Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Het weerbeeld blijft (licht) wisselvallig. Ook vandaag is het grijs en vanochtend is lokaal een spat regen mogelijk, het wordt 14-18 graden. De komende dagen wordt het warmer met 16-21 graden, wel blijft het licht wisselvallig. Stabiel zomerweer is voorlopig niet te verwachten, want vanaf vrijdag gaat de temperatuur weer omlaag.

De dag begon grijs. Ton Wesselius maakte deze foto.
Ook bij Jannes Wiersema een grijze start van de maandag.
Jolanda Bakker maakte deze foto.
Albert Thibaudier maakte deze foto.

Vanochtend is het wederom grijs en plaatselijk valt een spat regen. In het uiterste zuidwesten kan de zon doorbreken. De temperatuur stijgt naar 13-14 graden aan het eind van de ochtend.

Vanmiddag blijft het op veel plaatsen bewolkt en in het oosten neemt de kans op enkele buien toe. Elders is het droog en in Zeeland schijnt  af en toe de zon. De wind waait uit het noordwesten en is matig en aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig. De temperatuur stijgt naar 14-15 graden in de kustgebieden en op de Wadden en naar 16-18 landinwaarts.

Vanavond is het bewolkt, komende nacht klaart het vanuit het zuidwesten op steeds meer plaatsen op. De temperatuur daalt naar 7-10 graden.

Morgen zijn naast wolkenvelden ook perioden met zon en op een enkele lokale bui na blijft het droog. De temperatuur stijgt naar 15-17 graden in het noorden en westen en naar 18-19 in het midden, oosten en zuiden. In Noord-Brabant kan lokaal 20 graden worden gehaald.

Donderdag komen de middagtemperaturen overal een graadje hoger uit dan morgen en wordt het 16-21 graden. De zon schijnt geregeld, maar de kans op een enkele bui is wel weer wat groter.

Donderdag is de kans groot dat het landinwaarts 20 graden wordt. Daarna neemt de kans weer af en liggen de maxima veelal tussen de 15 en 20 graden.

Vrijdag en in het weekend is het licht wisselvallig. Er is een mix van zon en wolkenvelden en bovendien is kans op enkele buien. De temperatuur is vrij normaal voor eind mei en ligt tussen de 16 en 19 graden. Zondag kan het in het zuidoosten 20 graden worden.

Zomerwarmte is dan ook niet in zicht en mei zal te koud de boeken ingaan. De achterstand ten opzichte van normaal bedraagt tot gisteren 2,4 graden. De verwachting is dat we 1,4 tot 1,7 graad te koud gaan afsluiten.

De pluim voor het midden van het land met daarin de hoofdrun van diverse weermodellen. Bron: meteologix.com

De pluim van de hoofdberekeningen van de diverse weermodellen voor het midden van het land laat zien dat de temperatuur eerst omhoog gaat naar 20 graden. Vanaf vrijdag is de trend weer dalende en volgende week lijkt de temperatuur nog wat verder te dalen. Aangenaam zomerweer is voorlopig niet te verwachten en zeker deze maand niet meer…

Valerie Van Den Hende maakte deze foto.
In het noorden was het geen onaardige dag met naast wolken ook zon. Martin Vye maakte de foto.

Maak je weerfoto’s? Stuur ze gerust in en wij plaatsen ze bij de berichten. Insturen kan via foto@alpenweerman.nl of via Twitter: @alpenweerman, @ricoschroder, @maartenminkman of @daaanvdb.

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. 

(Visited 652 times, 1 visits today)

 

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier