Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

De zon had tot gisteren gemiddeld over het land 1942 uur geschenen. Daarmee is dit jaar tot nu toe de op drie na zonnigste sinds de metingen in begin vorige eeuw begonnen. Voor de derde plaats is nog 14 uur zon nodig en dat met nog een kleine week te gaan. De komende dagen is het meest bewolkt, maar zo nu en dan schijnt ook de zon. 

Het was gisteren weer een kletsnatte dag. Ton Wesselius maakte de foto.
Erica van Leeuwen maakte deze foto.
Deze foto werd gemaakt door Trijntje van den Berg

Gisteren was het bewolkt en aanvankelijk regende het enige tijd. In de middag en avond kwam het tot enkele buien en soms regende het stevig door. Deelen noteerde in totaal 20 mm. De temperatuur steeg naar 7 tot ruim 11 graden met in Nieuw Beerta maximaal 7,3 graden en in Westdorpe 11,6 graden.

De verwachte weerkaart voor vandaag.

Eerst nog enkele buien, vanmiddag ook zon

Op deze Eerste Kerstdag trekken met name in de ochtend nog enkele buien over het land. Vanmiddag is het steeds vaker droog en bovendien kan af en toe de zon even doorbreken. De wind waait uit het westen tot noordwesten en is meest matig. Aan zee is de wind vrij krachtig, windkracht 5.

De temperatuur stijgt naar 8-9 graden. Lokaal in het westen en zuidwesten is 10 graden mogelijk. Daarmee is het duidelijk zachter dan de 4-6 graden die gebruikelijk is aan het eind van het jaar.

Vanavond en vannacht is er een mix van wolkenvelden en enkele opklaringen. Het blijft droog en lokaal ontstaat mist. Het koelt af naar 2-4 graden, maar aan de grond kan het kwik dalen tot dichtbij het vriespunt.

De verwachte weerkaart voor morgen.

Bewolkt en tot de avond droog

Morgen, Tweede Kerstdag, is het bewolkt en tot ver in de middag overal droog. Aan het eind van de middag is de bewolking in het westen en zuidwesten dik genoeg en stijgt de kans op een beetje regen. De wind waait zwak tot hooguit matig uit het zuiden en de temperatuur is met 6-7 graden wat lager dan vandaag.

Het regende ook geregeld gisteren. Albert Thibaudier maakte de foto.

Rustig hogedrukweer

Tussen Kerst en Nieuwjaar is het overwegend rustig hogedrukweer. Vrijdag is het in de ochtend bewolkt en regenachtig. Vanuit het noorden wordt het droog en klaart het op en deze opklaringen breiden zich geleidelijk zuidwaarts uit. In het weekend is het wisselend bewolkt met vooral zaterdag ook geregeld zon. Zondag is het overwegend bewolkt en het blijft op beide dagen droog.

De maxima liggen vrijdag tussen 4-5 graden in het noorden en 7-8 in het zuiden. De temperatuurverwachting voor het weekend en de laatste dagen van het jaar zijn onzeker. De maxima komen in het weekend uit tussen 3 en 10 graden.

Begin volgende week is het zo’n 7-9 graden. Daarbij schijnt wat vaker de zon en het blijft over het algemeen droog.

Jolanda Bakker maakte de foto

Nieuwe jaar start wisselvallig

Zoals de weerkaarten er nu voorliggen neemt de kans op regen en wind tijdens en kort na de jaarwisseling weer toe. De zuidwestenwind neemt, volgens de laatste berekeningen, toe naar matig tot vrij krachtig boven land en naar hard aan zee, windkracht 7. De temperatuur ligt tijdens de jaarwisseling tussen 5 en 7 graden. Nieuwjaarsdag wordt het maximaal 9-10 graden. Morgen kom ik met een nieuwe verwachting voor de jaarwisseling. Hopelijk is de wind, voor vuurwerkliefhebbers, minder sterk en blijft het droog.

De temperatuurpluim voor het midden van het land hieronder laat de verschillen in temperatuur tijdens de laatste dagen van het jaar weer goed zien. Het wordt of vrij zacht met een graad of 10 of we krijgen vrij normale temperaturen voor de tijd van het jaar. Hopelijk zitten de weermodellen morgen wat meer op één lijn.

De pluim voor de komende 10 dagen. Bron: meteologix.com

Fijne Kerstdagen en graag weer tot morgen voor een vers weerbericht van mijn hand!

De dag eindigde fraai. Ton Wesselius maakte deze foto.

Maak je weerfoto’s? Stuur ze gerust in en wij plaatsen ze bij de berichten. Insturen kan via foto@alpenweerman.nl of via Twitter: @alpenweerman, @ricoschroder, @maartenminkman of @daaanvdb.

Lees ook de winterverwachting!

Net als voorgaande jaren is er weer een winterverwachting gemaakt voor Europa, met nadruk op de Alpen en Benelux. Lees hier wat je de komende winter kan verwachten en discussieer vooral mee op het forum!

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  Instagram en/of Twitter. Ook zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

(Visited 493 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer