan naar de mogelijkheden.

Wij kunnen de volgende diensten leveren:
Weerbericht op maat! Maak je niet druk om het weer, dat doen wij voor u!

  • Trainingen voor bedrijven, scholen, verenigingen, sponsoren etc..
  • Cursussen tbv weerkunde, meteo, weerstations etc..
  • Kennissessies op locatie (ook in het buitenland)
  • Seminars en Webinars
  • NIEUW Excl. compleet verzorgde “Ski Safari ‘s” Wallis (Aletsch / Zermatt – Cervinia)
  • Wereldwijde weathercard service
  • Ook in de Alpenlanden kan het op locatie geregeld worden.

Wilt u meer informatie of wilt u weten wat wij voor uw kunnen betekenen?
Neem dan contact op met: info@alpenweerman.nl / remco@alpenweerman.nl

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

(Visited 424 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier